Printtiä ja uuden alkua

15.8.2013

Huomasitteko, että syksy alkoi maanantaina? Sunnuntaina vielä aurinko paistoi ja keli oli kesäinen, mutta maanantain tullen kesä loppui kuin seinään. Ainakin täällä Helsingissä. Mutta niin loppui minun lomanikin. 

Syksy tuo mukanaan paljon kivoja uusia juttuja, kuten vaikkapa oman uuden kodin suunnittelun loppusilaukset sun muuta. Jos ihan valmista ei vielä synny, niin valmista pintaa joka tapauksessa alkaa olla syksyn tullen jo nähtävillä. Jänniä blogijuttujakin on luvassa, joten mikäpä tässä on aloitellessa uutta vuodenaikaa!

Tänään klo 11 alkoi myös ilmoittautuminen kansalaisopiston valokuvauskurssille, kuten varmasti monelle muullekin kurssille. Olin koneen äärellä sekunnilleen klo 11, kun järjestelmä avattiin ja sormet näppäimillä varmistaakseni paikkani. Löysin nimittäin juuri omiin aikatauluihin sopivan viikonlopputehokurssin ja se oli tietysti se ensimmäinen vaihtoehto. Ilmoittautumiseni pääsi alkamaan siis sekunnilleen klo 11 ja se oli valmis noin 20 sekuntia sen jälkeen. Pidin satavarmana, että paikka on minun. Vaan eipä ollut. En ehtinyt ajoissa! Kyllä te helsinkiläiset olette Supernopeita, koska minäkään en ole hidas! No, toivotaan, että joku vaikkapa peruu osallistumisensa, jolloin minullekin saattaa paikka aueta.. Hitto vie, että harmittaa!

Kävimme tänään ilmoittautumassa myös musiikkiopiston soittotunneille. Ne alkaa pyöriä jo heti ensi viikolla. Talosta nimittäin löytyy pianistin lisäksi nyt myös tuleva viulunsoittaja. Niittenkään paikkojen saaminen ei totta totisesti ollut itsestäänselvyys, koska halukkaita soittajia on kuulemma niin paljon ja koko ajan vaan lisääntyy kun väki pakkautuu tänne Helsinkiin. Ihan kuten minäkin.

No joo. 

Monen muun tavoin minäkin olen hurahtanut harmaisiin printtikollareihin. Kyllä minulle muuten kelpaisi tummansininenkin.. Löysin sattumalta omani Vero Modalta (mainoslinkki) ja aika hiton edulliseen hintaan. Mieli tekisi yhdistää tämä printtipaita myös erääseen supertyttömäiseen vaaleanpunaiseen hörhelöhameeseen, jonka löysin Nizzasta Benettonilta. Varmasti teenkin sen vielä joku päivä.. Sporttinen look vaihtuisi alaosaa vaihtamalla super-chic -tyyliseksi pariisittareksi. Tai sellaiseksi Carrie Bradshaw -tyyliseksi. 

Nyt kuitenkin mennään tämmöisellä ihan perustavallisella setillä, eikä pariisittaresta tai Bradshaw´n kaltaisesta supertrendsetter -lookista ole tietoakaan, heh.

Oletteko te jo ilmoittautuneet jollekin kansalaisopiston kurssille? Ja saitteko paikan?


Paita: Vero Moda
Housut: Zara
Kengät: Converse

19 kommenttia:

 1. Katsopa pienempien naapurikuntien tarjontaa, olisiko siellä sopivia viikonloppukursseja. Meillä täällä maalla yleensä mahtuu piiiriin kuin piiriin. Lavatanssit kiinnostaisivat, mutta pitää vielä seurata tuon jalan terveyttä, ehkä sitten ensi vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa pääsin sittenkin vähintäänkin yhdelle kurssille, joka pidetään kerran viikossa ilta-aikaan. Naapurinkuntiin on vähän vaikeaa lähteä töitten jälkeen, mutta kyllä minä nekin silmäilin.

   Lavatanssit, oi ihana idea!

   Poista
 2. Mä tutkin innoissani kurssitarjotinta, mutta sellaista valokuvauskurssia ei ollut tarjolla, joka olisi ollut sopiva! Dääääm. Mietin myös kitaransoittoa, mutta en taida jaksaakaan, tehokkaampaa olisi ottaa yksityistunteja. Taidan siis edelleen harrastaa kotiliikuntaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä kursseja riittää, mutta ymmärrän hyvin, että pienemmillä paikkakunnilla ihan pööfekt -kurssia on hurjan paljon vaikeampaa löytää. Siis kursseja on, mutta niin on niille halukkaitakin!
   Kotiliikuntakurssit on oikein hyvä vaihtoehto! Kannattaa muuten tehdä itselleen oikein kurssiohjelma, niin siinä saattaa jopa pysyä! Vaikka se, että valvoo itse itseään, ei tuotakaan aina parasta lopputulosta..

   Poista
 3. Heh, katselin myös noita kursseja, pitäisi kyllä mennä! Ja hauskan rento asu! Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko, samoin Sinulle! Suosituimmille kursseille ei enää taida päästä mukaan, koska 10 minuuttia yli klo 11 varasijoilla oli jo melkein neljäkymmentä halukasta.. Ja paikkoja oli vaan 15. Mutta, Maiju tuossa alempana antoi aika hyvän vinkin! Yhteishyvä järjestää myös aika mielenkiitoisia kursseja!

