Laattojen valintaa ja saunan suunnittelua eli luvassa raksapäivitystä

19.10.2013

Pikkuhiljaa. Se on ehkä se sopivin termi kuvaamaan meidän raksaprojektin edistymistä. Minun, rakentamisesta täysin tietämättömän silmissä projekti on edennyt tuskastuttavan hitaasti. Olisi niin paljon mukavampaa mennä suoraan sisustuspuuhiin kuin värkkäillä kaikenmaailman turhanpäiväisyyksien kuten putki- ja sähköhommien kanssa..

No, joka tapauksessa projekti on siinä vaiheessa, että pintojen osalta päätökset pitäisi alkaa jo lopulta syntyä. Toimitusajat vaikkapa kaakeleissa on yllättävän pitkät, jopa 6 viikkoa. Keittiöstä nyt puhumattakaan, jossa toimitusaika on vähintään kaksi kuukautta. Eli joulua emme vietä vielä uudessa kodissa, mutta eipä sen niin väliä. Ainakaan minulla ei ole mitään kiirettä muuttaa pois Helsingin keskustasta..

Kävimme siis tekemässä lopulliset kaakelivalinnat yhdessä sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedtin kanssa ja voin kyllä sanoa, että huh, miten ihana meidän kylppäristä tuleekaan! Kaisan mukaan kylppärin pitää näyttää siltä, että siellä pitäisi olla suihkussakin helmet kaulassa. Se oli nimittäin se, mitä tavoittelin ja toivottavasti sellainen fiilis näkyy myös lopputuloksessa. Kaikkein vähiten tavoittelen lopputulosta, joka syntyy tummanharmaista lattialaatoista ja valkoisista seinistä. Se olisi ollut ehkäpä se idioottivarmin ja myös se tylsin valinta, joka uppoaisi 95%:sti ihmisiin mahdollisilla jälkimarkkinoilla.

Myös saunan osalta pitäisi alkaa syntyä päätöksiä. Kylpyhuoneen hengen pitäisi nimittäin jatkua sulavana kohden saunaa, mutta saunojen osalta on onneksi niin paljon ideoita tarjolla, että valinta on huomattavasti yksinkertaisempi kuin kylppärin laattojen.

Mennään pidemmittä puheitta kuvien pariin. Oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa itse kullekin!

^Sisustusarkkitehti työn touhussa.
^Lukemattomien kaakeleiden toisiinsa yhdistelemistä, koska sisustusarkkitehdille kelpaa vain täydellisesti yhteen sopiva lopputulos. Ihan kuten hänen asiakkaalleenkin, joka ei itse kykene saamaan sitä aikaan.
^Etsivä löytää:)
^Perfect match.

^Raksalla alkaa olla jo pinnat tasoitettuina. Puinen häkkyrä on hissikuilu.
^Kylppärin suunnalta sauna näyttää tältä. 
^Ja tältä se käyttää kenties valmiina. Lämpökäsiteltyä haapaa lauteissa ja lämpökäsiteltyä tervaleppää seinillä. Näistä elementeistä tulee siis meidänkin sauna syntymään.
^Saunakiulutkin on nykyään upotettu lauteisiin.
Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

21 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä vähän samanlainen, että heti pitäisi päästä sisustamaan ja tekemään ns. viime hetken viilailuja. Ei paljon kiinnosta mitkään putkityöt ja vastaavat vaikka kyllä varmaan pitäisi koska nehän ovat kuitenkin kaiken perusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano:) Eikö ne vois jotenkin vaan ohittaa, koska niissä ei ole mitään mielenkiinoista.. Ei edes värivaihtoehtoja:)

   Poista
 2. Vaikka ne sormet syyhyäisi siihen viimeistelyyn, perusteelliset valinnat ovat se kulmakivi kuitenkin:) Ja ne "näkymättömät" työt.
  Varmasti tulee upeat suihku- ja saunatilat teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin:) Maltti on valttia myös näissä hommeleissa.

   Poista
 3. Heh, muistan kun me rakennettiin, niin mulle "tärkein" hommeli oliverhotangot... ompelin verhot valmiiksi vanhassa huushollissa ja muuttopäivänä papat ja ukit joutuivat ripustamaan kaiken laatikkorumban välissä verhoja! Siis eihän uuteen kotiin VOI muuttaa jos ikkunoissa ei roiku uudet verhot...
  Toinen tärkeä juttu oli lasitiili portaikon ja yläkerran kylppärin väliseen seinään.....sitä en saanut kun seinässä kulkevat putket...kai, höh, ihan tyhmää...eikö niitä putkia ois voinu kääntää lasitiiliseinän vierestä??

