Viikon varrelta

20.12.2013

Tuntuu ihan uskomattomalta, että tänään alkoi loma! Palaan töihin vasta loppiaisen jälkeen eli reilu kaksi viikkoa tiedossa silkkaa vapautta. Lomalla täytyy yrittää ladata patteristoa, koska edessä on huikean tiukka kevät, jonka aikana joudun pääsen kokeilemaan olemista mukavuusalueeni ulkopuolella monen monta kertaa. 

Rakentaminen, muutto, työ ja rankan koulutusohjelman kuljettaminen ripirinnan tulee olemaan aikamoista venymistä kaikkiin näihin suuntiin. Koulutuksen nimissä muuten pääsen matkailemaan parikin pitkähköä reissua Euroopan etelälaidalle Alppimaisemiin, jotka reissut ei kylläkään tule olemaan mitään lomareissuja. 

Odotan näitä kaikkia asioita tietysti suurella mielenkiinnolla, mutta myös snadisti kauhunsekaisin tuntein. Haluaisin nimittäin pistää uudessa kodissa asiat heti rullaamaan ja tavarat välittömästi paikalleen, jotta asiat ei jäisi odottamaan jotain parempaa hetkeä. Se vaan ei varmaankaan tule olemaan mahdollista johtuen näistä päällekkäisistä projekteista. Ehkä sitten kesällä.. Tai seuraavana..

No mutta, tässä vähän viikon varrelta napsittuja kännykkäkuvia, kera saatesanojen. 

^Kävin keskiviikkona tapaamassa "koulukavereita" Kööpenhaminassa, jossa päivä vierähti workshopatessa eli diskuteeraten ja taas hiukan diskuteeraten. Minä olisin suomalaiseen suoraan tyyliin tehnyt päätöksiä jo monta viikkoa sitten, mutta tasavertaisena ryhmän jäsenenä ja ainoana suomalaisena, tunnen välillä olevani hiukan alakynnessä.. Opettavaista kylläkin, ei sen puoleen.
^Workshoppailun jälkeen sain pienen pienen hetken aikaa shoppailla joululahjoja Köpiksen lentokentältä. Mielikuvitus tosin taisi jäädä sinne workshop -pöytään, koska en keksinyt oikein mitään järjellistä joululahjaa kenellekään.. 
 ^Helsinkiin on vihdoin tullut uusia tuulia ruokarintamalle, kun Burger King plaseerasi itsensä tänne. Vaikka onhan täällä Suomessa saanut ikuisuuden hampurilaisia.. Minä kävin testaamaassa Hampurilaisten Kuninkaan eli Burger Kingin tarjontaa Kööpenhaminan lentokentällä. Siellä ei ainakaan tarvinnut jonottaa, kuten alempaa kuvasta voitte itsekin todeta. Kokeilkaapa samaa Helsingissä eli mennä sinne jonottamatta!

^Sitten vielä tuoreita kuvia raksan tilanteesta. Saunan yhteyteen tulevan kylppärin laatoitukset alkaa olla aikalailla valmiit, kun tehosteseinän laattakin saapui vihdoin maahan. Paikallaankin se on ihan mielettömän kaunis kaikkine helmiäisen, meripihkan ja simpukan sävyineen ja hohtoineen. Laattaa pitää tehostaa vielä kattoon tulevilla spottivaloilla, jotta sen koko hienous ja helmiäisen moniulotteisuus pääsee kunnolla oikeuksiinsa. 
^Keittiö on jo osittain asennettu paikalleen, kuten kuvasta näkyy. Olenkohan maininnut, että   se on  italialaisen Gatto -valmistajan keittiö valkoisilla peilimäisillä ovilla. Meillä oli edellisessäkin kodissa samaisen merkin keittiö ja näytti kahdeksan käyttövuoden jälkeen melkein kuin uudelta. Muutamalla samaan aikaan rakentaneella naapurilla keittiö repsotti kuin konsanaan elämää nähneenä ja olipa jokunen remontoinut jo uudenkin keittiön itselleen. Meillä ei ollut moiseen tarvetta.

Kodinkoneet vaan pitäisi alkaa hankkia kohtuullisen pian, paitsi että tärkein eli kahvikone on jo hankittuna:) 

Kuvat on sitten valitettavan tummia, mutta koittakaa kestää.. 

Ja oikein hyvää lomaa kaikille jouluna lomaileville! Nähdään.

