Sneak Peak - Home decoration

19.10.2014

En ole tehnyt vielä kovin montaa juttua meidän uudesta kodista, jossa olemme asuneet jo seitsemän kuukautta. Jos aikaisemmin tekemäni jutut aiheesta kiinnostavat, niin käyppä kurkkaamassa niitä tästä, tästä, tästä, ja tästä.

Rakensimme siis hiljattain omakotitalon, jossa teimme hurjasti myönnytyksiä sen sijainnin nimissä.  Se ei ole kaikilta osin sellainen, josta olisin aina unelmoinut, koska tunteiden sijaan priorisoin näin mittavissa investoinneissa aina järjen tunteiden edelle.

Tontti on pieni ja sille rakennettu koti hurjan korkea. Koska tila on niin haasteellinen, olen tarvinnut sisustamisessa ulkopuolisen apua.  

Kesäloman aikana heinäkuussa Vepsäläisen sisustussuunnittelija Lari Vanninen vieraili meillä, teki sisustussuunnitelman ja siinä sitten kesän ja syksyn aikana olemme hiljalleen sitä toteuttaneet. Homma eteni niin, että Lari teki ehdotelmia, joita me sitten yhdessä säädimme hänen avustuksellaan meille sopiviksi. Suunnitelman suuret linjat (eli käytännössä kalusteiden paikat ja värimaailma) tuntuivat heti omilta, ja suurimmat säädöt tehtiin tietysti kalusteiden kanssa. Kalusteissa halusimme sellaista cosy -henkeä ja tottahan niiden piti olla omalle lompakolle sopivat.

Koti ei saa olla liian hieno paikka, jossa pitäisi varoa, mitä missäkin tekee tai missä istuu. En kaipaa kodista sisustuslehtiä varten tehtyä showroomia - kuvausareenaa, jossa pitäisi aina kaiken olla puts ja blanc. Sen tähden minusta ei saa tekemälläkään mitään sisustusbloggaajaa, koska en yksinkertaisesti halua enkä kyllä viitsisikään olla kotona siivousrätti aina toisessa kädessä ja kamera toisessa. Kodin pitää näyttää ja tuntua kodilta ja sen pitää tuottaa hyvää mieltä asukkailleen. Vain kunkin talon asukkaat tietävät itse, mitä se heidän arjessaan tarkoittaa. Joku oikeasti viihtyy imurin varressa ja kokee mielihyvää, kun siivousrätti on aina käden ulottuvilla ja se hänelle suotakoon. Minä vaan en ole sellainen. Ehkä senkin tähden niitä kotijuttuja ei aina ole tässä blogissa tarjolla:)

Muistan lapsuuden lomareissulta erään perheen, jonka kotona lapset eivät saaneet edes istua olohuoneen sohvilla, vaan heidän piti istua olkkarissa lattialla! Sohvat oli mukamas liian hienot lasten istuttaviksi. En ymmärtänyt silloin enkä kyllä ymmärrä vieläkään, miten jossain kodissa voi olla asioita, joita pitäisi suojella sen omilta perheenjäseniltä. Voi että se tuntui pahalta jo silloin pikkutyttönä! 

No mutta enihau. Syksyn aikana on joka tapauksessa luvassa enemmänkin juttua meidän kodista - olen mukana parissakin projektissa siihen liittyen. Tässä kuitenkin jo vähän esimakua siitä, mitä tuleman pitää.
^Kuvassa näkyy osa meidän keittiötä. Se on otettu olohuoneesta, joka on pari metriä keittiön alapuolella. 
^Olkkarin sohva on todellakin oleilua varten.

^mm Minä määrään tässä kodissa. Oliskohan muuten talon rouvalla ollut jumppahetki olkkarin matolla ja apuvälineet jääneet sitten keskelle lattiaa..Mitenkäs nyt näin sattui..

15 kommenttia:

 1. Teillä näyttää samaan aikaan fiiniltä mutta myös mukavalta. Sellaiselta että voisi viihtyä pidempäänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Susanna! Saapa tosiaan nähdä miten pitkään tässä viihtyy, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä! Toivottavasti teilläkin on kaikki mallillaan siellä Californian auringon alla, terkut teille:)

   Poista
 2. Kauniilta näyttää! Aivan puistattava tuo sinun lapsuuden kokemus, etteivät lapset saaneet istua sohvalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonna:) Tosiaan, ihan niinkuin ne lapset olis olleet jotain kakkosluokan kansalaisia..Se kolahti jo silloin pienenä tyttöjä ja muistan sen vahvana edelleen..

   Poista
 3. Kyllä Rouva! Osaatte sisustaa!!

  VastaaPoista
 4. Ihania kotikuvia! Itselläänkin olisi loputtomiin sisustusjuttuja takataskussa, kun saa vaan aikaiseksi tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Katja niin ihania katseltavia myös muiden blogeista eli tee please eli takataskut puhtaiksi vaan:)

   Poista
 5. Muistanpa kerran eräässä hienossa kyläpaikassa kaupungissa,kun minut pistettiin ainoana lapsivieraana keittiöön syömään kahviaikaan,jäi sellainen tunne,että en ollut tervetullut kyseiseen paikkaan.Kyllä se koti on elämistä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh.. Että niinku ykkös- ja kakkosluokan vieraita?? Sen kyllä ymmärrän (koska itsekin sitä toisinaan harrastan) että lapsille on "oma kattaus" ja aikuisille oma, mutta ei nyt sentään ketään yksin jätetä!

   Poista
 6. Jostain syystä en saa kommenttia onnistumaan millään!!!

  Todella upeat valinnat keittiössänne, värimaailma on kaunis.Enkö kehu sittä syystä ainoastaan että meillä on sainen värimaailma:)
  Erityispisteet Pilke valaisimesta!!
  Ja just päätin että kello lähtee tilaukseen mulle joululahjana:)
  terv.Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään mulle on tullut lukihäiriö vai mikä se oli ???
   Siis : enkä kehu siitä syystä ainoastaan meillä on samainen.....
   Leena

   Poista
  2. Moikka Leena:) Ei se mitään - Kiinassa voi sattua kenelle tahansa mitä tahansa eli pistetään Aasian piikkiin:)

   Totta, teillähän on samainen värimaailma, olen noteerannut! Kello on kyllä niin supertyylikäs, että taatusti sopisi teillekin. Mainio joululahja itselle!!

   Poista
 7. Todella kauniita sneak peekeja! :) Tästä inspiroituneena päätin että palkkaan myös sisustussuunnittelijan, kun muutan tästä kopperosta "oikeaan" kotiin, missä se ikinä lieneekään. Joitain asioita ei vaan kannata yrittää tehdä itse jos ei kertakaikkiaan osaa, minulla tällaisia on juurikin sisustus ja esim. blogin ulkoasu... Jälkimmäisessä uskalsin nyt vihdoin turvautua ammattilaisen apuun ja ihmettelen vain, miksen tehnyt niin jo aiemmin.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoista käyttää ammattilaisen apua tosiaan vaikka blogin ulkoasun suunnittelussa!! Ei hullumpi idea, joka joskus on kyllä käynyt mielessä, mutta jäänyt kaiken muun jalkoihin.. Mutta Sinulla se tosiaan on osa ammattia ja ihan ehdoton! Lopputulos on muuten hyvin harmoninen ja kaunis, ammattimainen!!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.