Haaste

4.8.2013

Sain hauskan haasteen Marjukalta ja täytyyhän siihen ilman muuta tarttua. Kiitos vaan Marjukka

Haasteita on aina uskomattoman mukavaa saada, mutta onhan ne järkyttävän työläitä toteuttaa. Näissä kun täytyy aina vähän funtsia vastauksia ja pistää itsensä ihan toisella tapaa likoon kuin yleensä bloggauksessa. 

Ei muuta kuin Marjukan laatimien kysymysten pariin.

1. Lempikenkäparisi?
Heh, tämä on helppo! Tällä hetkellä lempikengät on ehdottomasti jo monessa postauksessa hehkuttamani Minna Parikan Roseum -ihanuudet. Silmäni yksinkertaisesti lepää niissä. Lisäksi ne on jalassa tosi mukavat, vaikka vielä en ole niillä pitkiä matkoja raaskinutkaan tallustella. Mutta, kuten monessa muussakin materialismiin liittyvässä asiassa - ihastukseni ei ole kovin pitkäkestoista. Kai ne on jonkin sortin irtosuhteita kaikki nämä minun kenkäihastukseni:) Rakkautta on kokemuksen pohjalta harvoin ilmassa ja aika näyttää, kehittyykö näistä ensimmäinen rakkaussuhde kenkiin..
2. Vinkkisi täydelliseen kesäiltaan?
Täydellinen kesäilta pitää sisällään hyvää ruokaa, sopivasti kuplivaa (ei välttämättä alkoholia) ja ennenkaikkea hyvää seuraa. Täydelliseen kesäiltaan kuuluu plussana myös kaunis kattaus ja tietysti hyvä sää. Ennenkaikkea, täydelliseen kesäiltaan ei kuulu minkään sortin hammastenkiristys eikä sitä varten ainakaan pidä stressata turhaan. 
3. Viihderomaani, dekkari vai elämänkerta?
Näistä kolmesta ehdottomasti elämänkerta. En oikestaan harrasta juuri nimeksikään viihderomaaneja tai dekkareita. Kun tartun kirjaan (mitä teen luvattoman harvoin), haluan, että teos jollain tapaa sekä sivistää että avartaa omaa maailmankuvaani. En vaan kaipaa elämääni seikkailua tai romantiikkaa kirjojen kautta.
Tällä hetkellä yöpöydällä on työn alla kesäloman kunniaksi Kathryn Stockett´n teos Piiat. Se kertoo mustien ja valkoisten välisestä rinnakkaiselosta 1960-luvun Missisipissä. Kirjassa opetetaan mustille naisille, kuinka valkoisten kodeissa palvellaan ja valkoisille, kuinka aviomies napataan. Juuri muita vaihtoehtoja ei elämä etelävaltioiden naisille tarjonnut 1960-luvun alussa. Kirjasta on tehty myös elokuva ja sen kyllä haluan ehdottomasti katsoa. Tässä sen traileri:


4. Mitä ruokaa et voi sietää?
En voi sietää sellaista liharuokaa, jossa liha on jänteikästä ja jossa on vähääkään läskikohtia. Tiedättekö, kun pureskellessa ei hampaat mene läpi. Se on vaan jotain niin ällöttävää, ettei mitään rajaa. Välttelenkin liharuokia oudommassa seurueessa tai siis seurueessa, jossa pitää olla salonkikelpoinen alusta loppuun. 
5. Mikä vaate on jäänyt nuoruudesta mieleesi hyvässä /pahassa?
Ihan ykkösvaate (ei kylläkään nuoruudessa, vaan) lapsuudessa oli sellainen tummansininen kelsiturkki, jonka eräs taitava sukulaisnainen minulle ompeli. Se oli hupullinen ja ulottui reilusti polven yläpuolelle. Turkisosat oli käännetty ikäänkuin tereeksi hihansuissa, helmassa ja siinä hupussa. Se oli niin hieno, että joka kerta kun pistin sen päälleni, tuli sellainen Maailma on mun renkini -fiilis. Pahassa mielessä muistiin jääneitä juttuja yritin kovastikin miettiä, mutta sellaista yhtä ainoaa ei nouse mieleen.. Olihan noita järkytyksiä jos jonkinlaisia, mutta ei ne kai silloin näyttäneet hölmöiltä. 
6. Missä urheilulajissa haluaisit olla hyvä?
Haluaisin olla häkellyttävän hyvä rock´n´swing -tanssien taitaja. Vaikkapa tähän tyyliin:
 

