Juhannus ja vähän "wrap up"´ia

21.6.2014

Ei juhannuksen pitänyt tulla näin nopeasti! Se todellakin yllätti tänä vuonna. Vaikka joka vuosi se sen tekee ja varmasti tulee jatkossakin tekemään, oli tämä juhannus historiaan verrattuna hyvinkin toisenlainen.

Suurin syy on tietysti poikkeuksellinen ja ainutkertainen koulutusohjelma, jossa olen ollut mukana viime syksystä lähtien. Ja joka kulkee tietysti oman leipätyön rinnalla. Tämä vuosi on sen vuoksi todellakin monella tapaa poikkeuksellinen. Vuoden ohjelma nimittäin pitää lyhykäisyydessään sisällään:

 • kolme 2-päiväistä lähi"opetus"settiä Kööpenhaminassa, joista nyt on takana kaksi. Ensimmäinen eli ohjelman kick-off oli viime lokakuussa ja viime viikolla meillä oli toinen kaksipäiväinen setti. Viimeinen setti eli päätösjakso on nyt lokakuussa.
 • kaksi kahden viikon lähijaksoa Lausannessa, jossa opiskelu tapahtui maailman arvostetuimmassa businesskoulussa. Ne jaksot on molemmat onnellisesti jo takana.
 • Vuoden aikana teemme 6-hengen ryhmissä projektityön, jonka aihe ja reunaehdot lanseerattiin kick-off -tilaisuudessa viime lokakuussa ja lopullinen tuotos tullaan esittelemään nyt syksyllä lokakuussa Kööpenhaminassa.
 • Projektityöhön liittyen tapaamme projektiryhmän kanssa epävirallisissa merkeissä Köpiksessä noin parin kuukauden välein.

Olin siis viime viikolla kaksi päivää reissun päällä Tanskassa, jossa meillä oli tämän kyseisen projektityön välitsekki. Valmistauduin matkaan taas hyvinkin intensiivisesti ja aika pitkään. Tippaakaan periksi antavan päivätyön rinnalla tietysti. 

Tie projektityön kanssa on ollut monella tapaa vähintäänkin kivinen. Kun kuusi toisilleen täysin vierasta ja eri työtä tekevää, eri kieliä puhuvaa ja erilaisista toimintakulttuureista tulevaa ihmistä pistetään yhteen, niin haasteet on kuulkaas varsin moniulotteisia. Ja se on tietysti yksi koko koulutusohjelman tärkeimpiä tavoitteita - oppia työskentelemään kyseisenlaisessa toimintaympäristössä. Fiilikset matkan varrella on vaihdelleet totaalisen lamaantumisen tunteesta ihan mahtaviin onnistumisen eufoorisiin hetkiin. Ja kaikkea siltä väliltä.

Siinä lyhykäisyydessään syyt, miksi juhannus tänä vuonna yllätti niin totaalisesti. Kaikki vapaa ajattelukapasiteetti kun on ollut suunnattuna - keskikesän juhlien ja kesäloman fiilistelyn sijaan - tämän kyseisen projektityön ympärille. 

Rakennusprojektikin on matkan varrella syönyt sitä rajallista ajattelukapasiteettia. Oma uusi ihana koti on edelleenkin henkisesti sisäänajamatta, koska en ole oikein ehtinyt sitä tehdä. Focus on aina ollut jossain muualla - joko työssä tai Lausannen jaksolle valmistautumisessa tai tässä projektityössä. 

Mitäköhän minun piti alunperin tulla kirjoittamaan.. 

Juhannus on joka tapauksessa nyt niin sanotusti päällä ja ainakin täällä Itä-Suomessa sataa vettä oikein kunnolla. Sää on sellainen, että ulos ei tee mieli pistää nenäänsä. Bloggaamisen kannalta loistava hetki siis:)

Meillä on kotona edelleen paljonkin työn alla olevia asioita. Yksi iso projekti eli yläterassi valmistui lopulliseen muotoonsa torstaina, kun savunharmaa lasitus laitettiin paikalleen. Paitsi että lasiliukuovet on edelleen laittamatta katetun terassin ja kattamattoman terassin välille, eli eipä sekään siis vielä ihan lopullisessa muodossaan ole.. Markiisejakin olemme harkinneet kattamattoman terassin päälle, mutta se saa jäädä tuleviin kesiin, ellei kesäloman aikana heinäkuussa synny jokin valtava inspiraation aalto. Tai lottovoitto. Molempia jokatapauksessa odotellessa.

