Selfie vai shapie?

24.6.2014

Talouslehti Forbesissa oli mielenkiintoinen juttu selfien tulevaisuudesta. Artikkelissa (klik) nimittäin ennustettiin, että nyt niin supermuodikkaat selfiet ovat pian historiaa ja tilalle tulee näköisnukke - shapie. 

Ajattele, pienoisnukke vaikka omista lapsista kerran vuodessa, koulukuvien sijaan. Tai jokin kauneuskeskus stailaisi ja palvelukonseptiin kuuluisi vielä miniatyyrinukke itsestäsi kauneimmillaan. Tai shapie morsiusliikkeen konseptin osana. Huh, mitä mahdollisuuksia miniatyyrinukke tarjoaakaan!

Joka tapauksessa Briteissä tämä on jo häivähdys arkipäivää osana Asda kauppaketjua, jossa liikeideaa on pilotoitu reilut puoli vuotta. Myöhemmin syksyllä se otettaneen laajempaan käyttöön ko kauppaketjuissa. 

Idea toimii niin, että tarkoitusta varten oleva skanneri skannaa ihmisen 12 sekunnissa ja jonkinmoinen protottyyppi on valmis jo kolmessa minuutissa. Viikon kuluttua asiakas voi noutaa pikkuitsensä liikkeestä tai saada tietysti postitse kotiin.

Jenkeissä miniatyyrinukke maksaa noin 100 USD eli ei nyt mikään mahdoton hinta! Ja kunhan kilpailu kiihtyy ja massatuotanto alkaa, niin hinta tietysti tippuu.

Olisihan se ihan jännää teetättää nuket vaikka jokaisesta perheenjäsenestä! Tai investoida moinen skanneri kotiin.

Miten olisi, kelpaisiko shapie Sinulle? Millaisia liikeideoita Sinulle pälkähtää päähän?

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

10 kommenttia:

 1. Auts - kuulostaa aika hurjalta ! Ja jotenkin , miten sanoisi , itserakkaalta , minäkeskeiseltä ? Toisaalta voipi olla , että näitä löytyy jonkin ajan päästä joka huushollista ;) Tilaa vievät enemmän kuin selfiet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varmaankaan ole mitään ideaa teetättää itsestään näköisnukke joka asun kanssa:) Itse näen idean parhaimmillaan juurikin luokkakuvien korvikkeena lapsista tai pikkunuket hääparista vaikkapa hääkakun koristeeksi tai sitten hääasussa. Jne. Minusta idea jonkinlaisena yrityslahjana monenmoisiin tilanteisiin voisi olla myös aika toimiva.

   Poista
 2. Jännä idea... En jotenkin saa suhtautua tähän suuremmin. Paitsi että olisihan se ollut ihan hauska idea saada otettua nukke-itsemme vaikka häistä :) Saa nähdä viekö idea miten kauas, mutta hauska se ainakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma ja Suomi tarvitsee ideoita, joista osa muuttuu isoksikin businekseksi ja osa kuolee. Koskaan ei voi etukäteen tietää. Pääasia on, että ideoita syntyy ja luovuutta löytyy:)

   Poista
 3. En voi mitään sille, että mua välillä ahdistaa tosi lujaa tämä korostunut minä-keskeisyyden ilmapiiri. Vaikka itsekin olen tavallaan siinä mukana asu- ja elämäntyyliblogia kirjoittaessani. Erityisesti omien tyttärien kautta asia jopa välillä kauhistuttaa. Hyvä itsetunto ja -luottamus ovat tärkeitä asioita, mutta jos omanarvontunto rakentuu ainoastaan oman ulkonäön ja sen jakamisen ympärille, kuinka hyvä asia se on?

  VastaaPoista
 4. Ja se vielä piti sanomani, että näköisnukke omista lapsista pieninä olisi varmasti söpö muisto, mutta todennäköisesti tällaisen palvelun suurin käyttäjäryhmä olis aikuiset (nuoret) naiset. Tulisikohan Instagramin tilalle Dollstagram vai Shapestagram ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma muuttuu todellakin ja nykyteknologia suorastaan ruokkii jonkinmoista itsekeskeisyyttä. Onko se "uutta normaalia" vai epätervettä itsetuntoa, riippuu tietysti ihmisestä itsestään. Ehkä se korostaa entisestään vanhempien vastuuta nimenomaan terveen itsetunnon rakennusaineiden kasvattamisessa, jossa itsetunto perustuu muihin ainesosiin kuin tykkäysten määrään sosiaalisessa mediassa. Mutta sitä tämä nyky-yhteiskunta vaan on, halusimme me sitä tahi emme:)

   Voisin hyvinkin kuvitella omistavani kirjahyllystä yhden hyllyn pikkunukeille rakkaista ihmisistä:)

   Poista
  2. Totta, ehkäpä me vanhemmat tarvitsisimme kasvatuskursseja siihen kuinka autamme lapsiamme selviämään some-tykkäämis-selfie-shapieviidakossa. Täytyy kyllä sanoa, että huomattavasti kovemmassa maailmassa nykylapset kasvavat kuin me aikoinamme.

   Poista
 5. Näköisnukke olisi kammottava ihan kenestä vain tehtynä! Apua. :D

  VastaaPoista
 6. Kehitys kehittyy ja ihmisen mieli sopeutuu. Ajatteleppa, jos meistä tehtäisiin Avatar seuraavassa kehityksen vaiheessa, semmoinen joka elää ihan omaa elämäänsä tässä reaalimaailmassa:)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.