HuopaPalloMatto kyläilemässä olohuoneessa

2.11.2014

Sunnuntaitervehdys teille! Onnekseni otin eilen päivänvalon aikaan kuvia kotoa, koska tänään se ei olisi ollut mahdollista. Sairastan ihan älyttömän harvoin (knock knock on wood) ja kun sairastan, se tapahtuu aina loman tai viikonlopun aikana. Sairaslomapäiviä en muista pitäneeni ihan viimevuosina.. Nimittäin tänään sunnuntaina minusta ei olisi ollut kuvaamaan, kaikkine kuvausjärjestelyineen.

Heräsin sunnuntaiaamuna niin pahoinvoivana, ja kauhuissani jo mietin, olisinko mitenkään voinut saada vaikka ebola -tartunnan. Kuulostaa vähän hassulta, mutta kyllä se pelko vaan elää jossain takaraivossa. No, se "ebola" meni onneksi aika nopeasti ohi ja nyt iltapäivällä tuntuu jo huomattavasti paremmalta. Huomenna maanantaina on nimittäin minulle erittäin tärkeä päivä, enkä voisi mitenkään hyväksyä sitä, että se menisi sairastumisen tähden puihin.

Mutta siis. Olisi taas muutaman kotikuvan aika. Meillä alkaa nimittäin näyttää täällä kotona aikalailla valmiilta ja ainakin oma silmä on lopputulokseen aikalailla tyytyväinen. Pientä säätöä on tietysti luvassa vielä, mutta suuret linjat on jo kivasti löytyneet. Kiitos Vepsäläisen ja heidän sisustussuunnitelupalvelunsa ja erityisesti Lari Vannisen!

Sain sopivasti sisustusprosessin keskellä eli kreivinaikaan viestiä HuopaPalloMatto nimiseltä yritykseltä ja tutustuin hetimiten heidän sivustoonsa. Monivärinen pyöreä matto iski suoraan tajuntaan ja tarpeeseen ja teimmekin heidän kanssaan diilin saman tien. Sen paikka tulisi olemaan lastenhuoneessa, jossa oli sopivasti maalattu maton väreihin sopiva pinkki seinäkin, ihan kuin sitä varten. 

Pyöreän monivärisen maton valmistus alkoi tilauksen jälkeen Nepalissa ja sen valmistusprosessiin voitte tutustua tämän linkin kautta, klik. Jokainen matto valmistetaan yksilöllisesti ja sen takana ovat työlleen omistautuneet nepalilaiset naiset. Oman mattoni on valmistanut tiimiin kuuluva Sushila Tamang

Maton valmistumisen jälkeen alkoi maton matka suoraan minulle, ilman välikäsiä. Sen tähden mattojen hinnatkin ovat aika edullisia, koska ylimääräisiä käsiä ei ole! Sain nettisivujen kautta seurata sen noin viikon kestävää matkaa Nepalin Kathmandusta Dubain kautta Lontooseen ja sieltä postin mukana kotiovelle. 

Ja tässä se nyt on! Suoraan Nepalista. Lastenhuoneen sijaan koristamassa meidän olohuonettamme. Tähän se ei valitettavasti kylläkään jää, koska Woodnotesin K-tuolin alle kuuluu itseoikeutetusti pyöreä Woodnotesin matto.. Mutta halusin kokeilla sitä pienenä väriläiskänä olohuoneeseen, jonne se taatusti tulee jatkossakin kyläilemään.

Oma mattoni on halkaisijaltaan 140 cm ja se sopii myös mittansa puolesta lastenhuoneeseen mainiosti. HuopaPalloMatolla on myös mahdollisuus suunnitella omiin tiloihin niin muodon, värin kuin koonkin puolesta sopiva matto. Heidän suunnittelupalveluunsa voit tutustua tämän linkin kautta, klik

Aika monipuolista ja asiakasystävällistä palvelua! Ja ihanan henkilökohtaista, vaikka onkin toiselta puolelta maapalloa! Eikä eettisyydestä ole tingitty.

Mitäs tykkäätte? Kuvista alimpana on maton "oikea paikka" eli nurkka lastenhuonetta.

Mukavaa sunnuntaipäivää! Täällä Helsingissä muuten sataa ja sää näyttää kovin syksyiseltä..
17 kommenttia:

 1. Kivat värikkäät pallukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, ne on ihanan värikkäät eikä huoneeseen paljoa muuta väriläiskää edes tarvita:)

   Poista
 2. Matto on todella kaunis - minun silmään se on aivan samanlainen Hayn Pinocchio Multi Color -matto. Kyseistä mattoa olen muutaman kerran alennusmyynnissä miettinyt tytön huoneeseen, minusta se on täydellinen juuri lasten huoneessa. Hayn matto teetetään myöskin Nepalissa eettisin perustein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! En ole oikein perehtynyt Hay:n mattoihin, mutta voisin kuvitella, että niiden hinta on hiukan eri.. Johtuen todennäköisesti myös välikäsien suuremmasta määrästä..

