Red

8.2.2014

Ajattelin laittaa ripsipidennykset ennen Sveitsin reissua. Ne on niin helpot, vaivattomat ja kieltämättä aika näyttävät. Ihan hetkessä on sellainen huoliteltu olemus, mikä on reissun päällä enemmän kuin ok. 

Satuin erään nettimeklarin kautta bongaamaan aika edullisen vaihtoehdon ja tartuin tilaisuuteen. Nyt testataan, onko halvalla mahdollista saada hyvää lopputulosta.

Olisi tietysti mukava löytää itselleenkin uusia kumppaneita, koska mieluusti valitsen yhden vaihtoehdon, jolle palaan uudelleen ja uudelleen. Sitä nämä nettivälittäjien kanssa yhteistyötä tekevät yrityksetkin varmasti ajavat takaa. Uusia asiakkaita pidempiaikaiseen suhteeseen. Halvalla vaan sisään.

Ensimmäisen kontaktin eli ajanvarauspuhelun perusteella joudun valitettavasti toteamaan, että meidän yhteinen taipaleemme ei tule alkamaan. Se kestää vain sen yhden operaation ja thats it. 

You never get the second chance to make the first impression. Kuulostaa aika helpolta ja itsestään selvältä. Ammattitaito ja leppoisan mukava ilmapiiri - sitä minä asiakkaana haluan. Ihan perinteinen hyvä asiakaspalvelu riittää, ei se sen kummallisempaa tarvitse olla. 

Tuli vaan mieleeni, kun punainen mekko tuo mieleen ajatuksen siitä, että näkee punaista. 

Millaista on Sinun mielestä sielua ravistelevan hyvä asiakaspalvelu? Nyt hyvät ja käytännönläheiset neuvot jakoon, jotta jokainen asiakaspalvelua leipänsä eteen tekevä saisi loistavia vinkkejä!


Dress: Tara Jarmon
Scarf: Pieces
High heels: Unisa

8 kommenttia:

 1. Upea punainen mekko. Mä etsin aikani kynsihuoltajaa. Kävin useammassa itämaalaisten pitämissä kynsihuoltopaikoissa. Joissa homma hoidettiin tunnissa. No jälki sitten usein sen mukaista. Kassakonettakaan ei käytetty kovinkaan aktiivisesti. Mietin, että haluanko tukea harmaata taloutta... No en halunnut. Siten löysin nykyisen kynsihuoltopaikkani ja olen ollut tyytyväinen. Tiedän, että tuotteet, joita käytetään ei ole sellaisia, joita käytetään useissa noissa itämaalaisten paikoissa (kiellettyjä monissa maissa). Nyt tunnen siis olevani turvallisissa käsissä ja ammattitaitoisen ja arvostetun tekijän käsissä.

  VastaaPoista
 2. Minusta hyvä asiakaspalvelu alkaa siitä, millaisen kuvan yritys haluaa antaa itsestään. Tähän kuuluu mielestäni ulkoinen viestintä: miten asiakkaita ja muita sidosryhmiä lähestytään, miten markkinoidaan, millainen on yrityksen visuaalinen ilme, tiedottaminen, kielenkäyttö jne. Jos yrityksen mainokset ja materiaalit ovat huonosti kirjoitettuja ja täynnä virheitä, minä mietin, millainen se muu osaaminen sitten on, jos ei edes äidinkieltään osaa. Ja miltä yrityksessä näyttää: onko siistiä, millaiset tilat ovat, onko puhdasta, ovatko työntekijät siistin näköisiä. Ensivaikutelma syntyy ensikontaktissa: miten esim. yritykseen soittava asiakas otetaan vastaan, miten puhutellaan; osataanko tarvittaessa joustaa, mikäli se on mahdollista. Tai miten asiakkaan s-postiviestiin vastataan, osataanko puhutella, tai vastataanko viestiin ylipäätään. Minulle on todella tärkeää se, miten asiakaspalvelutilanne hoidetaan. En odota mitään kuninkaallista palvelua vaan asiallista ja kohteliasta käytöstä. Sitä, että saan rahalle vastinetta; että tehdään se, mitä on sovittu. Ekstraa on sitten kaikki muu siihen päälle, se on kivaa, mutta ei välttämätöntä. En pidä siitäm, että kampaaja, kosmetologi tms. alkaa utsimaan, mikä olen ammatiltani. Mitä se sille kuuluu - olen työssä, josta en halua välttämättä toitottaa ulkopuolisille. Olen jopa vaihtanut kampaajaa, kun utelee liian henkilökohtaisia asioita. Minulla on ollut hyviä asiakaspalvelukokemuksia: joskus väsyneenä olen saanut kupin kahvia kampaajalla, ei ollut välttämätöntä, mutta huomasi tilanteeni. Tämä ns. pelisilmä on yksi menestystekijä asiakaspalvelutilanteessa. Hyvä kun otit aiheen esille.

