Kokeilemisen arvoinen vinkki lahjan antajalle!

6.8.2014

Tein aikoinaan juttua (klik) lahjaideasta henkilölle, jolla on jo kaikkea. "Lahja henkilölle, jolla on jo kaikkea" on ollut yllättävän suosittu hakusana tähän blogiin ja ehkä kyseisestä jutusta on jokunen, teknisesti lahjakas ihminen saanut jopa vinkkiä, tiedä häntä.

Saatan arvata, että aika moni sielunsisko potee samaa ongelmaa kanssani, eli mitä ihmettä antaa merkkipäivälahjaksi ihmiselle, jolla on periaatteessa jo kaikkea. Tai siis ihmiselle, joka ei tarvitse mitään erityistä. Mutta jolle kuitenkin haluaa antaa jotain mieleenpainuvaa.

Minulla on nimittäin aika mainio vinkki teille!

Oletteko kuulleet tai lukeneet lehdistä sellaisesta start-up -yrityksestä kuin Finnay? Kyseessä ei ole mikä tahansa pieni yritys, vaan yritys, joka tähtää tosissaan kansainvälisille markkinoille ja joka on kolmen suomalais -finalistin joukossa ehdolla kansainvälisesti arvostettuun Creative Business Cup -kisaan.

Ihan mielenkiintoista myös, että kyseisen innovatiivisen yrityksen toimitusjohtaja on Nainen (huom! isoilla kirjaimilla) eli Riikka Lindström. Sama Nainen löytyy myös suositun Magisso -brändin takaa (adlink).

Finnayn suurella mielenkiinnolla seurattu ja paljon palstatilaa saanut innovaatio on seuraavanlainen:

Finnayn verkkokaupassa on laaja valikoima erilaisia skandinaavisia design -tuotteita ja paikallisia elämyksiä välitettäväksi päivänsankareille tai vaikkapa mielitietylleen. Tai elämyslahjat vaikkapa työ- tai kaveriporukalle. Kun lahjan antaja ostaa lahjan Finnayn verkkokaupasta, lahjan saajalle lähtee tekstiviestillä ilmoitus asiasta. Tekstarissa on myös ehdotus ladata Finnay Wayfinder -sovellus, jonka jälkeen lahjan saajan seikkailu lahjan luokse voi alkaa. 

Lahjan saaja siis tietää tekstarin perusteella, kuka on lahjan antaja, mutta ei sitä, mitä paketissa on, eikä sitä, missä lahja sijaitsee. Lahjan antajan näkökulmasta taas säästyy se pähkäilemisen ja noutamisenkin ja toki myös paketoimisen vaiva..

Lahja noudetaan siis Wayfinderin avustamana itse jostain määrätystä Helsingin kivijalkamyymälästä kuten Minna Parikka, Kartell tai Missoni Home. Ja hei, kenelle kyseisten brändien lahja ei kelpaisi, kysympähän vaan?

Lahjan voi ostaa, olitpa missä päin maailmaa tahansa, mutta tällä hetkellä lahjan voi itse noutaa vain Helsingistä. Jos lahjan antaja asustaa muualla päin Suomea, se toimitetaan kyllä hänelle, mutta postin välityksellä. Yrityksellä on tarkoitus laajentua myös muualle sekä Suomea että maailmaa, eli seurailkaahan Finnayn palveluvalikoimaa vaikkapa sen Facebook -sivuja tykkäämällä.

BTW: Finnay on tiimeineen tänään torstaina (7.8.2014) koko päivän eli klo 10-20 tavattavissa lahjavalikoimineen täällä Helsingissä Keskuskadulla, Stokkan ja Marimekon välissä! Minä ainakin ajattelin siellä poiketa:)
^Aika tyylikkäitä lahjoja, joista ei voi olla tykkäämättä!


PS. Tämä ei ole mainospostaus siinä mielessä, että itse hyötyisin taloudellisesti tästä jutusta. Minusta Finnay on Wayfindereineen yrityksenä sen verran mielenkiintoinen, että se on taatusti paikkansa ansainnut jo innovatiivisuuden tähden tässä omassa blogissani.

Mutta siis, kokeilkaa ihmeessä lahjan antamista tämmöisessä, vähän erilaisessa ja taatusti jännittävässä muodossa!

EDIT: Lisään kuvan vielä torstain tilaisuudesta, jossa Finnay esitteli tuotelahjojaan ohikulkeville. Kuvassa toimitusjohtaja Riikka Lindström.
Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

3 kommenttia:

  1. PItää varmaan vinkata mun miehelle, kun meillä on kohta 30-vuotishääpäivä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Toivottavasti laajenee sitten koko maa kattavaksi!

    VastaaPoista
  3. Aika vinkeä idea... tosin ise saattaisin saada hepulin kaiken ladattavan kanssa :D

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.