Salaharrastus

17.10.2014

Nykyään taitaa olla aika trendikästä tehdä jotain salaa eli ikäänkuin piilossa. Harva se viikko saamme lukea tabloid -lehtien otsakkeista vaikkapa julkkisten salaeroista. Miten voi ihminen erota salaa? Jos pariskunta eroaa ilman että asiaa hehkutetaan naistenlehtien tai tabloidien etusivuilla - onko se sitä salaa eroamista? 

Ihan sama, minua ei oikeasti hetkauta suuntaan eikä toiseen minulle vieraiden ihmisten eroamiset tai yhteenliittymiset. Toimittajien keksimä salaisuus -termi tuo siihen vain niin jännittävän ja ihmeellisen sävyn, jopa vähän typerän, tai ainakin raflaavan.

No joka tapauksessa, siitä inspiroituneena minäkin ajattelin kertoa teille omasta salaharrastuksestani. Sellaisesta, jota en ole aikaisemmin teille kertonut eli eikö se silloin ole ansaitusti salaisuus -termiin oikeutettu teon eli harrastamisen muoto? 

Ja sitten se paljastus: Olen salaparturoinut puolisoni hiukset jo vuosien ja vuosien ajan. Mitäs siihen sanotte? 

Se lähti aikoinaan liikkeelle ihan kokeilemisen halusta ja tietysti myös siitä, että se oli niin helppo vaihtoehto. Me molemmat olemme samanlaisia työnarkomaaneja ja parturissa käynti tuntui olevan hänelle aina vähän hankalaa järjestää. Ja kun hän ei todellakaan vaadi hiuksiinsa mitään nuorisomuotileikkauksia eikä piittaa viimeisimmistä trendeistä, ei parturin roolissa olevankaan tarvitse olla hiusakatemiaa käynyt tukkatohtori. Ihan juristinkin tutkinto riittää:)

No sitten niistä vehkeistä. On selvää, että kotiparturilla täytyy olla kunnolliset vehkeet, jotta lopputulos on vähintäänkin siisti. Aluksi käytin apuvälineinä sekä saksia että hiusleikkuria, kunnes erään Italian loman yhteydessä hän poikkesi pikaparturoinnissa ja siellä herrahenkilö käytti pelkästään leikkuria. Hänen inspiroimanaan minäkin jätin sakset pois ja siirryin pelkkään leikkuriin. Sen terää on nimittäin helppo käyttää myös saksien roolissa.

Meillä alkoi vanha laite reistailla eikä jeesusteippikään pitänyt sen osasia enää kasassa eli oli todellakin uuden laitteen hankinnan aika. Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan hetkeen (eli Remingtonin järjestämässä blogitilaisuudessa jokunen viikko sitten) ja sain Remingtonilta heidän uuden, lokakuussa myyntiin tulleen miesten hiustenleikkurin testattavakseni. 

Ensimmäinen käyttökerta on nyt takana ja voin vilpittömän rehellisesti sanoa, että kylläpä on hyvä laite! Se on tehokas, hiljainen ja terät on terävät kuin partaveitsi. En edes tiennyt, että Remingtonilta saa myös miesten tuotteita, koska olen jotenkin mieltänyt merkin vain naisten etuoikeudeksi.

Virtually Indestructible Hair Clipper on Remingtonin kaikkien aikojen tehokkain hiusleikkuri ja sen design on minusta oikein kaunis (jos näin voi tässä yhteydessä sanoa, heh). Pakkaus sisältää 11 kampaosaa (joista itse käytän vain yhtä) sekä maskuliinisen työkalupakkimaisen säilytyslaukun. 

Eiköhän näitä Remingtonin miesten hiusleikkurisettejä saa ihan marketeista ja tavarataloista. Hintakin on minusta laatuun nähden varsin kohtuullinen eli 99,95 euroa. Päihittää mennen tullen kalliimmatkin kilpaveljensä!

Aika hyvä idea isänpäivälahjaksi, by the way!

14 kommenttia:

 1. Asiaa! Hauska salaisuus! Meillä on myös tullainen hiustenleikkuulaite, muistaakseni Philipsin, hyvin pelittää. Omistan myös ohennussakset, hiussakset ynyn. Ja meillä aika pitkään leikkelin erityisestipikkumiehen kuontalon. No, nyt enää siistin niskan ja korvalliset, koska muuten en osaa enäämitää trenditukkaa leikata ;)
  Minä sen sijaan värjään hiukseni lähes poikkeuksetta itse. Mulla on niin klani malli, että se kasvaa parissa kolmessa kuukaudessa "kokonaan" uusiksi, ja kun sitä joutuu oesemään joka päivä, niin varsinkin musta väri haalistuu kiillostaan tosinopsasti. Jaaaah...70e kolmen viikon välein hiusvärjäykseen on aika suolainen hinta, joten markettien hiusväreillä mennäön ja hyvin pelittää. Mun hiukseton jopa niin lyhyet, että yhdestä paketista riittää kahteen värjäykseen!
  Mutta alkuperäiseen aiheeseen; kätevää, edullista ja järkevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nykyajan markettituotteet on vaan niin paljon parempia kuin joskus ennenmuinoin:) Sun hiukset kiiltelee aina ja näyttää Ihan Mielettömän hyvälle eli enpä olisi uskonut, että olet itse värjäyksen mestari! Kolmen viikon frekvenssi pistää kyllä miettimään vähän kustannuspuoltakin, kuten myös ajansäästöä! Molemmat lopulta yhtä tärkeitä:)

   Mukavaa viikonloppua Mapsi!

