Syksyihmisen värikartta

20.11.2013

Olen käynyt värianalyysissä vuonna 1998 ja silloin minut kategorisoitiin syksyn ihmiseksi. Sain tämän kuvissa näkyvän värikartan mukaani ja oikeastaan keväiseen muuttoon saakka se oli "vähän niinkuin" hukassa. Jos en muuta oppinut, niin ainakin sen, että ihmisen on silloin tällöin hyvä muuttaa, heh.

No mutta kuitenkin. Vaikka en olekaan koskaan orjallisesti noudattanut omaa värikarttaani, niin kyllähän ihminen oppii matkan varrella tuntemaan sen, missä väreissä viihtyy ja missä ei viihdy. Yllättävän hyvin omat matkan varrelta löytyneet lempivärit löytyvät myös omalta värikartalta. Minusta pukeutumisessa muutenkin tärkeintä on se, että itse viihtyy omassa asussaan ja tuntee olonsa itsevarmaksi, löytyi ne värit omalta värikartalta tai ei. Mitä tärkeämmästä tapahtumasta tai tilaisuudesta on kyse, sitä enemmän täytyy kiinnittää huomiota nimenomaan itsevarmuutta tukevaan pukeutumiseen.

Voisin kuvitella, että suurin osa suomalaisista kuuluu saman vuodenajan värikarttaan kuin minäkin eli syksyn ihmisiin - tämä on siis ihan pehvatuntumalta heitetty arvaus eli voin hyvinkin olla myös väärässä. 

Syksyn ihmisen värikartalta löytyy keltapohjaisia lämpimiä, mausteisia ja murrettuja sävyjä. Ruskean eri sävyt ovat hyvin edustettuina värikartalla, samoin osrterinvalkoinen, kirkas oranssi ja oliivinvihreä. Kaikki edellä mainitut ovat myös omia lempivärejäni. 

Tässäpä kuvia omasta, jo lähes retroaikaisesta, 15 vuoden takaa olevasta mutta vähän käytetystä värikartastani, olkaatte hyvät.

Oletteko te käyneet koskaan värianalyysissä vai onko omat värit tiedossa ilmankin?

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

13 kommenttia:

 1. Hei BW, sinulla on tervejärkinen suhtautuminen pukeutumiseen ja värianalyysiin. Se on juuri noin: jos viihdyt vaatteessa, kaikki on ok. - Taidan matkia sinua ja kirjoittaa oman kokemukseni ja näkemykseni värianalyysistä, joka on nyt vähän sivuraiteilla, ei enää niin suosittua kuin vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa! Enpäs tiennytkään missä värianalyysien osalta tätä nykyä mennään, mutta sen tiedän, että minun eteeni ei niistä ole juurikaan kirjoituksia osunut.. Pitääkin lukea juttusi tarkkaan, koska huomasin, että olit sen tehnytkin jo! We will see there:)

   Poista
 2. Minä punapäinen ja pisamainen analysoitiin taannoin talvi-ihmiseksi.... Sen tiedän, etten ole syysihminen(kään), sillä en totisesti viihdy noissa väreissä. Kääriydyn siis väreihin mutu-tuntumalla, sen perusteella, missä viihdyn. Ei ole pieleen mennyt.
  Uskoisin kuitenkin, että suurin osa perisuomalaisista kuuluu ennemminkin kevät- ja kesäihmisiin. Syksy -ja talvikartat vaativat vahvat "ominaisväritykset"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan niin, että talven ja kesän ihmisten värikarttoihin kuuluu kylmät sävyt ja kevään ja syksyn ihmisille puolestaan lämpimät. Meikäläinen edustaa niin monessa asiassa sitä suomalaisen naisen corea, Gaussin käyrän korkeinta kohtaa, että ajattelin tässäkin kuuluvan siihen ryhmään:)

   Poista
 3. Värianalyysi tekee selvästi uutta tulemistaan. Joudun välillä töissä kuluttajien kanssa tekemisiin, jotka kaivelevat esiin vuodenaikakarttojaan tai puhelimitse selostavat mitä vuodenaikaa he ovat. Pari vuotta sitten kartat olivat selvästi 90-luvulta, suositellut väritkin olivat jotenkin ysäriä, mutta nyt on tullut vastaan upouusia karttoja.