   Poista
 3. Aivan ihana, voi kun tollaisen saisi omaankin kotiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja! Minusta nämä matot on kohtuullisen edullisia eli ei tämä mahdoton investointi ole! Teilläkin varmasti juuri pikkuprinsessan huoneeseen:)

   Poista
 4. Ooh, tuo huopapallomatto on aivan ihana! Olen samanhenkistä pyöreää moniväristä mattoa ihastelut jollain sisustossivustolla ja siitä asti sivusilmällä kurkkinut myös värikkäämpiä mattoja ihan vakavissani (vaikka ensiajatuksella tuskin olisin ajatellut pitäväni). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin HuopaPalloMatto.com -sivusto on ollut kiitettävästi esillä erinäisillä sivustoilla eli ei ihme että olet siihen törmännyt:) Minä ihastuin jostain syystä tähän oitis, kai se on jotain värin kaipuuta tähän syksyn harmauteen..

   Poista
 5. Onpa ihana matto, kauniit värit ja muutenkin hieno. Antaakohan koira olla sen rauhassa...toivottavasti. Meille ei voi hankkia mitään sellaista mattoa, josta saa koira hampaillaan kiinni.

  -Hanne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio Hanne:) Meillä Leo ei anna tälle matolle hetken rauhaa eli sen tähden sen on oltava sellaisessa huoneessa, jonne pikkuherralla ei ole mitään asiaa:) Liian houkutteleva ainakin pentukoiralle, koska palloista saa pikkunaskaleilla hyvän otteen..

   Poista
 6. Valloittavan kaunis matto. Oliko värien valinta mielestäsi haastavaa vai tiesitkö heti, mitä halusit? Joudun nähtävästi tilaamaan "koematon" ennen lopullista mattotilausta - niin paljon ihania värejä, että pää on aivan sekaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ania! Joo, tiesin heti mitä halusin eli värien valinta ei tuottanut minulle hankaluuksia! Paikka oli nimittäin alusta lähtien selvillä eli pikkutytön huone, jossa on pinkki tehosteseinä. Meidän olohuoneeseen olisi sopinut tämä matto: http://huopapallomatto.com/rectangle-raw-earth-felt-ball-rug.html
   Sinne tosin en tässä vaiheessa raaskinut ostaa mattoa, mutta ehkä jossain vaiheessa:)

   Vaihtoehtoja on todellakin mieletön määrä eli jaan tuskan kanssasi!

   Poista
 7. Kiva nähdä välillä jotian uutta blogin puolella.Tarkoitan juurikin näitä sisustusvalintoja.Tästä matosta voi tulla uusi blogi hitti?
  Tyylikäs nurkkaus K-tuoleineen ja olet oikeassa alle suunniteltu Woodnotes matto on se ainoa. Vaikka uusi mattosi on kaunis mielestäni oikea paikka on juuri siellä mihin olet sen ajatellutkin.

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on Leena, että matto kuuluu lastenhuoneeseen. Tosin, väripilkkuna sitä voi liikutella ympäri huushollia, eikä tämä paikka ole ainoa, johon sitä tulen jossain vaiheessa kuljettamaan vieraisille:) Sisustusjuttujenkaan ei aina tarvi olla ihan niin pilkulleen - irrottelu on ihan cool:)

   Poista
  2. Tuokin on totta nimittäin irroittelu:)
   Minusta on tullut perin tylsä ja pelaan niin varman päälle: Kävin kokeilemassa omaa versiota matosta suunnitteluohjelmalla. Seesteistä valkoista, beigen eri sävyjä siis :)

   Poista
 8. En oikein tykkää kun design-klassikoita kopiaoidaan ihan täysin, jotenkin mautonta. Jännä ettei HAY:lla ole mitään tekijänsuojaa ettei ihan yks yhteen kopioita (niinkuin tuo teidän matto väriensä vuoksi on) saa valmistaa.. Itsellä on tuosta se alkuperäinen pinocchio ja voin kertoa että onhan se kiva, mutta hetken päästä aika karmean näköinen jos sinne pallojen väliin pääsee roskia tai pölyä, mitä ei heti huomaa imuroida. Nimittäin villa kun jatkaa huopumistaan esim kun kävelet sen yli, jolloin roskat huopuvat mattoon kivasti kiinni.

  Keinutuolin alla olen myös pinocchion nähnyt ja en kyllä suosittele sitäkään.. aika karmea näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mikä on näiden yhtäläisyys tai eroavaisuus, molemmathan ovat Nepalista peräisin. Kumpi on matkinut kumpaa, onko valmistus samassa paikassa, en tiedä.. Joka tapauksessa he ottavat itsekin kantaa tähän asiaan sivuillaan eli antaapa heidän itsensä vastata:
   http://huopapallomatto.com/hay-pinocchio

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.