Meikkipussiin matkalle

28.10.2014

Työmatkoja varten pakkaan tavarani niin, että kantamukset on niin vähäiset kuin mahdollista. Karsin matkatavaroista kaiken ylimääräisen, jotta välttyisin sellaiselta tavaroiden hikipäässä roudaamiselta. Vaikka mukana olisi millaiset matkalaukut tahansa ja vaikka niissä olisi rullia alla sata kappaletta, tulee aina vastaan tilanteita, että matkatavaroitaan joutuu raahaamaan käsivarret koukussa ja ulkovaatteet päällä. Voi että miten vastenmielistä sellainen on! 

En esimerkiksi koskaan osta reissusta mitään alkoholia, koska vihaan sitä kantamisen ja siitä seuraavan "tuskanhien" tunnetta. Olen ajatellut, että jos minulla ei ole varaa ostaa alkoholiani Suomesta, olen mieluummin juomatta tyystin. Mutta alkoholia en suostu kantamaan.

Eli siis. Reissupakkaamiset, varsinkin työmatkoilla, on äärimmäisen minimalistiset. Vain Lausannen kahden viikon reissuilla minulla oli mukana matkalaukku, mutta muuten kaikki reissut on tehty pelkkien käsimatkavaroiden varassa. Senkin tähden, että haluan lentokentältä mahdollisimman pian eteenpäin.  Eipähän tarvitse odotella ruumasta tulevia matkalaukkuja. Waste of time!

Meikkipussihan on tietysti aina oltava mukana, varsinkin yönyli -reissuilla ja sen sisältö on tarkkaan mietitty. Nestemäisiä aineita ei saa olla liikaa ja toisaalta niitä on oltava riittävästi. 

Olen matkan varrella hankkinut erilaisia matkakokoisia purnukoita, jotta meikkipussin sisältö olisi varmasti ideaalin kokoinen ja sisältöinen. Mutta enpä ollut edes hoksannut, että huulikiiltoa tai ripsiväriä voi hankkia matkakoossa! Kunnes sain Yves Rocher´lta mielenkiintoisen paketin, kas tämän näin, klik

Settiin sisältyvät huulikiilto ja ripsiväri on niin kivan pieniä kooltaan, että säästelen niitä tulevaa Nykin matkaa varten. Ripsarissa on muuten ihan jättituuhea harjasosa, eli se ei todellakaan ole minikokoa! 

Pakettiin kuuluu myös reissussa erittäin kätevät, kertakäyttöiset meikinpuhdistusliinat sekä mukavankokoinen purnukka käsirasvaa. Ilman käsirasvaa minä en pystyisi viettämään yhtäkään kokonaista päivää!

Hyödyllinen ja ihan mielettömän edullinen paketti! Varsinkin, jo matkustelet ja olet tarkka, mitä mukanasi kannat.

Tuleeko Sinulla matkusteltua työn puolesta ja mitä vinkkejä antaisit meikkipussin ideaalille matkakoostumukselle?


Juttu on tehty yhteistyössä affiliate -kumppanini Yves Rocherin kanssa. 
Kaikki linkit ovat adlinkkeja.
^Matkapurnukka-armeijaa

7 kommenttia:

 1. Pyrin myös matkustamaan aina käsimatkatavaroilla ja meikkipussi on todellakin minikoossa. Esimerkiksi hajuvedet ja kasvoveden laitan kotona vanulappuihin (lasken etukäteen tarvittavan määrän) valmiiksi ja pieniin suljettaviin muovipusseihin. Hajuvesi säilyy hyvänä ja tarvittaessa kostutan vanulappua hieman vedellä. Tätä kikkaa ilman en onnistuisi. Voiteet ja muut nesteet sitten pienissä matkakokoisissa pakkauksissa (tai näytepusseja), joita keräilen säännöllisesti matkoja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan LOISTAVA vinkki Tiia!! Ja nyt vasta kerroit:) No, tämän otan kyllä heti seuraavalla reissulla käyttöön, koska tila on todellakin tarpeen eikä sitä viitsi antaa ihan liikaa kaikenmaailman purnukoille!

