Kekkosen jalanjäljillä

13.7.2014

Leikin lauantaina aamupäivällä (vieraita junalta odotellessa) turistia ja kävin tutustumassa Urho Kaleva Kekkosen kotitilaan Tamminiemessä. Helsingissä on vielä hurjasti nähtävää.

Huikea puutarha, mieletön kivilinna ja se Kekkosen henki! 

Muistan hämärästi hänen aikakautensa loppuvaiheita, vaikka siinä vaiheessa politiikka tai yhteiskunnalliset asiat ei juuri kiinnostaneetkaan. Se ei kuitenkaan estänyt minua ihailemasta häntä. Vaikka hänen johtamistapansa ei välttämättä toimisikaan nyky-yhteiskunnassa (tai kukapa sen tietää), siitä huolimatta sitä karismaa ja auktoriteettia, mitä hän kansakunnalleen tarjoili, on pakko ihaillen muistella. Olisipa sellaisia johtajia edelleen!

No joo, aika kultaa muistot.. Joka tapauksessa hänen aikakautensa on ansainnut vahvan roolin Suomen historiassa ja sitä me tavalliset kansan alamaisetkin pääsemme muistelemaan vähän konkreettisemmin Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä. Menkää ihmeessä tutustumaan!Shirt: Zara
Shorts: KappAhl
Shoes: Peter Kaiser
Sunnies: Ray BanSeuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

12 kommenttia:

 1. Kaunis asu. Pusero on niin mun värinen. Minä olen alkanut myös leikkimään turistia Helsingissä aina välistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosissaan kuin teikäläiselle tehty:) Ihan niinkuin pöllisin Sinulle Maiju kuuluvan värin, hih:)

   Poista
 2. Kaunis miljöö ja kaunis nainen. Suomen kesä on todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi -maisemaa parhaimmillaan - onhan tämän kartanon isäntä ollut niin isossa roolissa Suomen historiaa! Terveiset SatuMaria:)

   Poista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä. Mannerheim museossa olen käynyt, mutta Kekkosen koti on jostakin syystä jäänyt sivuun kohteista. Kekkonen oli koko nuoruuteni ajan lähes kaikkien puolueiden ehdokkaana ja häntä sitten valitsijamiesten kautta äänestettiin, vai miten se nyt sitten menikään. Nykyään ei ole enää hänen laisiaan itsevaltiaita, siis Suomessa.
  Kauniita lomasäitä t. Birgitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta, sitä samaa myös Sinulle:) Kannattaa poiketa!

   Poista
 4. Ja se Tamminiemen tien kahvila!
  Must!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, tiedän mitä tarkoitat!! Se on ihan mieletön paikka, paitsi että se oli nyt suljettuna!! Sinne itseasiassa olin menossa, mutta koska se oli kiinni, meninkin moikkaamaan Kekkosta:)

   Poista
 5. Kaunis asu, kaunis miljöö, kaunis nainen ja kaunis Suomi! <3

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen rento neule! Yritän koko ajan etsiä noita, mutta koskaan ei löydy! Toisi kivaa vaihtelua bleiserille ja nahkatakille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tunteesi Elena! Näitä sattuu harvoin matkan varrelle ja kun niihin kerran törmää, ne kannattaa poimia mukaan! Jos se tuntuu heti hyvältä, eikä hinta huimaa, niin mukaan vaan:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.