New York - hankintalistalla

12.10.2014

Lähden New Yorkiin marraskuun puolen välin kieppeillä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Olen käynyt  useammankin kerran toki John F. Kennedyn lentokentällä, mutta nyt pääsen tutustumaan ensimmäistä kertaa tähän paljon hehkutettuun kaupunkiin.

Matka sattuu ajoitusmielessä ihan täydelliseen hetkeen. Joulu lähestyy eli pääsen tekemään jo siinä vaiheessa ensimmäisiä joululahjahankintoja. Ei todellakaan tyypillistä meikäläiselle, joka on tottunut tekemään hankintansa ehkä noin päivää ennen aattoa.. Ajoitus on täydellinen myös omaa lomantarvetta ajatellen. Koulutusjakso on takana ja tiukka pakerrusvuosi saatu onnellisesti päätökseen eli loma tulee todellakin tarpeeseen.

Olemme Nykissä vain muutaman päivän, koska puolisoni on siellä aika pikaisella työreissulla. Mutta eipä se mitään, tehokas ajankäyttö on meikäläisen vahvuuksia:)

Ihan varmaa on, että ostan reissulta vähintäänkin yhden korumaisen rannekellon. Koska omistan jo Michael Korsin ruusukultaisen, hopeisen ja kultaisen kellon, ajattelin täydentää kokoelmaani vähän enemmän pintamuotiväreillä eli kellolla, jonka kellotaulu on väritetty jollain kivalla syksyn värillä. Minusta tämä kellomuoti on laskettavissa samaan kategoriaan, johon kuuluu värikkäillä peililaseilla varustetut aurinkolasit. Ne taitaa olla nopeasti ohimenevä pintamuoti-ilmiö, kuten ehkä tämä värikäs kellotaulutrendikin.. Aikapa sen näyttää.

Muita hankintoja en ole sen kummemmin miettinyt, vaan lähden reissuun avoimin mielin. Ehkä jotain elektroniikkaa voisi hankkia, riippuen hintatasosta, tai ehkä jonkin objektiivin kameraan. Ehkä pienen Samsungin minijärkkärin, joka olisi matkalla aika oiva kumppani, verrattuna omaan "tiiliskivikameraani". Hintatasoltaan ne näyttäisi olevan siellä saman verran Dollareissa kuin Suomessa Euroissa. 

Mutta siis, jos shoppailu innostaa, niin sitten tehdään sitä, jos ei, niin jotain muuta. Eiköhän New York tarjoile jotain jokaiseen makuun.

Jos te lähtisitte Nykiin juuri nyt, niin mitä löytyisi hankintalistalta?

19 kommenttia:

 1. MK:n ruusukultainen kello on omalla hankintalistallani ollut jo pidempään ♥ ehkä sen vielä jonakin päivänä saan, yritän tosin vinkkailla riittävästi Ukkokullalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anneaulikki! Ei muuta kuin jatkat vaan muistuttelua! Toinen vaihtoehto on tietty strategian uudelleenarviointi, jos asia ei meinaa mennä kohteeseen:)

   Poista
 2. Oi miten kiva matka tiedossa!! En osaa sanoa pistäisinkö mitään hankintalistalle. Se on niin ihana kaupunki, että jo siellä kiertely riiittää aina minulle. Tietenkin jos täsmäisku-tyyppisesti toimii, niin silloin ei mene aikaa hukkaan kaupoissa kierrellen. Mutten kyllä osaa sanoa mitä lähtisin hakemaan. No sitä elämystä ja fiilistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on paljon se:) Fiilistely vieraassa kaupungissa on melkeinpä parasta, mitä lomaltaan voi toivoa!

   Poista
 3. Olen käynyt kerran Nykissä, maaliskuussa 2013 ja ihastuin kympillä kaupunkiin ja juurikin eilen suunnitelimme lasten kanssa, että lähdetään sinne syyslomalla parin vuoden kuluttua :) Jos siis maltan olla poissa kaupungista niin pitkään, mutta muitakin kohteita on listalla. New Yorkissa on varmasti kaikille kaikkea, mutta itse shoppailin etupäässä jenkkiläisiä merkkejä, sillä eurooppalaiset tuotteet olivat kalliimpia siellä. Ostaisin varmasti jotain Alexander Wangin kivijalkamyymälästä ja Korsin paitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna! Pari vuotta menee ihan suitsait, kyllä sä jaksat odottaa:) Kiitti Hanna ostosvinkeistä! Taidat tietää, mistä puhut!

   Poista
 4. Minä jo melkein huolestuin, kuin luin tuon sun lähtöajankohdan, mutta sitten huokaisin ;)) Tiedät varmaan miksi ;)

  VastaaPoista
 5. Ei voi olla... minäkin lähden Nykkiin marraskuun lopulla, ensimmistä keraa.. :) Jos sulla on mullekin vinkkejä missä on parhaat shoppauspaikat niin kerro ihmeessä! En ole vielä ehtinyt tehdä "tutkimustyötä" :)) Minun listalla on joululahjojen hankita lapsille, ja itselle :) Ja listalla on koluta kaikki nähtävyydet mitä ehditään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähden 11.11 eli ehtinen kertoa sulle parhaat vinkit heti reissun jälkeen:) Woodbury Outlet -kylä on varmasti käymisen arvoinen, jonne pitänee varata kokonainen päivä. Samoin Century 21, kuten tuossa Pia myöhemmässä kommentissa vinkkaa myös - Sinne pitää myös ehdottomasti päästä ja voisin kuvitella, että Sinunkin kannattaa nämä kaksi paikkaa tsekata!