   Poista
 2. Olipa loistava idea Tiialta tuo vanulappujen kostutus, kiitos siitä!
  Minä reissaan työn puolesta pelkästään kotimaassa, joten laukun koolla ei siinämielessä ole väliä. Ja etenkin hiustökötit ja muut ksmetiikkatuotteet vievät ärsyttävän ison osan laukusta. Vaikkamiten yritän ahtaa ne pieneen pakettiin! Olen noiden hiusvahojen ym kanssa pohtinut, että pitäiskö niitäkin laittaa johonkin pillerirasiaan, niin menis pienempään tilaan.. muutoin hyödynnän reissussa aina ilmaisnäytteet ja "kylkiäiset". Siveltimet pakkaan omaan pieneen kirjekuorimaiseen pussukkaan, niin eivät sottaa muuta meikkipussia ja pysyvöt nättinä.
  Vaatteet yritän aina miettiä niin, ettei tarvitse silitellä ja toisaalta että hätätulilanteessa voin yhdistellä ristiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiian vinkki on kyllä niin loistava! Hiustökötit tosiaan - ne kun tahtoo olla vielä niin superisoissa rasioissa, että mieluummin jätän ne itse kotiin kuin kuljetan mukana. Mulla kun on aina takataskussa mahdollisuus laittaa tukka ponnarille, toisin kuin Sinulla Mapsi:) Minäkin säilön aina kaikki ilmaisnäytteet ja kuljetan niitä matkoilla mukana! Shampoot, hoitoaineet, rasvat sun muut..

   Poista
 3. Matkustan myös aika paljon, ja pyrin aina lun mahdollista menemään käsimatkatavaroilla. Minulla on erillinen "matkameikkipussi" aina valmiina, ja siellä kaikki tarvittavat tuotteet matkakoossa. Kasvojenpuhdistusaineita saa usein minikokoisena esim. kylkiäisinä kun ostaa normaalikokoisia. Minulla on esim. tosi hyvä ja minikokoinen Cliniquen kasvovesipullo, jota aina täytän isosta pullosta. Kosteusvoiteet on hankalia, koska niissä on useik isot ja painavat lasipurkit. Niistä otan joko pieneen erilliseen muovipurtiloon, tainsitten toinen erinomainen tapa ottaa mukaan kosteusvoiteita ja shampoita on ottaa talteen naistenlehtien välissä tulevat näytteet. Kerään ne aina talteen, vaikkei merkki olisikaan juuri omani, ja sitten yhden yön reissulle otan varastoistani mukaan pari näytepussukkaa. Hajuveden olen laittanut sellaiseen pieneen pumppupulloon, joita myydään nykyisin lentokentillä ja Stockallakin. Oikeastaan kaikkein hankalin on dödö - niissä purkit ok aila isoja eikä sitä voi ottaa mihinkään pieneen "matkapurkkiin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Hajuvesissä mulla sattuu olemaan jenkeistä tuotuja etusormen kokoisia pikkupulloja tai sitten niitä minisettejä, mitä kaupoissakin myydään, usein lahjapakkauksissa. Dödö on tosiaan ehkä se hankalin eli sitä pitää kuljettaa semmoisenaan.. Tai sitten otan jonkun purkin lopun ja heitän sen toisessa päässä roskiin kun en viitsi kantaa takaisin:)

   Poista
 4. Dödö,ostakaa voidemaista (mm. Clarins). Truuttaus minicrippussiin, pienin pussi riittää viikon reissulle.
  Hiusvahalle sama kohtalo.

  Tiian vinkki loistava kasvovesille ja nestemäisille tuotteille, mutta tahnamaiset menee minicripeissä (ennen täyttöä tussilla pussiin merkkaus, mitä sisältää).

  Näin olen saanut kuukauden kosmetiikan 200g:aan.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.