BW kokkaa

10.1.2015

Tervetuloa kokkikouluuni. Tänään puhutaan ihan vähän ruoasta. Ei kovin vakavia, mutta vähän kuitenkin.

Olisi huisin trendikästä sanoa, että söisin joka päivä jotain superfoodia, muussaisin smoothiet töihin välipalaksi ja maustaisin ruokani spiruliinalla.. Ei sen puoleen, että olisin mitenkään niitä vastaan (en todellakaan), mutta totuus on jokatapuksessa sellainen, että syön ihan vaan tavallista peruskotiruokaa. 

Minusta ihan tavallinen kotiruoka on nykypäivänä vähän turhan aliarvostettua, ainakin täällä blogimaailmassa. Ja tuntuu, että ruokailusta on tehty niin erikoisen ihmeellistä kaikenmaailman (varmasti terveellisilläkin) aineilla, joitten alkuperästä tai koostumuksesta ei juurikaan ole tietoa.. Ne on vaan putkahtaneet jostain. Minä en ainakaan ole koskaan stressannut ruoasta eli että vahtisin sen ravintosisältöä gramma-asteikoilla, tai lisäisi ihan vaan trendisyistä kaikenmaailman hienoja superkääpämutajauheita ruokani sekaan. Enkä edelleenkään paheksu ketään, joka näin tekee, mutta sellainen ei vaan ole minun juttuni. Pääasia, että ruoka tuottaa jokaisen omalle elimistölle hyvän olon ja tietysti hyvää mieltä.

Tämä ruokailuteema putkahti mieleeni, koska tänään lauantaina vietetään tämän vuotisten Linnan Juhlien kirkkaimman tähden eli Hannes Hyvösen 102 -vuotis syntymäpäiviä. Hänen karismansa ei tainnut jättää ketään kylmäksi itsenäisyyspäivän juhlissa, kun hän suorastaan syöksyi kansakuntamme sydämiin. Ja kukapa meistä ei haluaisi olla kuten hän? Elää niin pitkään, olla niin iloinen ja näyttää niin huikean terveeltä ja elinvoimaiselta kuin hän vielä 102 -vuotiaana näyttää.

Asiaa sen syvempää tutkimatta, voisin väittää että hänen pitkän ikänsä salaisuus piilee juurikin  hänen iloa, onnea ja kiitollisuutta pursuavassa elämänasenteessa, terveellisissä elintavoissa ja ihan tavallisessa perusruoassa. 

Hänen karismansa lumoissa päätin, että otanpä näihin minun keittiöpuuhiin kameran mukaan ja teen juttua ihan vaan tavallisesta kotiruoasta. Ei mitenkään järin trendikästä.. mutta tänään minun kotikeittiössäni syntyi Lindströmin pihvejä ja perunamuussia sekä lisukkeena salaattia. (Aamupalaksi muuten nautimme kaurapuuroa mustaviinimarjojen kera.)

Hyvää mieltä ja nautinnollisia hetkiä teillekin tähän lauantai-iltaan! Ja tietysti pitkää ikää! Tänään, kuten huomennakin luodaan jo sille perustaa:)

9 kommenttia:

 1. Itsekin varmaan menisi enemmän perinteisellä, jos ei olisi ollut keliakia tullut näin vanhalla iällä. Sen myötä oma ruokavalioni muuttui terveellisempään suuntaan. Tosin siis eniten mä syön hedelmiä, marjoja, vihanneksia... kyllä noita supereitakin menee, mutta smoothiet usein ihan näillä kotimaisilla marjoilla, hedelmillä ja vihanneksilla höystettynä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokarajoitteet on kyllä varmasti alkuun aikamoinen mullistus! Ja jos aikuisella iällä joutuu laittamaan ruokavalionsa ihan uusiksi, on siinä taatusti omat kommervenkkinsä. Mutta Marjo, olet hienosti pärjännyt ja tehnyt ihan mielettömän muutoksen:)

   Poista
 2. Superkääpämutajauhe :D :D :D Ymmärrän pointtisi, edustan itse aika pitkälti perinteistä koulukuntaa kokkailuissani. Herkulliselta näyttää pihvit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteiset kunniaan:) Tavallinen kotiruokavalio pitäisi olla riittävä perusta saamaan kaikki tarpeelliset ravintoaineet. Itse tosin käytän D-vitamiinia ja Omegan korviketta eli grilliöljyä tavallisen arkikotiruoan lisänä.. Mukavaa viikonlopun jatkoa Marika!

   Poista
 3. Kyllä siinä perinteisessä ruuassa vaan on puolensa ja tuo annoshan on mahtavan hyvän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Tavallinen kotiruoka on parasta herkkua:)

   Poista
 4. Olipa pöperö sitten mitä hyvänsä, ruoka näyttää hyvältä vain ja ainoastaan valkoiselta lautaselta, vai ?????

  VastaaPoista
 5. Täällä myös kotiruuan ystävä, tosin ilman liikoja maitotuotteita!

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä hyvältä! En olekaan muusia tehnyt pitkään aikaan, viikonloppuna meilläkin siis syödään muusia. Ja jauhemaksapihvejä, nam. Ne on mun lemppareita ja lapsetkin tykkää, kun sekoittaa jauhelihan kanssa niin ei ole niin vahvan makuista.
  Itse en ole ollenkaan mikään kokki, eli nopeasti ja helposti valmista on mun motto. Ja mikäs siihen paremmin käykään kuin peruskotiruoka. Kanaa ja riisiä. Riisiä ja kanaa. Kanariisivuokaa, Riisiä ja kanakastiketta.. heh... sellaista helppoa ja kaikille maistuvaa sapuskaa. Ihailen kyllä ihmisiä, jotka jaksavat hifistellä ruuan kanssa.
  Superfoodit on mulle aika hepreaa! Tälläisestä osmankääpäkaupasta kävin hakemassa kuivattuja mansikoita todetakseni vain, että niissähän oli aika määrä sokeria.. että se siitä "terveellisyydestä" . Hyviä kyllä olivat ;) Mutta jatkossa taidan ottaa mansikat omasta pakastimesta niin tiedän, mitä sisältävät. Siellähän sitä varsinaista superfoodia on!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.