Raksapäivitystä: Lattian valinnasta

16.11.2013

Meillä menee rakennuksella ihan hyvin, jos näin voisi sanoa. Ensimmäisiä pintamateriaaleja on laitettu jo paikoilleen eli käytännössä varastotilojen lattialaatat. Niiden valinnan suhteen en juurikaan käyttänyt mielikuvitusta, vaan ainoat valintakriteerit oli, että ne olisi kohtuullisen edulliset ja samaa harmaan värimaailmaa, mitä privat -tiloihinkin tulee. Ihan nätti lattia sieltä pilkottaa, vaikka intohimoa en niiden osalta tuntenutkaan.

No sitten sinne varsinaiseen kotiin lattiavalinta meinasi osoittautua hankalammaksi kuin mitä sen piti alunperin olla. Valitsimme nimittäin Kaisa Blomstedtin kanssa ihan ensimmäisten valintojen yhteydessä aikoja aikoja sitten lattian yksityiskohdat. Ja voisiko sanoa niin, että talon sisustuksen muu suunnittelu lähti etenemään sen valinnan jälkeen. Ihastuin kyseiseen lattiaan ikihyviksi. 

Kun tuli tarjousten pyytämisen aika, niin meinasin lentää pyrstölleni. Parketti ei istunut sitten mitenkään meidän budjettiin, josta pidetään aika tiukasti kiinni.

Ei siis auttanut muu kuin romuttaa koko ajatus ja lähteä rakentamaan asiaa Kaisan kanssa ihan alusta. Laminaatti oli poissuljettu vaihtoehto, samoin kivi koko lattian pintana. Sitä muuten Kaisa ehdotti ihan ensimmäisenä vaihtoehtona aikoinaan suunnittelun alkuvaiheessa. Vinyylilattiatkin vaikutti ihan ookoo vaihtoehdoilta, ainakin ulkonäön perusteella. Mikään ei kuitenkaan kolahtanut, kuten se ensimmäinen vaihtoehto kolahti aikoinaan.

Asiaa pyöriteltyämme ja tarjontaan tutustuttuamme teimme lopulta päätöksen, että otamme sittenkin tämän ensimmäisen vaihtoehdon. Siitäkin huolimatta vaikka budjetti menee hiukan sekaisin. Säästämme jossain muussa vaihtoehdossa.

Se ensimmäinen vaihtoehto, josta tuli myös se lopullinen, on Karelian Saima -parkettimalliston uudehdo Wirkkala -niminen koivuparketti. Se on Tapio Wirkkalan suunnittelema ja hengeltänsä se on perinteisen vaalean Saima Classic -parketin jäljillä, tosin modernilla twistillä. Jos en väärin muista, Wirkkala tuli Karelian mallistoon vuonna 2008 ja heti seuraavana vuonna se voitti arvostetun kansainvälisen red dot award -muotoilupalkinnon.

Parketti on nyt tilattu ja parin kolmen viikon toimitusajan jälkeen pääsemme asentamaan sitä paikoilleen. 

Se on ihan täydellinen! Olen ihan supertyytyväinen tähän päätökseen! Parketissa ei näy laisinkaan oksien kohtia, pelkkää koivuviilua vaan. Se on myös läpivärjättyä, eli kulutus ei tule syömään parketin väriä, mitä pidän tärkeänä. Haluan, että lattia näyttää hienostuneelta myös aikojen kuluttua. Jalkalistat tulee muuten olemaan niin matalat ja huomaamattomat kuin mahdollista ja väriltänsä mustat. Lattia tulee saamaan siis ikäänkuin kehykset sen avulla.

Tästä on hyvä jatkaa, tosin säästökohteita täytyy nyt löytyä jostain muualta..

Illalla onkin sitten luvassa kivat pirskeet, jonne lähdemme yhdessä ihanan ystäväni Marjukan kanssa. Marjukka paljastikin jo oman asunsa tässä jutussa (klik). Minä puolestani ajattelin laittaa päälleni jotain sellaista, joka kyllä viehättää ainakin minua itseäni ihan huikeasti, mutta jonka monimuotoisuutta hiukan jännitän. Sen ainakin tiedän, että koruja en tule laittamaan muuta kuin korkeintaan ranteeseen ja korviin. Katsotaan, ehdinkö laittaa kuvia asusta vielä tänään, mutta viimeistään huomenna sitten. Paljastettakoon sen verran, että se näyttää kuulemma ihan black swan -asulta.

Tässä vielä kuvia Karelian Saima -sarjan Wirkkala -parketista. Kuvat on otettu viime kesänä Hyvinkään asuntomessuilta.

^Tämähän näyttää kuvassa ihan ruskealta, mutta kyllä sen harmaa pitäisi olla..


Tässä vielä Karelian kuvastosta Wirkkala -parketin esittelykuva:


Minä alankin tästä pikkuhiljalleen orientoitua illan juhliin. Sitä ennen kuitenkin siivoushanskat heilumaan ja pipareita paistamaan. Moneskohan setti jo tänä syksynä.. Mukavaa lauantaita teillekin!

4 kommenttia:

 1. Lattia on tosi, tosi hieno - ja määrittelee pitkälti koko tilan luonteen, joten oli varmasti ihan oikea ratkaisu satsata siihen! Kaiken lisäksi se on varsin työläs vaihtaa (meillä uusittiin koko alakerran parketti pari vuotta sitten), joten on ihan kiva että menee kerralla oikein :-)

  VastaaPoista
 2. Onneksi saitte toivomanne lattian! Se kuitenkin määrittelee suuresti tilan luonnetta

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä parketilta, kiva kun päivittelit näitä raksakuulumisia!

  VastaaPoista
 4. WAU, tuo lattia näyttää upealta ! Voin uskoa, ettei mikään muu vaihtoehto ole tuon jälkeen tuntunut miltään / oikealta. Sen oikean vaan tietää ja tuntee. =) Olisitte saattaneet katua, jos ette olisi valinneet sitä teille mieluisinta vaihtoehtoa.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.