Is it hard to believe that we are going to live here in few weeks?

26.1.2014

I think it is! 
Ajatus siitä, että kohta pitäisi muuttaa, on todellakin aika friikki. Kaikki ei siihen mennessä ehdi millään valmiiksi asti, vaikka päivässäkin asiat etenee raksalla nyt hurjaa vauhtia. Kunhan kiinteät kalusteet vielä saapuvat, niin muutto voi (kai) hiljalleen alkaa. 

On tässä vielä onneksi muutama viikko aikaa..
It´s so freak to think that it will soon be time to move. Our new home is definitely not going to be complete by then even though the process progress at a furious pace. As long as the fixed furnitures are arrived we (maybe?) can slowly begin to move.
Fortunately, there is still few more weeks.. 
 ^Rappuset alkavat olla jo parketin peitossa. Projekti "rappusten päällystäminen" on ollut varsinaista näpräämistä! Portaiden kaiteet ei tule vanerista (heh) vaan niiden paikalle tulee lasia.
 ^Seuraava näpertely -projekti on rappusten "kehystäminen".
^Olohuoneessa olisi tarvetta pienelle sisustusprojektille.. Korkea tila tosin vaatii korkeat kalusteet ja sen tähden tämä korkeahko pöytä siinä odottelee jo kaunista kattausta:)

^Keittiö on noin 1,5 metriä olohuonetta korkeammalla. Siihenkin muuten tulee lasi eteen, jotta pahimmilta putoamisilta vältyttäisiin.

^Tässä vielä näkymää olohuoneen toisesta nurkasta. 

20 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen projekti:) Paljon lasia ja eri tasoja:) Voin vaan kuvitella kuinka kiva on sitten astella omaan uuteen ja ihan valmiiseen kotiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Sinne tosin on vielä "hiukan" matkaa, siis siihen pisteeseen että kaikki on todellakin valmista ja paikallaan.. Sitä kohden kuitenkin mennään! Harmillista vaan, että samaan aikaan muuton kanssa lähden parin viikon reissulle..

   Poista
 2. Hih...ei ihan vielä kande muuttaa, muuten saat pudistella remppapölyjä töissä harteiltas!
  Mutta eikö ole ihanaa!! Muistan itse tuon vaiheen raksalla, homma alkaa valmistua ja töiden jälkeen kun siellä (tai siis täällä) kävi, tuntui, että on vain raksamiesten tiellä, kun kiireellä tekivät hommiaan. Se on yhden unelman täyttymys! Jaka päivä olen edelleen kiitollinen ja ihailen kotia, vaikka 10v ollaankin jo asuttu ja monta pikkuremppaa ehditty tehdä ja haaveissa nyt kylppäriremppa ym. Siitäkin huolimatta.

  Voi kun jo odotan, että saadaan valmiita kuvia, muuttokuvia ja niitä ensimmäisen asumisillan kuvia! Se on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kultaa todellakin muistot niistä ensimmäisten iltojen kaaoksesta:) Tiedän tosin senkin, että kunhan aletaan oikein urakoida asioita, valmista syntyy hyvinkin nopeaan! Se, että kaikki tavarat on paikallaan, ei välttämättä kestä montaakaan päivää, mutta se, että kaikkialla on juuri sinne kuuluvat kalusteet - se voi vähän kestää.. En halua tehdä mitään harkitsemattomia hankintoja, vaan ajasta aikaan säilyviä (mieluiten tietysti) klassikoita, ja niitä ei todellakaan hankita kerralla:) You know what I mean..

   Ai niin, en ole muistanut mainitakaan, että kunhan Ikean siniset superisot kassit ja banaanilaatikot on kannettu levitetty ympäriinsä uudessa kodissa, tämä "kodinhengetär" lähtee parin viikon matkalle eteläiseen eurooppaan..

   Poista
 3. To answer your question: yep, it is kind of hard to believe. No, paljon ehtii tapahtua päivässäkin raksalla/talolla. Tsemppiä muuttorumbaan! Ajatus uudesta ihanasta kodista varmasti helpottaa sen rumban keskellä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin se target, jota kohden on mukava, ellei peräti ihana mennä:) Löytyikö muuten Sara mitään kivaa?

