Perustyöasu eli viikon offisiaalit

28.12.2014

Jos minun pitäisi valita yksi ainoa työasu (tai työhaastatteluasu, kuten minulta on tässä vuosien varrella usein kysytty), niin se olisi ehdottomasti sininen tai valkoinen kauluspaita ja musta tai tummansininen puolihame tai kynähame, miksi sitä ikinä nimitetäänkään. Siihen lisäksi jonkin sortin sirot, asuun natsaavat korkkarit, niin  muuta ei tarvita.

Kauluspaidoissa itse priorisoin joko röyhelöä tai rusettia, koska se tuo asuun kivasti naisellista kontrastia, varsinkin jos paita on liituraidallista materiaalia, ja mikä ettei muutenkin. Parhaimmat röyhelö- tai rusettikauluspaidat olen vuosien saatossa löytänyt Ralph Laurenin mallistosta, kuten tämän päälläni kuvissa olevan myös.

Olen jo vuosia sitten ostanut Ralph Laurenin mallistosta tämän kyseisen röyhelöpaidan, klik, (adlink) tosin sinisenä, ja käyttänyt sitä ihan mielettömän paljon. Se on aina sopiva työpuseroksi. Paita näyttäisi olevan juuri nyt 40% alennuksessa eli annan lämpimän puoltoni siihen investoimiseksi. 

Ei oikeastaan muuta tällä kertaa.. Ilma oli jäätävän kylmä ja olosuhteet korkkareilla taiteiluun kohtuullisen haastavat, mutta mitäpä sitä ei tekisi sunnuntain iloksi:) Kävin hetkeä aikaisemmin taas ottamassa tuntumaa (tällä kertaa) Paloheinän hiihtolatuihin ja ai että tuntui hyvältä! Hiihtäminen on  kyllä supermukava laji näin talvikelien aikaan. Aika paljon oli muuten porukkaa eli en todellakaan ole ainoa, joka täällä Helsingissä ajattelee samoin.

Mutta hei, nyt on joulun lomat vietetty ja huomenna alkaa taas hetken kestävä arki! Ottakaa te muut rennosti, kun me työssäolevat rehkimme vielä hetken tämän vuoden bruttokansantuotteemme eteen, heh.

Joko te olette kaivaneet sukset esiin ja testanneet hiihtokuntoa? Ja mitä tykkäätte tästä minun työasusta?Shirt: Ralph Lauren
Skirt: Banana Republic
Belt: Banana Republic
Heels: Zara

14 kommenttia:

 1. Ihan sinun tyylinen asu. Sopii sulle oikein hyvin. Olet aivan oikeassa, että rusetit tuovat naisellisuutta ja pehmeyttä muuten yksinkertaiseen paitapuseroon.
  Itse tykkään hiukan pidemmästä hameen helmasta ja kaikenlaiset rusetit ja hörselöt jätän väliin. Minun paitani pitää olla ihan sileä, en tykkää, että etumuksessa roikkuu tiellä yhtään mitään. Jossakin vaiheessa suloinen rusetti olisi kuitenkin ruoka- tai kahvitahroissa ...
  Hiihtäminen on suunnitelmissa täälläkin jos vaan lumi pysyy vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua puolestani tuo naisellisuus nimenomaan kiehtoo, on aina kiehtonut. Käytän aika vähän koruja ja kai ne on sitten ne minun koruni:) Toki, peruspaidat on aina toimivat eli tunnustaudun sekakäyttäjäksi siinä mielessä, hih!

   Poista
 2. Ihana rusetti paita, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mankka ja kiitos Sinulle:) Mukavia pyhien seutua:)

   Poista
 3. Todellakin asu minun makuuni. Rakastan myös rusetteja ja röyhelöitä ja ostan niitä aina mallistoista liikkeeseeni kun löydän niitä. Monet naiset pitävät niistä:) voi olisipa hiihto minunkin makuuni, mutta ei..sukset lipsuu aina:( hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Doppwoman ja kiitos kommentistasi:) Sama maku siis - eli naisellisuus kunniaan:)

   Sitä samaa Sinulle eli oikein hyvää ja tietysti myös kaupallista loppuvuotta!

   Poista
 4. Aivan mahtavan hieno työasu, pidän kaikista tuossa, mukava asu teillä Rouva!

  VastaaPoista
 5. Kaunis työkokonaisuus, sopii sinulle hyvin! Itse en rusetteja pahemmin harrasta, en koe oloani kovin kotoisaksi niissä vaikka kuinka päin koettaisin ne saada mallattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän Satu oikein hyvin! Se, missä toinen kokee olevansa enemmän kuin kotonaan, on toiselle täysin vieras maaperä. Asun täytyy olla sellainen, että itsellä on itsevarma olo, eiks jee:)

   Poista
 6. Työasuksi suosittelen hieman pidempää hametta. Tai ehkä sekin riippuu siitä minkälaisessa työssä on. Itse sosiaalialalla asiakaspalvelutoimistossa monenmaalaisten asiakkaiden tarkastelun kohteena olevana haluan välttää seksikkyyden korostamista. Paita on kaunis ja naisellinen mutta kuitenkin asiallinen.
  Birgitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Birgitta! Työssä täytyy asun olla sellainen (kuten tuossa Sadun kommentissa jo totesin), että itse viihtyy siinä ja tuntee olonsa kotoisaksi. Se, mikä toiselle on kotoisaa, ei välttämättä ole sitä toiselle. Ne on niitä tyylikysymyksiä tai makuasioita:) Siinä missä Sinä käytät termiä "s…kkyys", minä puhun naisellisuudesta..
   Mukavaa loppuvuotta Birgitta!

   Poista
 7. On kyllä upea asu!! Pystyykö tuon hameen kanssa käyttämään stayup-sukkia vai näkyykö ne "pitsireunukset" helposti hameen alta istuessa? Kuvissa ei ilmeisesti sukkia ole,vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu! En osaa sanoa näkyykö, koska en koskaan käytä työssä stayuppeja. Kuvissa on kyllä 15 denierin sukkahousut, kuten aina talvella :)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.