  Värianalyysikarttoja tuijottaessa kannattaa muistaa, että se 25 v. vanha kartta ei enää ole ihan paras (paitsi kartossa esiintyvien silloisten trendivärien takia) myös siksi, että omat värit muuttuvat ajan myötä; paitsi, että hiukset harmaantuvat (tai värjääntyvät), myös ihon sävy muuttuu ja silmätkin usein vähän vaalenevat iän myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Lumo! Ehkä se menee myös niin, että mitä vanhemmaksi nainen tulee, sitä itsevarmemmaksi hän muuttuu. Tai ainakin sellaiseksi, että mitään täyskäännöksiä ei tulla välttämättä tekemään:) Ehkäpä se nelikymppinen on värinsä löytänyt, olkoon ne tosiaan kartalla tai eivät..
   Ainakin itse koen niin, että välttämätöntä tarvetta värianalyysille ei enää ole, toisin kuin nuorena tyttösenä 15 vee sitten.

   Poista
 4. Olisi kyllä tosi kiva (ja varmaan korkea aikakin) mennä värianalyysiin. Nyt tämä minun värikartta on aika simppeli; mustaa, mustaa, mustaa. Lohduttavaa on se, että porukka on tottunut minun mustaan pukeutumiseen ja jotkut jopa säälistä kehuvat mustan sopivan minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Titta! Minäpä luulen ja väitän, että jos ystävät niin väittävät, niin se varmasti pitää myös paikkaansa! Pääasia tosiaan on se, että itse kokee viihtyvänsä niissä materiaaleissa, malleissa ja väreissä, mitä yllään pitää. Jos se riittää itselle, se saa luvan kelvata myös muille:)

   Poista
 5. Olen joskus 20v sitten käynyt värianalyysissä ja sain "tuomioksi" kevät-sävyt. Ne eivät ollenkaan miellytä itseäni, joten olen sinnikkäästi vain pukeutunut omiin mieliväreihini. No, nyt itseasiassa hyvä yhteinen ystävämme ;D vahvisti omia ajatuksiani asiasta ja sanoi minun olevan selvä talvi. Huh, ne värit joissa olen viihtynyt ja jotka mielestäni itselleni sopivat, ovatkin juuri passelit. Niin, siis ne musta, valkoinen, harmaa...
  Mutta kannatan värianalyysissä käymistä. Vaikka pitäytyisikin niissä perusväreissä, niin vaikka nyt valkoistakin on useampaa sorttia, ja sieltä varmasti löytyy jokaiselle se oma valkoinen.
  Ja samaten sieltä kartasta kannattaa poimia vaikka huiviin tms. niitä räväkämpiä, itselle vähän vieraita värejä ja totutella sitä kautta niihin. Mulla totuttelun alla on nyt luumun ja fuksian sävyt. Vielä jos uskaltais puhtaan punaista ja kirkkaan sinistä laittaa päällensä...

  Säästyy kyllä monelta hutiostokselta, jos vähän viitsii seurata omaa värikarttaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sinä Mapsi olet kyllä löytänyt niin omat värit ja tyylin, että ei epäilystäkään, etteikö ne värit kävisi Sinulle!! Pahimmillaan musta väri on minusta hyvin vaaleahiuksisella ihmisellä, jolla on myös vaalea iho, se on minusta liian raju yhdistelmä. Mutta teikäläinen mustien hiusten kanssa, kauniit punaiset huulet, niin avot - kaunis kuin ebenpuu!

   Poista
 6. En ole ikinä käynyt värianalyysissä, mutta jostain kumman syystä talvityypin värit ovat aina puhutelleet ja olleet ne lempparit. Pari vuotta sitten törmäsin "värianalyytikkoon" joka siltä seisomalta totesi, että olen aivan selvä talvi. Joten näyttää pitävän paikkansa, että ihminen viihyy parhaiten niissä oman kategoriansa väreissa. Musta, valkoinen harmaa, siinä vaatekaappini sisältö. Tosin joitain väriläiskiäkin löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvälle! Itsevarma nainen on aina kaunis!

   Poista
 7. Hei, kysyisin taas, mistä tuo ihana fuksianpunainen kaita-/kattausliina on. Minulla olisi sellaiselle tarvetta :) Ihana!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.