Buddha sisustuksessa

10.11.2013


Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt kotiin sopivankokoista Buddha -patsasta, ihan vaan sisustusmielessä. Löysinkin kesällä aika mielenkiintoisen yksilön Nizzasta, mutta en kehdannut kantaa sitä käsissäni kotiin. Taisi siinä olla jotain esteitä budjettimielessäkin, koska en ole halukas maksamaan siitä ihan mahdottomia.
Minusta pala aasialaista kulttuuria yhdistyy Buddha -patsaan muodossa hienosti skandinaaviseen sisustukseen. Toisekseen, uskonto ja erilaiset muoti-ilmiöt kohtaavat hyvällä maulla yhdistettynä aika aistikkaalla tavalla toisensa. Kerroinkin jo aikoinaan, kuinka ihastuin näihin tanskalaisen Royal Buddha -tuotemerkin parkatakkeihin, kun pääsin vierailemaan Kööpenhaminan kansainvälisillä muotimessuilla pari vuotta sitten.

Olen nähnyt joissakin sisustusblogeissa ja -lehdissä pieniä välähdyksiä Buddha -patsaista ja himoinnut sellaista omaankin kotiin. Ja kun näin tämmöisen sopivan pienen ja väritykseltään kodin sisustukseen sopivan patsaan Indiskassa taannoisella Tukholman vierailulla, niin ostin sen oitis. Hintakin oli varsin kohtuullinen. 

Löysin muuten Indiskan nettisivuilta hakusanalla Buddha, tämmöisiä sisustuselementtejä, klik. Tätä kyseistä patsasta ei näköjään saa ainakaan nettikaupan kautta tilattua. Suomen Indiska -liikkeiden valikoimaa en valitettavasti tunne..
^Kuva Pinterestistä, täältä

Ei Buddha -patsasta voi olla mieltämättä myöskään sen hengellisempään puoleen, vaikka sillä ei mitään uskonnollista statusta kodissani olekaan. Kyllähän se symbolisoi omalla tavallaan rauhaa ja harmoniaa. Mietiskelevän näköinen, usein rauhallisessa lootusasennossa istuvana se on myös täydellisen viisauden, äärettömän myötätunnon ja valaistuneen mielen ruumiillistuma.

Buddha tuo omalla mielenkiintoisella tavallaan kotiin kauniin yksityiskohdan lisäksi sekä rauhaa että tyyneyttä.

Oikein rauhaisaa isänpäivää kaikille ja onnea kaikille päivänsankareille!

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.