Maatilalla vadelmanhakureissulla

3.8.2014

Meillä on ollut tapana pakastaa vadelmia joka vuosi. Niitä sitten sulatellaan aamuisin kaurapuuron kanssa nautittavaksi ja kyllähän ne satunnaisesti paistettavien vohveleidenkin kanssa hyvälle maistuu. 

Tänä vuonna vadelmasato on kai ollut hieman normaalia nihkeämpi tai sitten olimme auttamattoman myöhässä. Niitä ei nimittäin ollut oikein missään tilalla enää tarjolla täällä pääkaupunkiseudulla. Aamulla muutama täsmäsoitto paikallisille tilallisille oli aika epätoivoinen..

Ei auttanut muu kuin lähteä vähän pidemmälle ja niinpä suuntasimme eilen lauantaina kulkumme Hämeenlinnaan. Siellä oli sekä itsepoimintaa että valmiiksi poimittuja vadelmia tarjolla, ei kovin runsain määrin, mutta olipahan kuitenkin. Koska Leo matkasi tietysti mukana, tyydyimme valmiiksi poimittuihin, harmillista kyllä.. Meillä uusilla koiranomistajilla kun ei ollut mukana edes talutushihnaa ja Leo uteliaana koirana ei malta olla säntäilemättä suin päin minne tahansa. Se ei vahtikoirana varsinaisesti karkaile minnekään, mutta ei sen touhuissa ole aina kauheasti tolkkua. Emme siis arvanneet antaa sen juoksennella vapaanakaan vieraassa ympäristössä. Meidän marjanhakureissu oli siis varsin tehokas momentum.

Hämeenlinnassa marjatilalla on kaikkea elämyksellistä tarjolla, mm. pomppulinna lapsille, ihan mieletön kahvio, pieni maaseutumyymälä, leikkipuisto, kukkoja, kanoja ja tipuja, possuja ja lampaita ja mitä kaikkea. Kahviosta saa mm. ehkä telluksen herkullisimmat vohvelit, joitten kanssa herkutellaan tietysti tilan omia mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Nam! Oli niin hyvää, että en malttanut edes kuvaa ottaa.

Muutoin päivä on sujunut maalaria pakoillessa. Pintamaalaukset tehtiin ihan liian aikaisessa vaiheessa eli ne piti vetää vielä kertaalleen aika monessa kohdassa kotia. Lisäksi yksi "tyttöjen huone" sai tehosteseinävärikseen Clas Ohlsonilta ostetun Royal Pink -kuorrutteen. Laitan valmiista seinästä kuvan Instagramiin tuota pikaa, eli käyppä kurkkaamassa, klik. 

Tässä fiiliskuvia ihanalta marjatilalta elikkä mukavaa kesäviikonlopun jatkoa!

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia kaikki, mutta arvaat varmaan, että yksi on ylitse muiden : ) Mukavaa kesäistä sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Tuo hauvavauva on niin suloinen ❤️
  Vadelmat ovat marjoista parhaita ja kestävät hyvin pakastustakin , saa nauttia talvellakin.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia. Vadelmat ovat vaan niin hyviä. Meillä onneksi appiukko poimii ne talteen.

  VastaaPoista
 4. Voi tuota teidän Leoa ❤️
  Pieni on niiiiiin söpö!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.