Kodin sydän

22.3.2014

Katsoitteko tänään Marko Paanasen sisustusohjelmaa, joka tuli uusintana ties monettako kertaa? Kaisa Blomstedt oli nimittäin mukana tämän iltaisessa jaksossa ja hänestä tietysti innostuneena päätin kertoa muutaman sanasen meidän kodin sydämen eli keittiön tämän hetkisestä tilasta. Ja vähän myös siitä, miten päädyimme tähän lopputulokseen.

Uuden kodin keittiö ei ole mikään suuren suuri kokonaisuus, koska rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että enhän minä mikään keittiön supersankari ole. Eikä kukaan tämän perhekunnan jäsenistä. Toki kyllähän minä keittiössä viihdyn, mutta ei siellä tarvitse olla mitään kaasuhelloja sun muita hienouksia. Haluan, että siellä on tarpeeksi kaappitilaa, jotta kaiken ylimääräisen saa helposti piiloon. Ja että keittiöstä saa kohtuullisen helpolla siistin näköisen. Kun keittiön on siisti, koko koti näyttää siistiltä - näin minä ajattelen.

En oikein uskaltanut lähteä väreilläkään irrottelemaan, ja sen tähden halusin tällä kertaa ihan valkoisen keittiön. Sellaisen, joka säilyy kauniina ajasta aikaan. Ja joka ei ala muutaman käyttövuoden jälkeen repsottaa ja ikäänkuin ränsistyä. Koska meillä oli edellisestä kodista varsin hyviä kokemuksia italialaisesta Gatto -keittiöstä, päätimme tarkastella sen tämänhetkisiä vaihtoehtoja ja päädyimme tähän lasiovilla varustettuun vaihtoehtoon. Hopeareunukset antaa valkoiselle mukavasti ryhtiä ja tuo muuten kliiniseen ulkomuotoon hitusen eloa. 

Lähes ongelmallisin kohta keittiössä oli välitilan väristä ja materiaalista päättäminen. Ja se oli kuulkaas niin ongelmallinen, että se on edelleenkin tekemättä.. Tosin nyt tiedän, mitä siihen haluan! Ja siitä tulee ihan mielettömän cool. Kaisa Blomstedt nimittäin poikkesi meillä menneellä viikolla ja hän heitti (muiden ideoiden ohella) tähänkin ongelmaan ihan loistavan idean. Se edellyttää hieman "käsityötä", joten toteutus voi viedä kotvasen tovin aikaa. 

Ensimmäisissä piirroksissa keittiö oli muuten U-mallinen. Siis sellainen, että päädyssä oli pelkästään ikkuna ja sen alla taso ja kaapistot. Laskutilaa ja myös säilytystilaa olisi siinä vaihtoehdossa ollut siis hurjan paljon enemmän. Kuten kuvasta näkyy, lopputulos on kuitenkin I-mallinen, ja päädyssä ikkunan sijaan onkin ovi ja ranskalainen parveke. Tämä mahdollistaa sen, että joku päivä siitä ehkä tulee viemään kierreportaat katolle, jonne jossain vaiheessa rakentuu tämmöisen kaupunkiomakotitalon piha, jota ei maan tasalle voi tehdä.  

Keittiön pöytä on uusi hankinta ja se on BoConceptin mallistosta. Se on myös samaista lasia, jota keittiön kaapistotkin ovat. Kaisakin tykkäsi siitä ja se vahvisti tietysti omaa fiilistä. Tuolit on vielä hankkimatta, vaikka Kaisa kyllä tykkäsi näistä vanhoistakin - ne ovat hänen mukaansa hyvällä tavalla eriparia pöydän kanssa. Hän tosin suositteli vähän tuunaamaan tuoleja ja ehdotti, että ne kannattaisi  ruiskumaalata kiiltävällä mustalla maalilla ja että istuinosa kannattaisi päällystää jollain räyhäkkäällä kankaalla. Aika kiva idea, vai mitä! Itse haaveilen joistain muovin ja puun yhdistelmätuoleista, koska nämä vanhat on palvelleet jo ikuisuuden ajan. Mieli tekisi vaihtaa nekin.. Kuten myös pöydän päällä oleva lamppu.

Ainoa erikoisuus keittiössä lienee Boschin kahviautomaatti, joka on samassa linjassa uunin ja mikroaaltouunin kanssa. Sitä tosin ei ole vielä testattu.. On vaan ollut niin paljon kaikkea muuta, mihin perehtyä:) Ja corian -tasosta altaineen pidän myös kovasti. Tämmöinen on siis meidän uusi ja ihana keittiö. Jonkinverran asiat on sielläkin vielä kesken, mutta mikäpä kiire tässä on.

Ei keittiötä turhaan kutsuta kodin sydämeksi, koska kyllähän se on se paikka, jossa tulee vietettyä ihan hurjasti aikaa!

9 kommenttia:

 1. No johan on hieno! Teidän koti on varmasti upea ilmestys. Pian joku sisustusohjelma bongaa sen, vinkkaa sitten täällä jos joskus tästä ohjelma tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos vaan Emma:) Onhan meillä oikein ihana uusi koti, vaikkakin vielä sieltä ja täältä vähän keskeneräinen onkin.. Ilmoittelen varmasti, jos näin sattuisi tapahtumaan:)

   Poista
 2. Ihana keittiö, ranskalainen parveke keittiön yhdellä reunalla on aivan unelma kaupunkioloissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan Sissi! Meillä on itseasiassa kaksikin ranskalaista parveketta - toinen tosiaan täällä keittiössä ja toinen meidän isossa makkarissa.

   Poista
 3. Ihana keittiö, meille tuli myös valkoinen mutta mustalla kivitasolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muuten harkitsin pitkään sitä mustaa kiiltävää kivitasoa, mutta systeri ei suositellut. Hänellä nimittäin on sellainen ja hän valitteli sen puhtaanapitoa.. Mutta siitähän selviää kun sitä pitää vaan puhtaana:)

   Poista
 4. Ihanan näköinen! Mistä ostitte keittiön?Nimimerkillä keittiön pohdinta ajankohtainen :)

  -@Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna! Tämä keittiö on Gatton myymälästä. Gatto on italialainen keittiömerkki ja sillä on omia keittiömyymälöitään siellä täällä Suomen maata. Täältä pääkaupunkiseudulta taitaa lähin löytyä Espoosta.

   Poista
 5. En ollut muistanutkaan tuota Gattoa! Joskus aikanaan Turussa katselin niitä. Onko hintataso nykyään enemmänkin Puustellin luokkaa vai kalliimpi/halvempi?

  @Anna

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.