Yläterassin värimaailma on ihanan harmoninen ja lämpimän sävyinen. Lattia on tummanharmaata komposiittia, joka näyttää ihan lautalattialta, seinät on paprikanpunaista vivix-elementtiä, lasitus on savunharmaata ja lisäksi suklaanruskeaa ulkovuoraustiiltä näkyy myös pintoina parvekkeella. 

Vielä tässä vaiheessa en paljasta koko komeutta, koska sisustusprojekti on niin kesken. Kaikkea kalustusta ei tietysti voi uusia kerralla, joten jännä nähdä, mitä tänä kesänä saammekaan aikaiseksi. Joka tapauksessa sisustusprojektissa on mukana ulkopuolinen taho, josta tietysti juttua myöhemmin.

Oikein ihanaa keskikesän juhlaa itse kullekin! Toivottavasti säät tästä vielä paranee ja vaikka ei paranisikaan, niin sitten vaan asennetta kehiin:) Sen ja mahtavan ruoan avulla siis ehkä mennään!

Jutun kuvituksena pari kuvaa yläterassilta, jossa meikäläisen kotiasustus sopii yllättäen tiilivuorauksen ja parvekelasin väritykseen. Ihan mukavaa olla osa tapettia niinä hetkinä, kun pukeutuminen ei voisi vähempää innostaa, heh. Enihau - Hyvä asukuvauspaikka tämä kohta terassia.


6 kommenttia:

 1. Vautsi! Kuulostaa todella upealta sinun aikataulusi! Olen itseasiassa aika kateellinen, vaihtaisin minä päivänä tahansa maasta toiseen miehen työn perässä muuttelevan kotirouvan päivät kunnollisiin työtehtäviin ja kursseihin. Tai oman kodin suunnittelemiseen ja sisustamiseen... I'm too old for this shit:) heh, näin karkeasti sanottuna...Hyvää juhannusta sateisesta säästä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sissi! Olen tosi tosi onnekas, että olen päässyt mukaan kyseiseen ohjelmaan, koska se antaa ihan huikean paljon enemmän kuin mitä se ottaa. Tämä ohjelma ei ole sellaisille, jotka eivät motivoidu uuden oppimisesta ja ole valmiita laittamaan sen edessä itseään likoon.

   Sinunkin elämä kuulostaa aika huikean mielenkiintoiselta! Ja elämähän lopulta on juuri niin mielenkiintoista kuin sen itse päättää olevan:) Avaimet omaan onneen on vain ja ainoastaan omissa käsissä. Ja valinnat on aina myös luopumista jostain muusta. Minä olen luopunut omasta ajasta koulutusohjelman tähden, Sinä myös paljosta oman miehesi menestyksen tähden. Taseen toisella puolella on vastapainona paljon muuta, koska elämä on myös tasapainoilua "prossien ja conssien" eli hyötyjen ja hintojen välillä. Niin se vaan menee:)

   Terveisiä teille ja ihanaa juhannusta koko perheelle! Niitä aamupalapaikkoja piti oikein miettiä, mutta en minä kuule niitä keksi ihan äkkiä.. Satunnaisia kahviloita on kyllä avoinna aamuvarhaisella..

   Poista
 2. Joo, life is hard and then you die todettiin jossain takavuosien tv-sarjassa... Kaikesta huolimatta kelvollista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna:) Täällä Suomessa on ollut koleahkot juhannussäät kaikkialla! Luin juuri ystäväni Facebook päivityksen jossa hän muistutti pitämään kaverista huolta ja että häntä ei saa jättää hankeen:) Toisaalta, onpa ollut aikaa myös blogille, pitkästä aikaa!

   Teille myös sinne rapakon taakse oikein mukavaa ja tietysti niin suomalaista juhannusta kuin se suinkin siellä on mahdollista!

   Poista
 3. Hui mikä aikataulu. Hengästyttää ihan lukea sitä, vaikka toisaalta enemmän se eittämättä lopulta antaa kuin ottaa. Toivottavasti Juhannus on tuonut hetken rentoutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan rento juhannus on kyllä ollut vaikka mieli tekeekin jo kotiaskareitten pariin:) Toivottavasti myös Sinulla on ollut mieleinen pitkä viikonloppu!

   Organisointi ja asioiden priorisointi -taidot on myös kehittyneet matkan varrella:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.