  VastaaPoista
 3. Lempiaiheeni! Katson asiakapalvelutilanteita aina "sillä silmällä", oltiin sitten kotona tai ulkomailla. Töykeä, kyllästynyt, ylimielinen ja asiaton käytös saa minut näkemään punaista aina. Pisteet taas minulta saa asiakaspalvelija, joka huomioi minut, tuo tilanteeseen jotain persoonallisuuttaan, keskittyy tilanteeseen ja on tietysti avoin ja hyväntuulinen. Parhaita kokemuksia on viime aikoina ollut yhdessä säännöllisesti vierailemassani vaatekaupassa. Yksi myyjistä juuri viimeksi tokaisi minut nähdessään, etä hei, nyt meille tuli ihan Sun näköisiä jakkuja, ja että hänelle oli heti tullut minut mieleen, kun jakut tulivat. No joo, vaikka ei olis tullutkaan, niin tuollaisen avauksen jälkeen minähän suorastaan söin hänen kädestään!
  Ja toinen liike taas, laukkuliike. Äh, myyjä tai myyjät seisovat ylväinä korotetun tiskin takana, juttelevat keskenään ja jos jotain haluat, menet sinne anelemaan alaviistosta, ensin odottaen että keskustelu viikonlopun menoista taukoaa, ja jompi kumpi armollisesti suvaitsee palvella. Voit varmaan arvata kummasta kaupasta ostan useammin....

  VastaaPoista
 4. Minua ilahduttaa esi sellaiset myyjät, jotka tekevät työtä sydämellään eli ovat siis vilpittömän ystävällisiä ja avuliaita. Päälle liimattu, ylikorostettu kohteliaisuus ei tunnu kivalta. Minulle riittää ihan normaali, hyvä asiakaspalvelu, mutta joskus vaikkei esimerkiksi mitään ostaisikaan, tulee todella hyvälle mielelle mukavasta asiakaskohtaamisesta asiansa osaavan, selvästi omalla alalla olevan ihmisen kanssa.

  Tässä varmasti on kyllä asiakkaallakin joskus peiliin katsomista. Joskus näen esimerkiksi ruokakaupanassalla todella tympeitä ihmisiä, jotka eivät osaa sanoa kassatytölle/-pojalle edes kiitosta. Rahatkin heitetään kuin koiralle. Silloin sieppaa ja ihailen näiden ihmisten hyvää pokkaa.

  VastaaPoista
 5. Voi miten upea asu, jälleen! Punainen tuntuu sopivan ihan mielettömästi talvipäiviin, ja harmaa huivi pehmentää sitä tosi kauniisti :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoitin jo pitkän viestin mutta tuli kesken kaiken tarve puhdistaa näppäimistöä joten en tiedä mihin katosi koko vastaus...mutta siis itsekin olen miettinyt pidennyksiä, niiden helppohoitoisuuden takia ensisijaisesti mutta en ole vielä uskaltautunut, tässä lämmetään asialle pikkuhiljaa:)

  Asiakaspalvelu on tosiaan vaikea asia monelle asiakasPALVELUssa työskentelevälle. Olen toisinaan jättänyt tavaran kassalle todeten etten taida tarvita kun myyjän käytös on ollut asiatonta. Ensiksikin jokaisen meidän peruskasvatukseen kuuluu hyvät käytöstavat, ei pelkästään asiakkaiden vaan myös niiden myyjien ja muiden asiakaspalvelijoiden kasvatukseen (kai se on joku osanen koulutuksessakin?). Asiakas tietenkin käyttäytyy normaalisti hyvien tapojen mukaisesti mutta asiakkaan ei pidä missään nimessä joutua pyytämään, vaatimaan tai anomaan asiakaspalvelua eli lupaa ostaa vaan sen palvelun pitää tulla myyjän puolelta luonnostaan

  Veikkaan että kun suomalaisten kulutus tässä radikaalisti vähenee tulevina vuosina ja ostamista harkitaan tarkemmin on yrittäjienkin pakko kiinnittää enemmän huomiota asiakaspalveluun ja asiakkaiden kalasteluun. Eikä kauppaan sisään astuminen tai kampaajalle soitto ole vielä ostopäätös, se tulee vasta sitten kun maksetaan:D Varmaan huomaa että tämä aihe on yksi lempiaiheistani :DDD

  Ja hei iso kiitos tunnustuksesta!!!

  VastaaPoista
 7. Voi ei, olisin kyllä vähän varovainen mihin ripsienpidennykset menee teettämään, sillä pahimmillaan niistä voi tulla jopa terveydellisiä haittoja. Tässä asiassa en siis itse säästäisi, mutta toivottavasti sinun käyntisi menee kuitenkin hyvin kurjasta ensimmäisestä kontaktista huolimatta!

  Valitettavasti tuntuu että aidosti hyvä asiakaspalvelu osataan vain harvassa paikassa, mutta kun sellaista on onni saada osakseen, saa ainakin minusta uskollisen vakioasiakkaan. Ihailen ihmisiä, jotka ovat kuin synnynnäisiä asiakaspalvelijoita, mutta kyllä sitä voi varmaan oppiakin. Paras mahdollinen käyntikorti mielestäni yritykselle! :)

  VastaaPoista
 8. Yleensä tuollaisissa nettidiileissä on 7 vrk tai muunpituinen "katumusaika". Ehdotan, että peruutat diilin. Huono ensivaikutelma ei lupaa hyvää palveluakaan. Jos saat liimaa silmiisi, saat unohtaa kaikki matkat.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.