   Poista
 4. Joo, flow joogaa, tehokurssi :) Se ei varmaan ollut niin suosittu kun pääsin. Mutta noihin tulee usein peruutuspaikkoja. Oletko katsonut esim. Helsingin aikuisopiston tarjonnan myös? Terv. ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu Ingrid että pääsit haluamallesi kurssille!! Minäkin kyllä lopulta pääsin, mutta en ihan sille, mille ensisijaisesti pyrin. Olen kyllä tässä tärkeässä asiassa valmis kompromissiin..
   Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Kyllä, mutta täällä vasta odotellaan ohjelmatietoja. Aika hassua muuten, jos ei noin suosittua kurssia voi järjestää useampaa, jos kerran tulijoita on. Täällä "mailla" tahtoo olla ongelma, ettei erikoiskursseille löydy tarpeeksi tulijoita. Olen laskenut leikkiä, ehkä vähän tosissanikin, että odottelen, jos runonlausuntakurssia olisi tarjolla. Olen nimittäin jättämässä yrittäjänä olemisen ja asiakkaiden palvelun, niin tottahan vastapainoksi pitää löytyä toinen puhe/esiintymistapa. Saan sitten päivät pitkät yksin ollen harjoitella runonlausuntaa. Noh, ehkä jotain muutakin kivaa harrastusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ison kaupungin etu on ehdottomasti se, että valinnan varaa todellakin riittää. Siihen olen Helsingissä todella tyytyväinen. Koska tiedän kokemuksesta, että pienemmillä paikkakunnilla vaihtoehtoja ei todellakaan ole tarjolla..
   No mutta runonlausuntahan on vallan mainio vaihtoehto!! Jos siihen on vähänkään halukkuutta, niin ainakin kurssilla tapaa samoista asioista kiinnostuneita! Itse arvostan sitäkin puolta näissä kursseissa.

   Poista
 6. Juurikin valokuvauskursseja kyttäsin täkäläisen kansalaisopiston valikoimasta - oli tasan yksi tarjolla - luontokuvauskurssi. Ja minä kun haeskelen ihan aloittelijan kurssia. Turun työväenopistolla näytti olevan jotain, mutta ne taas eivät aikataulullisesti sopineet. Eli haussa on edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontokuvauskursseja taisi täälläkin olla ja ne todellakin kuvataan luonnossa.. Minä ainakin haluan kurssille, jossa ollaan ihan sisätiloissa.. Mutta tosiaan näitä kurssitarjoajia on yllättävän monia, ei pelkästään kansalaisopistot. Onnea metsästykseen!! Eikö olekin kivaa alkaa opiskella aihetta, josta on ihan tosissaan kiinnostunut!!

   Poista
 7. Täällä alkoi ilmoittautuminen keskiviikkona klo 10 ja minulla oli tähtäimessä valokuvauksen alkeet. No, vauvalla oli nälkä juuri siihen aikaan enkä ollut ymmärtänyt napata konetta riittävän lähelle. Pääsin ilmoittautumaan puoli tuntia myöhemmin ja jäljellä oli yksi paikka. Joku muukin oli samaan aikaan asialla ja minä jäin ensimmäiselle varasijalle. Hitsi, kun harmitti. Olin ihan varma, että kukaan 15 hengen ryhmästä ei peru osallistumistaan. Vaan oli väärässä. Tänään soi puhelin ja kansalaisopistosta ilmoitettiin, että pääsen mukaan. Jee!

  Ainiin, tarinan opetus: varapaikoiltakin voi päästä mukaan, joten älä masennu :-)

  Satu T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea kurssipaikasta!! Ihana vauvantuoksuinen tarina!! Minullekin tosiaan avautui paikka yhdeltä kurssilta, joka järjestetään kerran viikossa ilta-aikaan. Viikonloppukurssi olisi vaan ollut niin paljon tehokkaampi, koska en millään malttaisi odottaa että todellakin opin kameran käytön!

   Poista
  2. Kiitos ja hienoa, että sinullekin löytyi kuitenkin kurssi. Minäkin alan opiskella arki-iltaisin kerran viikossa, joten samassa veneessä ollaan eli malttia opiskeluun pitää koittaa kaivaa jostain :-)

   Satu T

   Poista
 8. Itse kävin viime syksynä digijärkkärin perus ja jatkokurssit Yhteishyvästä nappaamastani kurssitarjonnasta. Katselepa myös niitä kursseja. Niitä järjestetään Hakaniemessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistava vinkki Maiju!! Ja Hakaniemi on ihan kävelymatkan päässä!! Koska kurssit eivät ole kaupungin tukemia, niin hintaakin oli tuplasti enemmän kuin kansalaisopiston järjestämissä.. Mutta ei mahdoton maksu kuitenkaan! Hyvä vinkki, eli perehtykäähän muutkin, jotka jäitte ilman kurssipaikkaa!

   Poista
 9. Valokuvauskurssi olisikin poikaa, mutta en huomannut katsoa täälläpäin olevia kursseja. Nyt kuitenkin jo auttamatta myöhässä..
  Kiva kollari, taidan piipahtaa vero modassa tänään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VeroModassa on kyllä mahdottoman hyvä valikoima harmaita printtipaitoja! Passaisi muuten Sinullekin!!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.