Marimekon Kaaritella -hame ja hiukkasen itsenäisyysjuhlista

7.12.2013

Mitäs tykkäsitte eilisistä itsenäisyysjuhlista? Minä ainakin päivystin niitä heti ensiminuutista lähtien ja odotin jotain todella säväyttävää. Ajattelin, että tänä vuonna tulee toinen toistaan upeampia coctail -lookkeja perinteisen juhlapukutyylin sijaan.. No, ei nämä juhlat lopulta olleetkaan mitään upeiden juhla- tai coctail -pukujenkaan ilotulitusta.. 

Tänäkin vuonna sykähdyttävimpiä hetkiä tarjoili mielestäni juhlien miesvieraat. Heistä erityisesti Duudsonien Jukka Hilden oli aika mieletön ilmestys johdattaessaan veljekset samanhenkisissä moderneissa perinnepuvuissaan kohden presidenttiparia. Tykkäsin ihan mahdottomasti! Naisvieraista odotin etukäteen ehkä eniten Minna Parikan juhlatyyliltä. Hänen asunsa oli kieltämättä ihan kaunis kokonaisuus, mutta ja muistuttikin mielestäni ihan Desiqualin perusmekkoa. 

Omasta tämän päiväisestä, hämärissä valo-olosuhteissa kuvatusta asustani sen verran, että vierailin (olikohan se niinkin kauan aikaa sitten kuin) lokakuun lopulla Marimekon ystävänmyynneillä Herttoniemessä ja bongasin tämän Kaaritella -hamosen. Olin tietenkin viimeisenä mahdollisena päivänä liikenteessä ja kaikki ne asiat, mitä menin sieltä katsomaan, oli siinä vaiheessa tietystikin jo menneet. Näitä hamosia oli jostain syystä vielä pitkä rivi tarjolla.. No, minulle ainakin kelpasi ja vieläpä aika edulliseen hintaan.

Voi että miten mukavaa onkaan ajatus siitä, että huomennakin saa viettää vapaata päivää! Kiitos siitäkin itsenäisyyttämme puolustaneille miehille ja naisille! Vaikka ajattelinkin viettää vapaapäivän opiskelujen merkeissä, niin eipähän ainakaan tarvitse lähteä minnekään - arjen luksusta parhaimmillaan.

Siispä mukavaa pitkän viikonlopun jatkoa teillekin! 
Koitteko te sykähdyttäviä hetkiä eilisten Tampereen juhlien yhteydessä?

Hame: Marimekko
Poolo: Benetton
Saappaat: Billi Bi

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

16 kommenttia:

 1. On kyllä tosi ihana hame. Eilisiltä juhlilta odotin myös hiemen enemmän mielikuvitusta pukujen suhteen, ja tällä kertaa olisi huom olisi voinut iloitella huoman enemmän myös kenkien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Aika moni on ollut sitä mieltä, että jotain jäi näistä juhlista puuttumaan.. Siis mitä asuihin tulee.

   Poista
 2. Oli montakin hienoa hetkeä, kun oli niin monta tuttua vieraiden joukossa, luokkakaverini, Sotkamon Jymyn kapteeni, suomussalmelaisen ystäväni vanhemmat, lukiomme musikaalinohjaaja, kapellimestarina entinen koulumme oppilas, kansanedustaja ja lapsuuden leikkitoverini ja laulujen sovittajanakin oli eräs koulumme opettajista. Pidin ohjelmasta, haastatteluja olisi voinut olla vähän enemmän. Puvuissa oli muutamia aivan karseita enkä pitänyt emännänkään asusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on taatusti ollut mielenkiintoisia hetkiä television äärellä, tuttujen kättelyvuoroa odotellessa:) Minun yksi hyvä ystävä on linnan vakiovieras mutta joka kerta jännitän, että miltäköhän hän tänä vuonna näyttää:)

   Poista
 3. Kaunis hame! Minäkin olen alkanut fanittamaan Marimekkoa viime aikoina, heidän tyyli on muuttunut trendikkäämmäksi ja tyylikkäämmäksi (tai sitten trendi on muuttunut marimekkomaisemmaksi:)

  Aika tylsiä mekkoja oli mutta miehet loistivat valinnoillaan tällä kertaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Marimekko vielä räjäyttää potin maailmanvalloitus -retkellään! Heillä on kaikki mahdollisuudet siihen. Vielä kun trendsetterit maailmalla löytävät Marimekon, niin tie on sillä siloitettu:)

   Poista
 4. Minusta juhlat olivat virkistävää vaihtelua perinteisen juhlinnan suhteen,
  Totta tosiaan pukeutumista oli laidasta laitaan.Oli mielestäni ylilyöntejä, mauttomuukisa ja niitä helmiä kuten Pamela Tolan puku. Ja Mia-Petra K-N_N Noolanin ihanuus, jota olen katsellut tuleviin maisterijuhliin.
  Nimittäin Noolan(kin) on avannut liikkeen tänne:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaas mikä heilahti pussiin tänään käsineineen:D
   Olen niin täpinöissäni!!!

   Poista
 5. Kaunis hame - ja monikäyttöinen. Ja kyllä - Doodsonit veti potin kotiin eilen - jo se tyyli, millä Jukka Hilden johdatteli joukkonsa kättelyyn;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä juhlien sykähdyttävin hetki:)

   Poista
 6. Kaunis hame, sopii moneen menoon. Olen alkanut hiljalleen tykästymään Marimekkoon minäkin, vain tiettyihin tuotteisiin ja tiettyihin kuoseihin, mutta hiljalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vierastan Marimekolla sitä periaatetta, että samasta kankaasta tehdään mekkoja, pöytäliinoja ja verhoja.. Tykkään erityisen paljon Marimekon uusista kuoseista, vaikka en ole niitä juurikaan itselleni vielä hankkinut.

   Poista
 7. Odotin itsenäisyyspäivän juhlilta, tai nimenomaa naisten puvuilta huomattavasti enemmän irrottelua ja räväkkyyttä. Iso osa oli melko perinteistä, tylsääkin linjaa. Minna Parikan ihanien kenkien lisäksi erityismaininnan ansaitsevat mielestäni naiset, jotka olivat pukeneet yllensä lottapuvun. Liian usein nämä naiset unohdetaan, kun puhutaan niistä, jotka meidän itsenäisyyttämme puolustivat. Duudson-Jukka oli ihan kunkku muiden miesten rinnalla, puhdasta pohojalaasta äijämeinikiä päästä varpaisiin kuin myös vmuut eljekset!

  En olekaan pitkään aikaan käynyt Marimekon ysmyssä, vieläköhän siellä on ensimmäisen aukiolopäivän aamuna megajonot!? Olen joskus jonottanut sisään reilusti puoli tuntia, portsari hoiti jonoa kuin paraskin sisäänheittäjä. Käsittääkseni ketään ei kuitenkaan ovelta pois käännytetty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa muuten mahtavaa pukea päälleen ihan aito ja oikea Lottapuku! Ja totta, lottana toimineilla jos kellä olisi kyllä meille annettavaa ja kerrottavaa, ne tarinat totta totisesti kuuluisi kaikille ja ansaitsisivat areenansa!

   Marimekon ysmyssä oli viimeisenä päivänä vielä vartijat ovella, mutta jonoa ei siinä vaiheessa ainakaan enää ollut. Voin hyvin kuvitella ensimmäisen päivän tai jokaisen ysmypäivän ruuhkatunnit.. Ihan varmasti on ollut taas väkeä jonoksi asti!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.