7. Oletko perfektionisti?
Ihan ensimmäisenä piti tarkistaa wikipediasta, että mitäkö perfektionismi sanana ihan virallisesti tarkoittaa. Määritelmän perusteella olen aina ollut perfektionisti pääsääntöisesti työhön ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Halusin olla ns. kympin oppilas ja sellainen taidan olla työasioissa edelleen. Muissa asioissa olen valmis isoihinkin myönnytyksiin, enkä tavoittele täydellisyyttä. Tulitikkurasiat saa olla sikinsokin laatikonpohjalla, eikä vaaterivien tarvitse vaatekaapissa olla vaaterissa. Ehkä kunnianhimo olisi parempi termi tässä yhteydessä määrittämään meikäläistä..
8. Lempidrinkkisi?
En ole koskaan ollut mitenkään drinkki-ihmisiä. Jos joku drinkki pitää kuitenkin mainita, niin kyllä se varmaankin on talvi-illan suosikki eli kuuma Irish Coffee. Vaikkapa hiihtolenkin tai laskettelupäivän päätteeksi. Tosin, voin hyvin elää ilman sitäkin, eikä fiilis katoa vesilasillisenkaan myötä.
9. Minkä taidon haluaisit oppia?
Valokuvaustaidon. Ajattelin ilmoittautua kansalaisopiston kurssillekin nyt syksyllä kehittyäkseni siinä. 
10. Millainen ystävä olet?
Minulla on aina ollut vain muutama ylihyvä ystävä. En ystävysty kovinkaan helpolla uusien ihmisten kanssa, vaikka olenkin kovin sosiaalinen luonteeltani. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeampaa on solmia uusia ystävyyssuhteita. Mutta siis, millainen ystävä olen. Hmm, tämä taisikin olla se hankalin kysymys..Ei kai ystävyydessä tarvita muuta kuin olla (ja pystyä olemaan) juurikin sellainen, mitä on, ilman että täytyisi asettua mihinkään erityiseen rooliin tai muottiin. Hyvän ystävän kanssa on vaan mukava viettää aikaa ja vaihtaa kuulumisia, vaikka välimatkaa olisi kuinka paljon tahansa tai aikaakin kulunut edellisestä juttutuokiosta. Ja tietysti jakaa iloja ja huolenaiheita. Ihan perusjuttuja, ei muuta. Niitä minä ystävänä tarjoan ja ystävyyssuhteiltani toivon:)

Laitan tämän haasteen eteenpäin bloggaajakollegoilleni, ihanille naisille eli Madeleinelle (Madeleine´s Dream) ja Mintulle (Go 4 it vol 2). Koitetaas saada näihin kysymyksiin heidän vastauksensa:)

1. Mihin asiaan olet itsessäsi erityisen tyytyväinen?

2. Minkä asian haluaisit itsessäsi muuttaa?

3. Minkä asian haluaisit yhteiskunnassa muuttaa?

4. Lemppariaamiainen?

5. Hauskin muisto lapsuudesta, jonka haluat blogissasi jakaa?

6. TosiTV vai luontodokumentti?

7. Mitä vaatetta et laittaisi mistään hinnasta päällesi?

8. Suolainen vai makea?

9. Juustonaksut vai chipsit?

10. Mistä juuri nyt haaveilet?

Helteistä ja sopivan leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

4 kommenttia:

 1. Piiat on tosi hyvä elokuvana. Kannattaa katsoa. En ole lukenut kirjaa, joten en tiedä miten kirjan lukeminen vaikuttaa katseluelämykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuva tosiaan sai montakin Oscar -ehdokkuutta ja voittikin niistä jonkun. Se on ehdottomasti nähtävä, vaikka uskon, että lopulta kirja vie voiton:)

   Poista
 2. Oi, olitpa paneutunut tosissaan haaseeseen! Piiat on kirjana paljon parempi kuin leffana, sen kun aloittaa, ei malta käsistään laskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva toteuttaa ja kiitos Sinulle, ettei kysymykset olleet lopulta kovin vaikeita:)

   Minäkin uskon, että elokuva ei yksinkertaisesti voi voittaa kirjaa! Se on vaan niin hyvä ja mukaansatempaavaa luettavaa.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.