Blogivieraana Inkeri Yritys Kittilästä

30.11.2014

Minulla on ollut kunnia tutustua matkan varrella ystäväni äitiin Inkeri Yritykseen, pienen Kittilän kunnan oikeusapuneuvojaan ja Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtajaan. 

Kittilän kunnan asioista olemme saaneet lukea valtakunnan lehdistä harva se viikko. Kunnanjohtajan laittomat potkut kuohuttavat, kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen välinen luottamuspula on lähes käsinkosketeltavaa ja poliisitutkinnastakin puhutaan jo lehtien palstoilla. Huh, mikä sotku!

Tapasin Inkeri Yrityksen eli kaiken tuon kohun keskeltä yhden keskeisimmistä henkilöistä. Hän on ollut Kittilän kunnan luottamustoimissa sydämestään mukana jo vuodesta 1984 eli kunnan asioitten hoito ei ole hänelle todellakaan uusi asia. Ehkä kaikki nuo vuodet häntä on valmisteltu tähän nykyhetken kaoottiseenkin tilanteeseen, josta kokematon ja pätemätön henkilö ei olisi ehkä selvinnyt.

Keskustelimme Inkerin kanssa tietysti päivän poliittisista asioista, ja blogissa sipaisemme lähinnä vain pukeutumiseen liittyviä asioita. 

Reilun 6000 asukkaan Kittilässä kaikki tuntevat tai vähintäänkin tietävät Inkerin. Yhtäkään kauppareissua ei tehdä ilman, että keskeinen rooli kunnan luottamustoimissa tulisi jotenkin esiin. Tuttuja ja puolituttuja siis riittää ja nykytilanteesta johtuen paljon Kittilää laajemmin. Se tuo jokaiselle naiselle tyypilliseen tapaan pukeutumishaasteita, joita Inkeri joutuu miettimään - omien sanojensa mukaan aika paljonkin. Tilanteenmukainen pukeutuminen on ehkä avainsana, kun kyselin hänen pukeutumistyyliään. Jakkupuvut, housut ja hameet ja erityisesti hatut ovat hänelle tyypillinen edustusasu eli aika perinteinen businessnaisen vaatetus päivätyössä ja sen jälkeen luottamustoimia hoitaessa. 

Aika hatunnoston arvoinen suoritus olla päivät vaativassa päivätyössä ja sen jälkeen käyttää suurin osa vapaa-ajastaan kunnan ja kuntalaisten asioiden hoitoon. Ja tilanteessa, josta ulkopuolisen on hurjan vaikeaa nähdä ulospääsyä takaisin normaaliin kunnan arkeen.

Toivotan Inkerille sydämestäni voimia tähän talveen ja kaikkiin tuleviin koitoksiin! Hän on Kittilän onneksi vahva  ja pätevä nainen!

1 kommentti:

  1. Virkistävän erilainen ja kiva postaus, oli mukava lukea kunnallispoliitikon pukeutumisajatuksista :)

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.