Raksan tilannekatsaus

6.12.2013

Kerroinkin jo, että meillä alkaa raksan tylsin (siis naisen silmin katsottuna tylsin) vaihe olla takanapäin, eli se vaihe, kun mikään ei tunnu edistyvän. Putket, sähköt, lvi, seinien tasoitus jne (who cares:)..

Tällä hetkellä valmistuu lopullista pintaa jo kovaa vauhtia ja meikäläistäkin alkaa kiinnostaa raksalla vierailu, heh. Teknisten tilojen laatat on olleet paikallaan jo muutaman viikon, ja nyt alkaa hiljalleen näyttää "etäisesti" valmiilta jo muuallakin. Keittiö tosin saapuu Italiasta vasta muutaman viikon kuluttua, lattiaparketti samoihin aikoihin eli ennen joulua. Ne ehkä kaikkein suurimpina yksittäisinä mieleen tulevina asioina.

Säilytyskaapistot on muuten osoittautuneet yllättävän paljon päänvaivaa aiheuttavaksi yksittäiseksi asiaksi, ja se ongelma pitäisi ratkaista jollain tapaa pikimmiten. Muuton kannalta ne on kuitenkin välttämättömyysasioita, enkä voisi edes harkita asumista ennen kaapistojen paikoillaan oloa. Kaappien ja kaapistojen sisustat on kyllä päätetty idean tasolla, mutta kun kiiltävää mustaa kehikkoa ei ole löytynyt oikein mistään. Eteisaulaan nimittäin tulee kolme metriä pitkä kaapisto peililiukuovilla ja sen kehikon täytyy olla kiiltävän musta.

Ajattelin, että menen vaan kauppaan ja pääsen tietenkin valitsemaan runsaasta tarjonnasta hinta-laatu-suhteeltaan sen jälkeen parhaimman vaihtoehdon,  koska mustahan on perusväri, eikä kiiltävä pintakaan ole mikään harvinaisuus. Vaan toisin kävi. Ei semmoista yhtälöä ole vielä osunut meikäläisen tielle. Eteläisestä naapurimaastamme saattaa kylläkin löytyä käsityönä tehtävä ratkaisu, mutta katsotaan nyt. Samaisessa maassa muuten rakennetaan (Kaisa Blomstedtin suosiollisella avustuksella ja hänen piirustukseensa perustuen) myös ylimmän kerroksen kylppärin kaapistot eli voi olla, että siellä rakentuu tämäkin setti. Muutoin kaapistojen valinta ei ole ollut mitenkään erityisen hankalaa, mutta tosiaan tämä eteisen kaapisto on ollut se hankalin osa. Haluaisimme ostaa kaikki kaapistot samasta paikasta, jotta ne olisi mahdollisimman yhtenäiset ympäri talon. Muutoin kaapistot tullaan upottamaan niille tarkoitettuun syvennykseen ja esiin jää vain peililiukuovet. 

No, ehkäpä tämäkin asia vielä ratkeaa ennen pitkää..

Jännitin etukäteen aika paljonkin Kaisan ehdotusta siitä, että hissikuilun takaseinä maalattaisiin paprikan punaiseksi ja sen kehikko mustaksi. Paprikan punainen värinä sen tähden, että talon ulkopuolella on käytetty samanväristä koristelevyä ja se näkyy yllättävän paljon myös sisätiloihin jätti-ikkunoiden ansiosta tai syystä. Myös parvekkeen seinämät on samaa paprikanpunaista.

Kyseinen hissikuilu on korkean talon hallitseva elementti ja punainen kuilun seinä on niin näkyvällä paikalla, että se näkyy ja vaikuttaa joka kohtaan taloa. En olisi itse osannut enkä voinut edes kuvitella, että suostuisin moiseen väriyhtälöön! Ja jos minulle olisi joku kertonut etukäteen, että tulisin valitsemaan kiiltomustan kaapiston eteiseen, olisin ehdottanut hänelle käyntiä valkotakkisten luona. Kaiken kun piti olla valkoista ja harmaata, sitä mahdottoman tylsää ja ehkä jopa "toimistomaista", perusturvallista siis. Korkeintaan joku tehosteseinä, mutta ei mitään sen erikoisempaa. Katsokaas kun näissä asioissa ei oikein uskalla eikä oikeastaan edes voi irrotella. Näin siis ajattelin ja koska se ajatus hirvitti itseänikin, halusin ammattilaisen mukaan. Onneksi tein sen, koska ainakin minun silmä on suorastaan hullaantunut näistä väreistä. Odotan superinnokkaana jo Kaisan huonekalusuunnitelmaa, koska tämä värimaailma mahdollistaa vaikka mitä kivaa!

Pidemmittä puheitta voisin vilauttaa muutaman tänään otetun uunituoreen kuvan raksalta eli tervetuloa vilkaisemaan meidän raksatilannetta.
^Tuo valkoinen kehikon osa (pylväs?) maalattaneen mustaksi, kuten muutkin kehikon osat. Siihen haluan tosin vielä Kaisalta tarkat ohjeet..
^Ehdottaakohan Kaisa mustaa väriä myös tuohon rappusten päällä olevaan valkoiseen seinämään, saa nähdä..
^Kylppärin laatatkin alkaa olla jo seinissä. Huomatkaa muuten sauman kohdat, jotka on vain noin kaksi milliä. Saumat kun ei saa hallita muuten kaunista laattaa.
^Kylppärin seinä kuvattuna saunan puolelta. Myös saunan panelointi on jo alkanut.
^Saunaan kiukaan taakse rakentuu tästä koristetiilestä pieni pätkä seinää.
Vaikka tästä ei nyt tullut päivän teemaan sopivaa itsenäisyyspäiväpostausta, toivottelen siitä huolimatta  oikein ihanaa itsenäisyyspäivää teille ja meille kaikille! Kohta virittäydytäänkin Tampereen tunnelmiin! Ihan mielettömän jännää nähdä vähän "arkipäiväisempää" juhlatyyliä, vai mitä! 

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

2 kommenttia:

 1. Näistä näkymistä ei voi muuta tulla kuin upeaa tulosta!
  Tuo hissikuilun väri on täydellinen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä on muuten jo itse vehjekin paikallaan. Aika paljon tuohon tulee kaikenmaailman tekniikkaa eteen, mutta siitä huolimatta punainen pilkottaa sieltä takaa tosi kauniisti. Ei liikaa vaan just sopivasti.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.