Kysymyksiä, faktoja ja ihania blogeja

25.5.2014

Ihanainen ystäväni Marjukka myönsi minullekin Liebster Blog -sertifikaatin, josta olen tietysti hyvin kiitollinen ja otettu!

Tämä kyseinen tunnustus myönnetään siis bloggareiden keskuudessa, jotta tietämyksemme heistä lisääntyisi.

Kuten varmasti tiedätte, olemme tutustuneet Marjukan kanssa blogiharrastuksen kautta ja meistä on tullut matkan varrella erittäin hyviä ystävyksiä. Hänen kanssaan on ihan huippua maalailla maailmaa ja suunnitella kaikkia mukavia juttuja yhdessä. Ja onhan hänellä ihan mahtava tyylitaju sekä mielettömän kaunis hymy! Koska blogimaailmaan kuuluu monenlaisia lieveilmiötä, voin rehellisyyden nimissä tunnustaa, että tätä minun blogiani tuskin olisi enää olemassa ilman Fab Forty Something -blogia. On mukavaa ja tärkeääkin, että on joku, jonka kanssa jakaa näitä blogimaailman iloja ja haasteita.
  

Tässä Liebster Blog -sertifikaattiin liittyvät säännöt:

 1. Postaa palkinto blogiisi.
 2. Kiitä bloggaajaa, joka antoi palkinnon sinulle ja linkitä takaisin hänen blogiinsa.
 3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi.
 4. Vastaa nimeäjäsi 11 esittämään kysymykseen ja aseta 11 kysymystä sinun ehdokkaillesi.
 5. Nimitä 11 bloggaajaa, joille haluat tämän palkinnon antaa.
 6. Ilmoita ehdokkaillesi, että olet nimennyt hänet.

Jaahas. Ne satunnaiset faktat:
 1. Minullakin oli pienenä tyttönä Jopo. Sellainen keltainen, joka meni keskeltä kahtia.
 2. Olin nuorena tyttönä hurjan notkea ja bravuurini oli twistin hyppääminen. Olin siinä varsinainen pro.
 3. Olen kova nauramaan ja naurankin suunnilleen joka päivä vedet silmissä. Huumori on minulle sekä hauskaa että välttämätöntä. Mopo karkaakin käsistä aika helposti..
 4. Suosituin blogitekstini tässä blogissa on (yllätys yllätys) tämä lakkajuustokakun resepti -juttu, klik. Suomi siis leipoo ja hakee reseptinsä netin kautta:)
 5. Tähän blogiin Googlen kautta saapuvien vierailijoiden suosituimmat hakusanat ovat (Business Womanin ja sen 7 eri variaation jälkeen): Jakkupuku, kotelomekko, juhlamekot - tässä järjestyksessä ja muodossa.
 6. Minulla ei ole juurikaan taiteellista silmää, esimerkiksi tavaroitten kauniisti asetelemisessa olen auttamattoman kömpelö. Mikään ei näytä hyvältä!
 7. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat sitä, mitä minä en osaa. 
 8. Meille tulee koiranpentu samana viikonloppuna kuin minun lomani alkaa. Ja tämä oli sattumaa!
 9. Jostain syystä minua luultiin Lausannessa toistuvasti norjalaiseksi. Miksi ihmeessä?!
 10. En oikeastaan koskaan seiso liukuportaissa, vaan mieluiten juoksen ne ylös. Teeskentelemällä muka kiireistä, vaikka todellisuudessa haluan vaan nostaa hieman sykettä.
 11. Edellä mainittuun liittyen - meillä on uudessa kodissa yhteensä 52 porrasta sisätiloissa ja juoksemalla ne alhaalta ylös muutaman kerran joka päivä, tarjoutuu mahtava mahdollisuus peppujumppaan.


Ja sitten Marjukan kysymykset:


