Kemiallisen kuorinnan jälkihoito

13.7.2013

Kaupungilla liikkuminen alkaa olla jo kohtuullisen noloa. Isot mustat lasit päässä ei tietenkään kehtaa kulkea sisätiloissa kovin pitkään, mutta ei kyllä ilmankaan. Vai mitä tuumaatte ihmisestä, joka näyttää tältä? Meikkejäkään ei voi nyt valitettavasti muutamaan päivään käyttää.

Jos jokin asia harmittaa, niin se, että ulkona on niin pirun hienot kelit ja minä en voi nauttia auringosta. Vaikka olisin tiennyt tulevien päivien kelien laadun, en olisi siltikään jättänyt menemättä perjantain kuorintaan, että siitä voitte päätellä todellisen harmitukseni määrän.

Kuorinnan jälkeen alkoi kohtuullisen massiivinen hoitojakso, joka kestää, kunnes iho on kokonaan uusiutunut. Se kestänee noin 7-10 päivää. Tulehduksen vaara on tietysti olemassa ja siltä täytyy suojautua uusiutumisen ajan kestävän antibioottikuurin avulla. Samoin turvotuksen ehkäisemiseksi pitää syödä kortisonia viiden päivän ajan, ensimmäiset päivät vähän isompaa annosta ja sen jälkeen pari päivää pienemmällä annostuksella. Jotkut käyttävät näiden lisäksi vielä kipulääkkeitä, mutta minä en niitä tarvitse. 

Hoitoalua pitää myös rasvata monta kertaa päivässä lääkärin määräämällä silmävoiteella. 

Kävin kaikesta huolimatta tänään rohkeasti kaupungilla asioilla ja voin sanoa, että kyllä nolotti! Näytän just siltä, kuin olisin saanut köniini oikein kunnolla. "Tyttörukka.. minkäköhänlainen puoliso sillä oikein on.."

Huomenna on muuten edessä hoitojakson pahin päivä.
Nauttikaa te muut auringosta! Ja oikein mukavaa viikonloppua itse kullekin.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

11 kommenttia:

 1. No joo... aikas tehokkaan näköinen taitaa hoito olla. Pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin!
  Viikko on kuitenkin lyhyt aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kaikki mene hyvin, koska kaikkeen on varauduttu:)
   Oikein ihanaa viikonloppua ja toivottavasti teilläkin paistaa siellä Keski-Suomessa yhtä kommeeti aurinko kuin meilläkin täällä!

   Poista
  2. Paistaa, paistaa! Kyllä sä kohta pääset kunnolla ulkoilemaan :)

   Poista
 2. Voih! No nyt nautit kaikesta mahdollisesta myötätunnosta :) Ei vais, kyllä tämä on varmasti vaivan arvoista ja kiitos kun rohkeasti teit postauksen. Tällaisia hoitoja olen arka kokeilemaan ja oikea tieto on paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Johanna! Tunnen kyllä myötätuntoa niitten naisten puolesta, jotka oikeasti joutuvat kulkemaan silmät mustina ihan muista kuin kauneudenhoidollisista syistä!
   Nämä tämmöiset hoidot ovat turvallisia VAIN silloin, kun niitä tekee alansa ammattilaiset.
   Toiset ovat vaan niin sinut omien muutostensa kanssa, että pitävät ihan kaikenlaisia hoitoja turhamaisuuden huipuntumina, mutta totta on myös se, että, onhan näitten suosio ihan valtaisa. Sen tähden varmasti tiedon jakaminen on paikallaan:)

   Poista
 3. Olet kyllä rohkea kun uskallat edes moiseen hoitoon mennä ja tästä postata! Tehokkaan näköinen hoito ainakin, täällä pidetään peukkuja, että kaikki onnistuu hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei tosiaan auta kuin toivoa.. Eiköhän se lopulta iloksi muutu, vaikka nyt ei tunnu siltä ollenkaan. Peilistä nimittäin katsoo sellainen pandakarhupörriäinen, että itseäki hirvittää:)

   Tällä ei taida olla rohkeuden kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on mieluuminkin syvän masennuksen ennaltaehkäisyä, jota myös turhamaisuudeksikin kutsutaan:)

   Poista
 4. Onnea vaan, lopputulos on varmasti vaivanarvoinen. Minkähintainen operaatio oli? Ja kerrotko vielä kenellä sukulaistyttösi kävi yläluomileikkauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemiallinen kuorinta ei toimenpiteenä kestä kauaa, eikä siinä käytetä neuloja. Sen tähden (kai) se ei operaationa ole minusta mitenkään kovin hintava. Hinnaston voit käydä tarkistamassa tästä linkistä: http://www.ihoakatemia.fi/hinnasto

   Minusta on hienoa, että nykyään kaikki hintatiedot on varsin näkyvästi esillä jokaisella hoitolaitoksella, joten jo mennessä tietää kustannustason karkealla tasolla. Tosin lääkäri kyllä kertoo hyvissä ajoin ennen toimenpidettä, että mitäkö se kenellekin tulee lopulta maksamaan. Iho-ongelmat kun ovat kovin yksilöllisiä, jolloin hoidotkin ovat kovin erilaisia.

   Minä lupaan ottaa selvää tästä kirurgin nimestä.. Tähän hätään en tietoa vielä saanut..

   Poista
 5. Minulle on tehty vastaava hoito kaksi kertaa koko kasvojen alueelle U.S.A:ssa. Ihmettelen kovasti, että miten Suomessa lääkäri suostuu tekemään toimenpiteen kesällä - itse sain käsityksen, että kyseessä on nimenomaa syyskauden tai pimeimmän talven ajan hoito, jottei tarvitse aurinkoa varoa. Joka tapauksessa tulet olemaan tyytyväinen tuloksiin. Ihosta tulee todella sileä ja sellaisena se säilyy pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos ilahduttavasta tiedosta! Tämän tosiaan voi tehdä useammankin kerran, muistaakseni vähintään puoli vuotta pitää olla toimenpiteiden välissä..

   Meinaatko tosiaan, että lämpimissä maissa ei tällaista hoitoa voisi tehdä.. Aurinko ei todellakaan ole hyväksi, vaan hoidettu alue täytyy suojata vähintään 50 voltin suojakertoimella. Kesä ei varmastikaan ole parasta aikaa tämmöisille hoidoille, joissa tulehdusvaara on olemassa. Mutta sellainen tietysti piilee aina, oli vuodenaika mikä tahansa. Kesä vaan on paras aika toipumiselle. Ja piilossa olemiselle. Ja aurinkolasien takana piileskelylle:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.