Uusi terassi - oleskelutila

27.7.2014

Meidän terassi on talon ylimmässä kerroksessa. Se on L-muotoinen ja on jakautunut ikäänkuin kolmeen osaan. Yksi osa (L-kirjaimen "lapa") on katettu ja se tullaan eristämään tässä loppukesän aikana lasiliukuovilla muusta terassista. Siitä on tarkoitus tulla sellainen saunan vilvoitteluhuone, tai mitä nyt ikinä sitten keksimmekään. 

Sen lisäksi on L-kirjaimen varsiosa, joka on muodoltaan pitkulainen ja jossa iso savupiippu toimii ikäänkuin tilanjakajana ja jakaa näin pitkulaisen tilan kahteen osaan. Toinen osa niistä on oleskelutilan puoli ja toinen puoli tulee olemaan ruokailutilaa. Koko pitkulainen osa on kattamatonta tilaa eli se on siis taivasalla.

Kerroin aikaisemmassa postauksessa (klik), kuinka Vannisen Lari Vepsäläiseltä teki meille sisustussuunnitelman Vepsäläisen kalusteilla myös terassille. Aika iso osa terassin kalusteista on tosin jo  myyty Vepsäläiselläkin, mutta jotain siellä oli vielä meillekin. 

Ihan suin päin tosin emme päätyneet näihin Vepsäläisen kalusteisiin, koska tottakai haluamme, että ne sekä näyttää hyvälle, on mukavat käyttää ja että ne istuu omaan budjettiin. Kävimmekin aika monta vaihtoehtoa läpi ennenkuin päädyimme lopulta tähän Vepsäläisen polyrottinkisohvaan eli juuri siihen, mitä Lari oli meille suunnitelmaan piirtänyt. Ja Vepsäläiseltä ostettu, ulkokäyttöön soveltuva Lamar -matto sopii sen pariksi ihan täydellisesti, kuten myös muutenkin terassin yleisilmeeseen. Sekin oli Larin suunnitelmasta poimittu.

Itse en olisi välttämättä osannut tai hoksannut yhdistää mattoa ja sohvaa keskenään, vaan olisin todennäköisesti päätynyt matottomaan vaihtoehtoon. Polyrottinkisohvaa olin itsekin miettinyt terassille, tosin eriin kohtaan.

Kun sohva ja matto on valittuna, on niitä sekä helppoa että mukavaa alkaa yhdistellä tekstiileillä, kukilla, kynttilöillä ja muilla pienillä yksityiskohdilla muuhun yleisilmeeseen sopivaksi. Sen jopa minäkin osaan, ainakin omalla tavallani:)  Pöytä on vanha Hay-pöytä ja tyynyt on suureksi osaksi Riviera Maisonilta taannoin hankkimani tähtityynyt. Niistä teinkin juttua jokin aika sitten, klik.

Nyt täytyykin vaan hartaasti toivoa, että kesä- ja terassikelit jatkuisi vielä toooosi pitkään!


^Kynttilälyhty on Pentikiltä ja se pitäisi tässä jossain vaiheessa kiinnittää seinään.. Ei ole kuulemma sopivaa poranterää..

^Olihan meidän tietystikin "pakko" vähän juhlistaa uuden ihanan terassin valmistumista.. Kuvista voi seurata, kuinka juoman pintaindeksi kehittyy..

^Perällä näkyy se osa, joka olisi tarkoitus eristää lasiovilla muusta terassista. Nyt siellä on meidän vanhasta kodista tuotu kesäkalusto, joka ei oikein sovi sinne, ei kokonsa eikä oikein mallinsakaan puolesta..

^Leo oli tietysti uteliaana mukana touhuissa, itseoikeutetusti.^Luutkin maistuu niiiiin hyvälle taivasalla!

^Vai onko asiasta jotain epäselvyyttä:)

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kyllä laitettu terassi on niin kiva tällaisilla helteillä. Oi, mikä pallero Leo onkaan... Puspus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on osoittautunut oikein käyttöystävälliseksi paikaksi, joka tosin on hiukka liian kuuma kaikkein kuumimmilla helteillä. Erityisesti ilta-aikaan, iltavalaistuksessa se on ollut ihan mielettömän viihtyisä ja kaunis paikka! Meidän pikku Leonardokin viihtyy siellä vallan mainiosti luita kalutessaan:)

   Poista
 2. Viihtyisää. Uskon, että vietätte tuolla paljon vapaa-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kaisa! Kyllä vaan, olet ihan oikeassa:)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää! Varmasti tulette viettämään aikaa paljon tuolla terassilla! Toivotaan, että terdekelit jatkuupitkään!
  Mä en siis kestä tuota ihanaa karvapalleroa....on se vaan niin suloinen pakkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et kuule Mapsi arvaakaan, miten söpö ja suloinen se on!! Ja niin kiltti!

   Terdekelit onneksemme vaan jatkuu ja jatkuu:)

   Poista
 4. Oi kun kivan ja kauniin näköistä. Paikka, jossa ehdottomasti viihtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piha:) Teilläkin on niin viihtyisä partsi!!

   Poista
 5. Kaunis terassi ja kutsuvan näköiset sohvat. Ensi vuonna minäkin ostan tuollaisen sohvan meidän terassille!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.