1.  Mikä kirja on tehnyt sinuun vaikutuksen ja miksi?
Tykkään kirjallisuudesta, joka jollain tapaa käsittelee yhteiskunnallisia asioita maailmanlaajuisesti ja laajentaa lukijansa yleistietämystä mistä tahansa aiheesta. Esimerkiksi Pohjois-Koreasta kertova "Suljettu maa" on yksi puhuttelevimmista kirjoista, joita olen lukenut. Samoin Anna Politkovskajan kirja "Putinin Venäjä" kosketti myös monella tapaa. Viimeisin, omalla tavallaan vaikutuksen tehnyt kirja on itsepetosta käsittelevä leadership -teos. Se kosketti ja pisti miettimään, koska leadershippiä tarvitaan paljon muuallakin kuin työpaikoilla - esimerkiksi vaikkapa lasten kasvatuksessa. Leadership on laajasti ymmärrettynä toisiin ihmisiin vaikuttamista.
2.  Jos voisit pukeutua vain yhden suunnittelijan asuihin lopun ikäsi, kenet valitsisit?
Joku suomalainen suunnittelija, vaikkapa Katri Niskanen, Mert Otsamo, Anna Ruohonen tai Paola Suhonen. Omien kenkien suunnittelun luovuttaisin mieluusti Minna Parikalle.
3.  Jos voisit saada itsellesi yhden superominaisuuden, minkä haluaisit? 
Himon liikkua säännöllisesti, vähintään 4 kertaa viikossa, puoli tuntia kerrallaan. Mistäköhän sellaisia himoja saisi hankittua kätevimmin?
4.  Luetko vanhoja postauksiasi?
En kyllä hirveästi selaile blogia taaksepäin. Ei sen tähden, että en haluaisi, vaan siitä syystä, että siihen ei ole ollut juurikaan mitään a) syytä eikä b) tarvetta. 
5.  Millainen on unelmakotisi?
Juuri rakentaneena pakko tunnustaa, että kyllä se on se koti, mitä juuri nyt asutaan. Olen huomannut, että tavarat ei merkitse minulle juurikaan mitään, tärkeintä on rakkaimmat ihmiset ympärillä. Ja se, että kotona on kohtuullisen siistiä - ei välttämättä yyber -siistiä (vaikka se kivaa onkin), vaan sellainen kohtuullinen järjestys riittää.
6.  Lempikaupunkisi?
Miami. Minusta siellä on kaikki, mitä kaupungilta voi lomallaan toivoa - lämpöä, biitsiä, nähtävää, koettavaa ja tietysti loistavat shoppailumahdollisuudet.
7.  Vaikuttava suomalainen mies/nainen?
Annan tunnustukseni kaikille niille 13%:lle työssäkäyvistä ihmisistä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Luin nimittäin vastikään Forbesin teettämän laajan, kansainvälisen tutkimuksen, jonka mukaan vain 13% työssäkäyvistä ihmisistä (olivatpa he millä tahansa organisaationsa tasolla) ovat sitoutuneet (engaged) työhönsä. Lopuista 87%:sta käytettiin tutkimuksessa nimitystä sleepwalkers eli unissakävelijät. He tulevat aamulla töihin, suorittavat työnsä ja lähtevät sen jälkeen kotiin. Ilman intohimoa, ilman sen suurempaa sitoutumista. 
8.  Unelmahankintasi syksyllä 2014? 
Joku klassikkohuonekalu, vaikkapa Eero Aarnion pallotuoli. Mikä tahansa käy.
9.  Millaista musiikkia tykkäät kuunnella?
Tykkään monenlaisesta musiikista, mutta parhaiten minuun uppoaa kotimainen musiikki.
10.  Paras ominaisuutesi?
Omasta mielestäni se on halu kehittyä ja tulla paremmaksi ihmiseksi. Se on elämänkestävä taival.
11.  Kitara vai piano?
Piano. Meillä on täällä kotona minun vanha piano, jonka sain muistaakseni 10-vuotiaana. Ja se soi meillä päivittäin. Kauniita, sulavia sointuja vieläpä. 


Ja tässä vielä omat kysymykseni:

 1. Lempilaulusi kautta aikain?
 2. Kerro jokin muisto lapsuudestasi.
 3. Mikä on noloin asia, mitä sinulle on tapahtunut ja minkä haluat meille jakaa.
 4. Mitä sydämessäsi on tällä hetkellä?
 5. Entä ajatuksissasi?
 6. Miten aiot kehittää blogiasi?
 7. Mihin ylipäänsäkin pyrit bloggaajana?
 8. Mitkä ovat intohimosi kohteet?
 9. Mitä ominaisuutta haluaisit itsessäsi kehittää?
 10. Lempilomakohteesi?
 11. Mistä haaveilet juuri nyt?

Minä puolestani annan Liebster Blog -sertifikaatin seuraaville ihanille ja inspiroiville bloggaajille:

All I Ever Wanted Is Here -blogin tyylitaituri ja ihanan sympaattinen Karla 
Vaaleanpunaisen Hirsitalon sisustus- ja valokuvaajamestari Marja 
Upea tyyliniekka Sara S 
Rovaniemen markkinoilta maailmalle matkaava, hyvä blogiystäväni Lenn 
XL-Elämää blogin sydämellinen, ihanainen blogiystäväni Dahlia

Tämä olikin melkoinen urakka, huh! Jään jännityksellä odottelemaan vastauksianne. Oikein mukavaa alkavaa uutta ja toivottavasti yhä kesäistä viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Kiitos, että otit haasteen vastaan (ja että ehdit jutella kesken sen kirjoittamisen!). Toi lempikaupunki yllätti, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee, niin tottakai sen on sulle Miami!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta ihanainen ! Teen sen miellelläni.
  Vähän yllättävää tuo lakkajustokakun suosio, itse näen blogisi nimenomaan bisnespukeutumiseen erikoistuneena :D

  VastaaPoista
 3. Varmasti oli urakkaa! Kivoja vastauksia, etenkin tuo että olet nauravainen tyyppi! Minäkin nauran päivittäin -mutta hillitymmin. Niin paljon että ihan vedet tulee silmistä ja masuun sattuun niin oikeastaan tosi harvoin... :/

  VastaaPoista
 4. Voi kiitoksia BW; ihana saada haaste. Teen tämän enemmän kuin mielelläni :)
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos BW:) Otanpa tämän toteutukseen joku päivä.
  Hauska tuo että sinua luultiin norjailaiseksi, toisaalta mikä ettei ! Minua joskus on pidetty saamelaisena silloin kun minulla oli mustat hiukset. Olin kerran Helsingissä koulutuksessa ja siellä eräs mies kysyi ujosti ko.asiasta.Hän hämmästyi, kun kerroin ettei ole tippaakaan saamelaisverta minun suonissa. Vaikka mieluusti olisinkin.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.