9 kommenttia:

 1. Heips!
  Heh juu, tuo diskuteeraaminen ja diskuteeraaminen ei ehkä oikein suomalaiselle suoraviivaiselle luonteelle ole kaikkein omin tapa toimia. Itse olen vähän samanlainen, että mitä sitä nyt vähdätään tunti/viikko-tolkulla, kun päätetään ja sitten edetään. Mutta kyllä tuossa diskuteeraamisessakin on (kuulemma) puolensa: kun on tarpeeksi diskuteerattu, kaikki ovat varmasti sitoutuneita, eikä eripuraisuutta tule sitten enää varsinaisella matkalla. tiedä häntä, mielenkiintoista varmasti kuitenkin nähdä, miten muualla toimitaan :)

  Voi sua onnellista, Köpiksen lentokenttä on kyllä hyvä shoppailupaikka, samaten kuin Lontoon Heathrow... paksu kukkaro vain pitää olla mukana :)

  Kaunis sauna ja keittiö teille tulossa! Keittiö varsinkin on ainakin meillä koetuksella, kun laatikota ja kaappeja availlaan kymmeniä kertoja päivässä ja pyyhkimään joutuu edelleen paljon, vaikka lapset ei enää ihan kaikkein pahimmassa iässä sotkemisen suhteen olekaan. Mekin ollaan suunniteltu vähän rempan tekemistä, joten kiva seurailla teidän projektia! Kymmenen vuotta vanha talo, ja moni asia on joko "vanhentunut" tai sitten vain kulunut.

  Mukavaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mapsi! Onpas mukava kuulla Sinusta pitkästä aikaa!! Kyllä meillä suomalaisilla voi olla jotain opittavaa muilta pohjoismaalaisilta ja ehkä heillä myös meiltä! On aika "ravistelevaa" päästä tekemään työtä todella kansainvälisessä ympäristössä ja kehittää heidän kautta omaakin ajattelua. Tykkään haastaa itseäni ja tämä jos mikä edesauttaa siinä.

   Paksu kukkaro TAI maltillinen mieli:) Köpiksen kenttä alkaa olla ja tulee jatkossakin olemaan aika tuttu paikka meikäläiselle..

   Raksa tosiaan etenee ja koska pidän keittiötä tärkeässä roolissa niin ajattelin ottaa sen varman päälle:) Gatto on merkki minun mieleen:)

   Oikein ihanaa joulunaikaa myös Sinulle Mapsi ja ilmoittele, kunhan ehdit tänne helsinkiin vähän paremmalla ajalla!

   Poista
 2. Mä oon monesti miettinyt miten oikein jaksat tuon yhtälön, mutta olet kaiketi erittäin jaksavaa sorttia! Ihanaa lomaa, lepoa ja kaikkea mukavaa teidän jouluunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka, oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua myös teille:)

   Olen joskus itsekin miettinyt ihan samaa, mutta toisaalta ajatellut asian niin, että ihminen kykenee saamaan aikaan juuri sen, minkä vaan päättää saada aikaan. Loppu onkin sitten priorisointia, jossa meikäläinen voisi olla aika hurjan paljon parempi..

   Poista
 3. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi! Nyt jos koskaan kannattaa ladata akkuja...hurjan vaativalta ja haastavalta kuulostaa tuo sinun ensi kevään ohjelmasi. Jaksamista ja voimia sinulle tuleviin koitoksiin!
  T. Minnie Lahdesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minnie:) Oikein rauhaisaa joulua myös Sinulle! Ainakin haasteellinen kevät on edessä, kuten varmasti meillä kaikilla. Nykyään, kun joka puolella pistetään ihmisiä "ulkoistukseen", niin jäljelle jääville se tietää hiukka isompaa taakkaa. Harvoin työtehtävät loppuu vaikka tekijä lähtee. Luulenpa siis, että aika monella meillä tulee olemaan tiukat ajat edessä!

   Ollaan taas yhteydessä:)

   Poista
 4. Toivottavasti ehdit jossain vaiheessa vähän relatakin. Kun elämäsi on niin kiireistä. Älä polta itseäsi loppuun. Hauskaa ja rentouttavaa joulua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju:) Nyt pitää todellakin ottaa iisisti! Joskus se iisisti ottaminen voi olla sitäkin, että lomalla tulee tarve edistää jotain työjuttua, jotta rento lomailu voisi jatkua:)

   Oikein iisiä loman aikaa myös Sinulle, ihana ystäväiseni:)

   Poista
 5. Minusta on huikeaa, että vauhdikkaan arkesi keskellä jaksat vielä blogatakin ja me lukijat saamme nauttia kirjoituksistasi, sekä ennen kaikkea ihailla inspiroivia asukuviasi.

  Minulle diskuteeraaminen on myrkkyä, myönnän. Olen niin halki, poikki ja pinoon -tyyppi ja nopea tekemään päätöksiä. Toisaalta vuodet kansainvälisessä työmaailmassa ovat opettaneet monenmoista, mm. sietämään eri kansallisuuksien erilaista tapoja.

  Rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.