   Poista
 6. Itse olen menossa marraskuussa Minneapolisiin työreissulle. Se ei ole kaupunkina läheskään yhtä kiva kuin NY, mutta ostoksia olen vähän säästellyt nyt syksyn ajan sinne - onhan jenkeissä moni asia paljon edullisempaa... Ainakin listallani on farkut, joku kiva jakku, Banana Republicin paitiksia, A&F:n t-paitoja (tykkään niistä vapaa-ajalla, laadukkaita ja kivan värikkäitä). Lisäksi minulla on kiikarissa Burberryn villakangastakki, mutta ne ei taida kyllä olla siellä sen halvempia kuin muuallakaan. Ai niin ja juoksuvaatteita, jotka on todella paljon edullisempia kuin Suomessa! Minneapolisissa on Mall of America, joka ainakin väittää olevansa USA:n suurin - ja se on silloin suuri se:) t. Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukava työmatkakohde Kati sulla tiedossa! Toivottavasti ehdit käydä kaikissa shoppailupaikoissa matkan aikana, koska todellakin - sinne kannattaa vähän säästellä hankintojaan. Minä ajattelin ihan samoja perusjuttuja, sekä elektroniikkaa ja tietty niitä joululahjoja:)

   Ihanaa ja antoisaa työmatkaa Kati!

   Poista
 7. Tyttärellä olisi mahdollisuus lähteä nelipäiväiselle luokkaretkelle keväällä New Yorkiin. He kävisivät katsomassa mm. kolme näytelmää, aamutv:n lähetysten tekemistä, workshops näyttelijöiden kanssa. Nyt on kovasti ristikkäisvetoa, kun samaan aikaan huipentuu uintien lyhyiden ratojen kausi. Mitäs jos pääsisikin vähän isompiin kisoihin...

  Itse koluaisin kai kaikkia pikkuputiikkeja, kahviloita, taidenäyttelyitä, museoita. Istuisin vain ja katsoisin ihmisvilinää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna! No jopas on ajankohta! Toisaalta, valinta on luopumista siitä toisesta vaihtoehdosta, joista molemmat lienevät hyviä ja tavoittelemisen/odottamisen arvoisia:) Eli oli valinta kumpi vain, se on paras niistä!

   Poista
 8. Ihanaa reissun odotusta! New York on toivelistallani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna, odottaminen on jo itsessään tosiaan ihanaa:)

   Poista
 9. New Yorkin ostoslistaa kannattaa täydentää Century 21:ssa. Se on outlet-liike ala-Manhattanilla, aivan Ground zero/WTC-alueen vieressä. C21:ssa on sekä luksusmerkkejä että vähän edullisempia kuten Michael Korsia, Calvin Kleinia yms. Aiemmin paikka oli aika kaoottinen mutta parina viime vuonna muuttunut minusta parempaan suuntaan. Kannattaa silti mennä heti aamusta jolloin ihmisiä on vähemmän. C21:sta ei koskaan tiedä mitä löytää, valikoima vaihtelee jopa päivittäin. Laukkuosasto kannattaa tsekata! Ja hyvä valikoima vaatteita myös miehille.

  Jos shoppailulle olisi aikataulussanne kokonainen päivä aikaa, niin suosittelisin reissua Woodbury Outlet-kylään. Sinne pääsee kätevimmin edestakaisella minibussikuljetuksella joka hakee matkustajat hotellilta. Jos päädytte tuonne menemään niin Woodburyn omilta sivuilta löytyy lisätietoja kuljetuksista. Mutta jos haluatte käyttää aikaa muuhunkin kuin ostoksiin niin Century 21 on hyvä vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, kiitos Pia näistä loistavista vinkeistä! Tuon Woodbury Outlet -kylän ajattelin tutkia, mutta Century 21 olisi kyllä jäänyt väliin, vaikka olen siitä kyllä joskus kuullut! Taidat tietää, mistä puhut:)

   Poista
 10. Kiva jos vinkeistä oli hyötyä! New Yorkista on tullut minulle ja miehelleni rakas matkakohde! Harmi vaan ettei sinne ole mahdollisuutta päästä käymään niin usein kuin haluaisimme. Erityisesti musikaalit, kaupungin muu kulttuuritarjonta ja ihana tunnelma ovat vieneet sydämemme täysin :).

  Jos suunnittelette kamerahankintoja niin tsekatkaa B&H- niminen kameraliike. Siellä on kaikkea mahdollista valokuvaukseen liittyvää! Kannattaa huomioida että B&H on suljettu juutalaisten pyhinä. Muita elektroniikkaostoksia voi tehdä esim. J&R-liikkeessä, joka on näköjään juuri avaamassa liikkeen Century 21:n oheen.

  Nähtävyyksiin yms. liittyviä vinkkejä kannattaa katsastaa Free Tours By Foot-sivuilta. Heidän blogistaan löytyy todella hyvät käytännön vinkit esim. metrolla liikkumiseen, Brooklyn Bridgellä käymiseen tai gospel-jumalanpalveluksessa vierailuun. Ja firman opastettuja kävelykierroksia voin myös lämpimästi suositella! Olemme käyneet noista muutamalla, oppaat ovat useimmiten olleet hyviä ja parin tunnin mittaisilla kierroksilla olemme tutustuneet hienoihin paikkoihin, joihin emme varmastikaan olisi omin päin eksyneet.

  Ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.