Hint of army -style

8.6.2014

Sunnuntaitervehdys. Mahtava viikko taas takana ja erittäin mielenkiintoinen viikko myös edessä. Köpiksen reissu nimittäin kolkuttelee taas nurkan takana ja se tietää sitä, että tänään sunnuntaina avataan etäyhteys työkoneelle ja aletaan paiskia töitä. No, onneksi sää ei ole täällä Helsingissä kummoinen.

Säistä puheenollen, olin perjantaina Tahkolla työreissulla ja siellä oli lähes sietämättömän kuuma keli. Taisipa 30 asteen rajakin rikkoutua ja lauantaiaamun 23 astetta tuntui sen rinnalla vilpoiselta. Helsinkiin laskeuduttua oli vaihdos suorastaan käsittämätön: vettä satoi, villapaidat oli kaivettava esiin ja rotsi niskaan. Ei puhettakaan hellekeleistä!

Kuopion tuliaisina voisi mainita vaikkapa liekehtivät nilkat.. Ne on paiseita ja kiljuvan punaisia mäkäräisen puremia täynnä, eikä oloa helpota ollenkaan se, että niitä on vaan pakko raapia. Kai se on uskottava, että asioilla on aina puolensa - se, että saa viettää työpäivää ulkona, mahtavassa helteessä, keveissä vaatteissa, tarkoittaa toisaalta sitä, että kaikki paljaat ruumiinosat on olleet kaikenmaailman ötököitten ruokalistaa. 

Sunnuntai joka tapauksessa alkoi oikein mukavissa merkeissä, kun lähdimme puoliskon kanssa sunnuntaibrunssille keskustaan. Oletteko muuten noteeranneet Aleksanterinkadulla pienenpientä poikkeuksellisen matalaa rakennusta, melkein Stokkan vieressä? Siinä korkeampien rakennusten puristuksessa olevassa pikkuruisessa "talossa" sijaitsee minun yksi lempparibrunssipaikka, pienenpieni Café & Roastery La Torrefazione. Suosittelen kokeilemaan! Instagramin puolelle päivitin otoksen kyseisestä brunssihetkestä, eli käykäähän kurkkaamassa (klik).

Brunssiasuna oli kolean aamupäivän johdosta maiharilla kuorrutettu asu. Vai mikäköhän virallinen nimike kyseiselle takkilajikkeelle lienee.. Enihau. Minun armeijamaihari -mieltymykseni kumpuaa  jo kaukaa lapsuudesta. Saimme nimittäin velipojan kanssa Saksan armeijan tunnuksilla varustetut takkimme, kun vietimme koko perhe lapsuuskesää siellä seuduilla. Ne ostettiin jostain armeijan ylijäämävarastolta, jossa niitä oli kait tuunattu lapsillekin sopiviksi. Ne oli ihan mielettömän hyvän näköiset jo silloin. Muistan, kuinka yhdistelin maskuliinista armeijatakkia jo tuolloin hyvin tyttömäisiin juttuihin - hameisiin, pikkuballeriinoihin jne. Ihan kuten tänäkin päivänä.

Ameijahenkinen takki taitaa olla kestomuotijuttu, jossa ainakin minulle mieluisin lopputulos syntyy nimenomaan kontrasteja käyttämällä. 

Kotoilusta, sunnuntailenkistä sekä valitettavasti työjutuista on tämä sunnuntai tehty. Oikein leppoisia hetkiä teillekin!

Mitä muuten tykkäätte asusta? 
Ja mikä on Sinulle se mieluisin sunnuntaibrunssipaikka? 
Olisi tosi kiva kuulla!


Jacket: H&M
Shirt: Zara
Trousers: Armani
Shoes: Paul Green (Sokos)
Bag: Louis Vuitton
Sunglasses: Ray Ban

6 kommenttia:

 1. BW, tyyli on taattua sinun huippulaatua! Nuo kengät, waude. En kyllä ikinä olisi uskonut, että ovat Sokoksesta. Ovatko tämän kevään hankinta? Nimim. Josko niitä vielä löytyisi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiina! Kengät on tosiaan Sokokselta ja viime vuoden hankintoja. Ostin ne viime syksynä ja yllätyin että ne olivat syksyn mallistoa. Eivät siis kesäksi tai kevääksi tulleita. En osaa sanoa, josko niitä vielä löytyisi, mutta aina kannattaa katsastaa:) Nämä omani ovat Lahden Sokokselta, jossa valikoima on kenkienkin osalta ensiluokkaista.

   Poista
 2. Kiva kokonaisuus, sopivasti rouheampaa ja pehmeämpää samassa.

  VastaaPoista
 3. Ihana asu!
  Minusta musta-valkoinen on aina yhtä tyylikäs, sopivin maustein kuten army henkinen takkisi.Wau!

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs asu! Mun lemppari sen keltaisen mekon lisäksi. Ehdottomasti!

  Olen käynyt useampaan otteeseen viime aikoina Helsingissä ja joka kerta törmännyt ongelmaan ettei aamupalaa tunnu saavan mistään ennen kello kahdeksaa! Niinpä olen sen nauttinut joka kerta Stockan yhteydessä olevassa Roberts Coffeessa. Onkohan koko kaupungissa muuta aamiaispaikkaa, siis hotellien lisäksi? Samaa ovat valitelleet miehen ulkomailta Suomeen välillä työmatkalle tulevat kollegat. Vai ollaanko me kaikki vaan sokeita:D

  VastaaPoista
 5. Tyylikäs asu! Osaat pukeutua aina siten, että kaikki näyttää hyvältä päälläsi :)

  Olen keskustassa töissä ja muutamia kertoja olen sopinut aamupalatreffit / -palaverin Karl Fazer Caféen. Siellä on aamupalabrunssi tarjolla arkisin 7.30 alkaen ja mahansa saa takuulla täyteen. Viikonloppuisin kannattaa varata pöytä. Senaatintorin maisemia pääsee ihailemaan Sunnin brunssilla, missä on myös arkisin lounasaikaan aina tarjolla itseleivottuja leipiä. Ne on nam!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.