   Poista
 2. Salaparturoinut. :D Tämä sai ihan miettimään pääni puhki mitä sitä itse harrastaa salaa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii´iin, älä muuta sano:) Olispa hauska kuulla Sun salaharrastus:)

   Poista
 3. Voi ei, tuollainen minun täytyy hankkia meille! Minullakin on sama harrastus, ja ihan samoin perusteinkin. Mies tekee pitkää päivää ja aina hankala sopia niitä parturireissuja, ja lauantaiksi ei useinkaan sellaista viitsi varata kun sitten kuitenkin olisi jotain muuta menoa. Vuosia minä varailin hänelle parturiaikoja (hullun hommaa kun aikataulunsa usein muuttuivat ym.) Jokunen vuosi sitten aloitin miehen pyynnöstä parturoimaan hänen hiuksensa ja täytyy sanoa, että on sitä oppinut tämänkin homman! Nyt meidän Philipsin leikkuri leikkaa aika huonosti ja olenkin miettinyt että pitäisi hankkia uusi. Tuo niskan rajasu on minusta se hankalin kohta, sulta se näyttää sujuvan kuvan perusteella oikein hienosti!! Ensimmäinen kerta muuten kun kommentoin, vaikka olen lukenut blogiasi jo aika kauankin. Uskoisin, että meillä on ollut sama asuinpaikka joku aika sitten, muistan nähneeni sinut mm. rautatieasemalla :) Vaatetyylisi on erittäin inspiroiva, kiitos kauniista asukuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anna kun kommentoit ja hauska tutustua:) Tiedän tunteen, kun terät koneessa tulee tiensä päähän.. Tämä Remingtonin setti on kyllä paras mitä minulla on tähän saakka ollut! Terät on ihanat, ja ne leikkaa niin täydellistä jälkeä eli voin todellakin suositella!

   Kun tarpeeksi pitkään tekee jotain juttua ja tykkääkin siitä, niin väkisinkin sitä kehittyy:) Tosin täytyy muistaa, että en ole juurikaan muitten hiuksiin koskenut eli se, että osaan leikata nämä hiukset, ei tee minusta hyvää parturia noin yleensä.

   On tullut juu juna-asemat tutuiksi vuosien saatossa ja aina silloin tällöin muuten joku tulee vallan moikkaamaankin, se on aina jännää! Mukavaa viikonlopun jatkoa Anna!

   Poista
 4. Hei, niin minäkin! Aina oli vaikea löytää parturihetkeä, ja sitten kun ajelin koirankin niin päätin että miksei miehenkin karvat :) Hyvä on ja lyhyenä pysyy, ja mikä säästö tässä on tullutkaan tehtyä vuosien mittaan! Koneena OBH:n ihan 15 e kone, ehkä siihen voisi seuraavaksi panostaa.

  Terv. ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ehkä minäkin otan seuraavaksi myös Leon käsittelyyn:) Olen muuten kieltämättä harkinnut asiaa, kunhan hänen karvaansa aletaan parturoida! Tällä hetkellä hänen päällään on vielä pentukarvaa, mutta kunhan se vaihtuu ja käydään muutaman kerran ammattilaisen opissa, niin sen jälkeen sitten.

   Pääasia että vehkeet on sellaiset, että niillä homma luistaa ja onnistuu:)

   Poista
 5. Sama täällä! Tosin miehellä on pidempi tukka kuin minulla nin menee meillä saksien kanssa aprturoinnin puolelle, kun koetan saada herralta latvat tasoitettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho:) Enpä olisi mieltänyt rinnallesi pitkähiuksista herraa:)

   Poista
 6. Sullahan on salaisia piileviä kykyjä :) Meillä mies pyysi mua parturoimaan kerran..... antoi kovasti hassuja ohjeita, joita sitten kyllä noudatin, vaikka hieman itse epäilin. Seuraavana päivänä oli sitten käynyt parturissa, eikä tämän jälkeen ole parturointipyyntöä pientä niskavillojen siistimistä lukuunottamatta kuulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, Hanna sun kyvyt on selvästi jossain muualla :D

   Poista
 7. Kiitos vinkistä. Nyt menee meilläkin vaihtoon 1992 ostettu Severin, joka maksoi silloin alle 200 markkaa(katsoin kuitista). Miehillä ei yleensä ole tapana varailla parturiaikaa, mikä on sinällänsä ymmärrettävää, kun hiusten leikkaus ei kauan kestä.
  Birgitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Birgitta! Siis 1992 eli 22 vuotta vanha!! Jos sen terät leikkaa edelleen ja kone toimii, niin nostan hattua Severinille!! Ja oliko niin, että sen kuittikin on edelleen tallella? Olet kyllä uskomaton järjestyksen vaalija:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.