Tervehdys Nizzasta

23.7.2013

Helsingin keskustassa eläminen kesäaikaan on niin uusi juttu, että emme varmasti osaa ottaa tästä kaikkea irti. Olemme kuitenkin tottuneet siihen, että kun takaoven avaa, on siinä edessä oma piha kaikkine puuhastelutarpeineen ja -mahdollisuuksineen. Ja kauniina kesäpäivinä laitetaan uimapuvut päälle ja pulahdetaan uimaan. Keskustassa kaikkialle lähteminen on aina oma juttunsa.

Toisaalta keskustassa elämisestä täytyisi ottaa kaikki ilo irti, koska tämä kesä jäänee meidän ainoaksemme. Uusi rakenteilla oleva omakotitalo valmistuu joka tapauksessa ennen ensi kesää, ehkä jopa tämän vuoden puolella ja siellä taatusti riittää puuhaa ihan eri malliin kuin pienessä keskustakodissa.

Päätimme edellä mainituista syistä tutkailla viime viikolla ex-tempore -matkailijan matkatarjontaa ja nopea katsaus paljasti, että valmiita matkoja oli tarjolla lähinnä vaan Turkkiin. Siispä räätälöimme taas itse matkamme, koska nopeita ja edullisia lentoja oli tarjolla vaikka minne päin maailmaa. Hotellejakin tuntui olevan tarjolla ihan mukavasti.

Niin me sitten päädyimme lähtemään Etelä-Ranskaan ja siellä tarkemmin Nizzaan. En ole käynyt siellä koskaan aikaisemmin, mutta olen kuullut sitä kehuttavan. 

Lämmintä ja katseltavaa riitti oikein mainiosti pidennetyn viikonloppumatkan verran. Olimme nimittäin reissussa vain torstaista maanantaihin.

Palataan noihin reissukuviin ja -tunnelmiin vielä paremmalla ajalla. Kotiuduimme nimittäin viime yönä, mikä tarkoittaa, että matkalaukut odottaa purkajaansa ja reissuvaatteet pesijäänsä.. 
Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

16 kommenttia:

 1. Niin viileät ilmat ovat olleet, että pieni matka lämpöön olisi ollut ihana tehdä. Nizza kuulostaa ihanalta valinnalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti Riina tykkäisit! En epäile hetkeäkään:)

   Poista
 2. Hei BW, Nizza on kiva matkakohde. Käykää myös Monacossa, lähellä.

  Nautinnollista matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa! Jos olisimme olleet paikan päällä vaikka viikonkin verran, olisimme matkanneet sekä Monacoon että Italiaan Milanoon. Suunnittelimme myös sellaista vaihtoehtoa, että lentäisimme Nizzaan, sieltä junalla Pariisiin ja edelleen junalla Lontooseen. Sieltä sitten lentäen takaisin Helsinkiin. Aikuisen interrail:)

   Poista
 3. Oi ihanaa, nauttikaa ja käykää ihmeessä myös Cannesissa, Antibesissa ja Monacossa, kun ne ovat niin lähellä. Ihana Etelä-Ranska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli kyllä ihana! Ja parasta tosiaan on, että samalla reissulla pystyisi yhdistämään vaikka mitä pientä reissunpoikasta lähiympäristöön. Me matkasimme vain yhden kerran pois Nizzasta, jonnekin lähistöllä olleeseen vesipuistoon viettämään hellepäivää:) Junamatka sinne kesti noin puoli tuntia.

   Poista
 4. Ihanaa että pääsitte lähtemään! Rakastuin Nizzaan vuosia sitten, vielä en ole palannut, jonain päivänä kyllä kun on sopiva aika taas sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lomakohteena meille pohjoisen ihmisille oikein mainio! Nytkin ilma oli varsin siedettävä eikä aurinko paahtanut sietämättömän kuumasti.. Ja tosiaan ne shoppailumahdollisuudet, huoh..

   Poista
 5. Upeat maisemat ja upea asu! Nauttikaa lomasta :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vauhtimamma! Eteläinen Eurooppa vaan vetoaa meikäläiseen, sopivan pieninä annoksina:)

   Poista
 6. Komppaan Mikkoa, ihana Etelä-Ranska <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me too:) Tykkään ehkä kuitenkin eniten siellä juurikin siitä tunnelman aistimisesta:)

   Poista
 7. Olitteko Negrescossa yötä? Nizza on kiva ja sopivan kompakti keskustakin. Olin siellä karneevaaliaikaan, kun käytiin serkkuni luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pauska! Oli ihan pakko googlettaa Negrescoa.. Juu emme olleet siinä hotellissa:) Kun pari päivää ennen matkaa alkaa varailla hotellia, ei vaihtoehtoja kuitenkaan ollut näin sesonkiaikaan ihan mahdottomasti. Meillä oli sellainen neljän tähden hotelli ratikkamatkan päässä keskustasta. Keskusta tosiaan on sopivan kompakti ja siitä tykkäsin minäkin:)

   Poista
 8. Nizza lienee ihana!

  Minusta Helsingissä ja lähiseuduilla on ihana mennä vaikka joka päivä eri paikkaan auringosta nautiskelemaan! Kun ei ole oman pihan hoitotyöt huolena, niin kohdetta voi vaihtaa vaikka joka päivä. Jos vain pulahtelupaikkoja alkaa listaamaan, niin Suomenlinna, Seurasaari, Mustikkamaa, Karhusaari, Eiranranta, Munkkiniemi, Stadikka, Kumpulan maauimala, Tapiolan tienoo, Bodom, Luukki, Hvitträsk.... Ja kaikkiin voi kaapata eväät matkaan, istuskella viltillä, ostaa jätskitötterön ja kuljeskella ihanassa ympäristössä!

  -Shoppisfriikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Shoppisfriikki! Saat kuulostamaan Helsingin keskustassa asuvan kesän todella houkuttelevalta:) Suomenlinnassa, Tervasaaressa, Mustikkamaalla, Stadikalla ja Kumpulan maauimalassa on tullutkin jo vietettyä kesäpäivää, samoin Linnanmäellä ja Korkeasaaressa. Vaihtoehtoja todellakin on!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.