  Ja arvaa kuule purskahdinko nauruun täällä itsekseni, osuit niin ytimeen - haaveilen uudesta laatoituksesta kylppäriin...harmaata ja mustaa lattiaan, osittain myös seiniin ja loppu vvalkoista! Että massan mukana..hih! Vaikka onhan nuo Blomstedin käsissä olevat laatat upeat! Minä en vain ole niin rohkea :)

  Kivaa suunnittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. First things first:) Mun mielestä on kanssa oikein hyvä asia aloittaa verhoista! Tuen niin sua tässä asiassa!
   Ärsyttäviä putkia on siis teidänkin kotona, haha:) Kummat on siis hei tärkeämmät: ne hölmöt ja rumanväriset putket vai lasitiiliseinä!!? Ei siis kahta puhetta, jos meiltä kysytään! Lisätäkseni lasitiili vrs putket -tuskaasi: Minäpä sain lasitiiliseinän juurikin kylppärin seinään!

   Poista
  2. Ei saa vääntää veistä haavassa ; D Nojoo, olen mä jo sopeutunut siihen etten sitä saanut, sniif! Monta muuta juttua sain kuitenkin!

   Poista
 4. wow, looks great!
  greetings from germany

  VastaaPoista
 5. Kauniita laattoja, ihanan pehmeitä sävyjä!! Mutta ei kai vaalea laatta tule lattiaan? Mietin vaan, että saako olla jatkuvasti pesemässä, ettei näy lika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaalea tulee juurikin lattiaan, heh:) Erittäin hyvä huomio tuo puhtaanapitopointti!! Se on niitä asioita, joista en ole valmis tinkimään laisinkaan eli puhtaanapito on ykkösjuttu ja prioriteeteissani ennen ulkonäköä!

   Poista
 6. Lumikuningatar22.10.2013 12.39

  Yhdyn niin tuohon miten piiitkä onkaan odottavan aika! Meillä odotettu rakennuslupaa nyt jo ihan liian pitkään. Ihanat kaakelit, innostaa miettimään muuta kuin perinteistä ratkaisua. Huomasin, että teille tulee spu- eristeinen talo. Meillekin tod.näk, olen yrittänyt perehtyä asiaan viime aikoina mut muut elementit talossa kiinnostaa kyllä kieltämättä vähän enemmän ;) Mutta toivotaan että hyvä tulee - teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spu-eristeinen, ai tulee vai:) Nämä eristeasiat kuuluu samaan sarjaan tylsien putkijuttujen kanssa:) Sitä varten on insinöörit, eli en tunne sitä puolta tästä projektista kyllä ollenkaan.. Mutta hienoa, että asia kiinnostaa Sinua eli olet kyllä erittäin hyvin perillä omasta tulevasta projektistanne!! Onnea myös teille projektin kaikkiin vaiheisiin, myös niihin pitkäveteisimpiin:)

   Poista
  2. Lumikuningatar23.10.2013 15.02

   Hih, ihanan tietämätöntä naisenergiaa ;) En voi itsekään kyllä henkseleitä paukutella asiantuntijuuteni suhteen. Mutta Spu-lämmöneristeet on valmistettu polyuretaanista ja väitetään markkinoinden energiatehokkaimmiksi. Kiitos onnitteluista, lupa tuli tänään :) kun ei nyt yksi naapureista enää keksisi valittaa aikansa kuluksi mistään ja päästäisiin tositoimiin (=sisustusasioiden suunnitteluun) - vihdoinkin!

   Poista
 7. tuleeko teille oma hissi asuntoon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Johtuen rakennuksen korkeudesta.

   Poista
  2. ohhoh ja vau !! :)

   Poista
 8. Aivan ihanan väriset laatat, upea kylppäri tulossa teille! Sitä vaan mietin, että tuo lattialaatta on aika iso, ei kai se ole liukas? Yleensä kai pesuhuoneisiin suositellaan pienempää laattaa, että tulee enemmän saumausta ja näin vähentää liukastumisriskiä. Mutta nykyään varmaan on jo uudet kujeet näissäkin asioissa, itse noita valintoja tein vuonna kivi ja kirves! Mielenkiinnolla odotan sitten kuvia valmiista "kylpylästänne" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, liukkaus on välttämätöntä ottaa huomioon ja täytyy kyllä antaa laattaliikkeiden asiantuntijoille siitä huolehtimisesta kyllä täydet pisteet! Vaalean laatan pinta on sellainen, että sen ei pitäisi olla liukas.

   Poista
 9. Mistä liikkeestä valitsitte laatat? Ja mikä värimalli tuo mosaiikki on, se on valtavan kaunis! Ehkä tosiaan lattiaan kannattaisi harkita samaa laattaa pienemmässä koossa. Jos isossa laatassa n sileä pinta, se on helposti liukas jos jaloissa on vähänkin vettä. Ja jos se on karhea, niin voi olla vaikea pitää puhtaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä laatat ja kuvat on otettu ABL:n liikkeestä Vantaalta (www.abl.fi). Mosaiikkilaatta on merkiltään Perla ja värikoodi on perlanatura cod. 07.
   Lattialaatan pinta on paremminkin karhea kuin sileä ja vannotin myyjää juurikin sen puhtaanapidosta! Olisin halunnut ultrasileän laatan myös lattialle, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista juurikin liukkaudesta johtuen. Suo siellä, vetelä täällä:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.