   Poista
 4. Huh, huh.. On teillä vaan urakkaa. Ihana tuo teidän hissi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sitä on kuule jo kokeiltu:) Hauskaa hurruutella pitkin kerroksia, ihan ihmeellistä suorastaan:)

   Poista
 5. Ihana asunto vaikkakin keskeneräinen. Tsemppiä loppu-urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria:) Loppu häämöttää, kuten myös uuden alku:) Terveisiä!!

   Poista
 6. Kyllä se siitä joutuu. Rakennustyöt ovat siitä metkoja, että jälkeä syntyy ihan kohtuullisesti jo päivässä, parissa. Hih, siinä saisi jalkoja heilutella reippaammim tuon pöydän ääressä istuessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuossa pöydässä on tosiaan kokoa! Sen ympärille sopisi vaikka isompikin porukka ja se on siinäkin mielessä kätevä, että jopa sen alle voi laittaa toisen pöydän. Kerrospöytäkin siis aika helposti:) Aikamosia inspiroijia nuo meidän raksamiehet:)

   Poista
 7. Kuinka korkea teidän olohuone oikein on? Kiva tuo hissi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan tuo jotain 3,5 - 4 metriä. Se on sen verran normaalihuonetta korkeampi kuin mitä keittiön ja olkkarin korkeusero on. Viimeisestä kuvasta varmastikin näkyy parhaiten, kun tosiaan keittiön huonekorkeus on ihan normaali. Meidän talon erikoisuus on varmastikin juuri tuossa korkeudessa. Maata vasten ei ole kovinkaan paljon tilaa, vaan tila etenee ylöspäin. Tässä Helsingin alueella kun maata ei hirveästi anneta yksityisrakentajien käyttöön, mutta onneksi yläpuolellamme on runsaasti tilaa eikä rajat taida hevillä tulla vastaan:) Ilmakehäkin loppuu muistaakseni vasta noin 100 km korkeudessa, hih hih:)

   Poista
 8. Mukavannäköinen talo tulossa teille! Odottelenkin postauksia valmiista talosta :) Muuttaminen ei ole tosiaan mukavaa mutta yleensä se on vaivannäön arvoista. Ainakin siltä se tuntuu kun tavarat alkavat järjestyä paikoilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lena kommentistasi! Ja hauska tutustua! Muuttaminen on todellakin aina yhdensortin voimainponnistus, joka kyllä palkitaan, kunhan todellakin kaikki tavarat löytävät paikkansa uudessa kodissa:) Minäkin odotan sitä, että pääsisin tekemään juttuja ihan täydellisen valmiista uudesta kodista. Toivottavasti siihen ei mene kovin kauaa (lue: montaa vuotta:)
   Terveiset sinne maailmalle!

   Poista
 9. Moikka! Teidän talosta tulee kyllä upea! Tuskin toista samanlaista löytyy mistään. Toivottavasti teet siitä meille postausta sitten kun talo on valmis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Emma, pitkästä aikaa!! Olipa mukava kun kommentoit! En tiennyt, että olet palannut taas "maisemiin":)
   Ainahan uusi koti on ihana ja erityisen ihana on odottaa sitä, että pääsee asumaan sitä:) Siihen on kuitenkin panostanut ihan hurjasti sekä omaa aikaansa, luovuuttaan että tietty myös rahaa.. Tämä on kuitenkin "synnytetty" ihan ideasta lähtien:)

   Poista
 10. Tuo hissi kyllä herätti kiinnostukseni, haluaisin kuulla miksi päädyitte sen hankkimiseen? Loppujen lopuksi hyvin harvinainen omakotitalossa. Montako kerrosta teillä siis on?

  t. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Johanna! Hissi taitaa vielä olla kohtuullisen harvinainen kapistus omakotitaloissa, mutta yleistyy näissä kaupunkitaloissa kovaa vauhtia. Meillä hissi oli oikeastaan arkkitehdin ehdotus, koska talo tulee neljään kerrokseen ja kuuteen tasoon. Tontti on mielettömän pieni ja sen tähden talo rakentuu kohden yläilmoja.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.