Asuntomessuterveiset, osa 1 (Kivenherra)

17.7.2013

Vietimme eilen tuulista, jopa koleaa päivää Hyvinkään asuntomessuilla. Sää oli messusääksi oikein mainio, vaikka tuuli välillä häiritsikin (lähinnä pakollisella pahviastiamessulounas -hetkellä). Käsiä olisi tarvittu vähän enemmän, jotta kaikki pöydällä oleva ei olisi karkaillut tuulen mukaan. 

Voin ihan rehellisesti sanoa, että vältän tämäntyyppisiä massatilaisuuksia, koska oleminen siellä tahtoo olla yhtä jonottamista. Ja ihmisvuorten seasta selviytymistä. Sen tähden halusin mennä messuille sellaisena päivänä, että sää ei ole paras mahdollinen ja ehdottomasti keskellä viikkoa. 

Tällä kertaa olin aika ovela, koska ihmisiä ei ollut liikkeellä ihan mahdottomia määriä. Pahemmilta jonottamisilta vältyttiin, ja asunnoissakin riitti happea mukavasti iltapäivälle saakka.

Ennen messuja tein myös kotiläksyni hyvin, koska tänä vuonna messut kiinnostivat poikkeuksellisen paljon. Perehdyin Deko -lehden kautta kaikkiin kohteisiin jo etukäteen ja tein itselleni listan, mitkä kohteet pitää käydä tarkistamassa. Lisäksi luetteloin jokaisen kohteen alle, mitä niistä haluan nähdä. 

Etukäteistyön perusteella kohteita valikoitui 30:stä messutalosta omalle listalleni 6 kohdetta. Niistäkin ihan must-juttuja oli kaksi kohdetta: kohde 21 (Kivenherra) ja kohde 23 (Rock-kivitalo Cliff). 

Omaksi suosikikseni valikoitui lopulta Kivenherra, joka oli kaikista kohteista ainakin minulle se kaikkein elämyksellisin ja eniten omiin tarpeisiini ideoita tarjoileva. 

Kaiken kaikkiaan Asuntomessut olivat tänä vuonna hyvinkin järjelliset. Mitään ylilyöntejä ei juurikaan ollut tarjolla ja voisikin sanoa, että messuista paistoi jollain tapaa taantuma-ajan mukanaan tuomaa järkiperäistä ajattelua myös rakentamisen maailmaan. 

Kävin siis tarkemmin läpi etukäteissuunnitellut kuusi kohdetta ja sen lisäksi napostelin lopuksi vielä muutamat ekstra -kohteet, koska aistikapasiteettia tuntui olevan edelleen jäljellä.

Mennään siis kuvien pariin.

Kivenherran osalta halusin nähdä, kuinka beesi -sisustus oikein toimii livenä. Ja tottahan myös messujen suurin talo piti nähdä ja kokea ihan itse. 
^Beesi värimaailma oli kieltämättä aika hallitseva, jopa liiaksikin asti. Myös materiaalien monipuolisuus yllätti, koska itse tykkään ajatuksesta, että materiaaleja käytettäisiin mahdollisimman vähän. 
^Kodinhoitohuoneen ihana ihana yksityiskohta eli hauskat seinätarrat.
^Hauska idea tehdä kiinteä hyllykkö maasta kattoon ja somistaa se tyylikkäästi led-valoilla. 
^Olkkarin lattia oli kiiltävää laattaa. Kaisa Blomstedt ehdotti sitä meillekin, mutta päädyimme lopulta Karelian Saima -parkettiin.
^Ihanaa harmoniaa beesin, harmaan ja valkoisen väreistä.
^Mielenkiintoinen luonnonkorkkiseinä, jota korostettiin katossa, seinän lähellä kulkevan spottivalaistuksen avulla. Erityisen hyvä valinta matalakattoiseen harrastetilaan. Sellainen meillekin tulee.
^Ovipuhelinjärjestelmiäkin pääsimme ihmettelemään. Meille kun tulee korkea talo, on tämmöinen tekniikka melkeinpä välttämätön.

Tässä siis omat nostoni Kivenherran osalta. Kaiken kaikkiaan erittäin tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus, jossa ratkaisut on tehty taatusti sisustajan silmällekin pitkäikäisiksi.

Seuraavaksi teen ihan oman postauksen Rock-kivitalo Cliffistä. Kuvia nimittäin kertyi sen verran, mitä etukäteen tyhjennetyllä muistikortilla oli tilaa.

Palataan siis messuille vielä lähitulevaisuudessa.

Huomenna matka jatkuu (toivottavasti) vähän lämpimämpiin maisemiin, nimittäin eteläiseen Ranskaan.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

6 kommenttia:

 1. Upeita asioita olet nostanut Kivenherrasta ja kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos:) minä tietysti lähdin matkaan omat tarpeet edellä..

   Poista
 2. Kiva lukea päivityksiä asuntomessuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Minäkin tykkään hurjasti lukea muiden tekemiä postauksia asuntomessuilta. Varsinkin viimevuonna, jolloin en itse käynyt paikan päällä, mutta myös tänäkin vuonna. Jokainen kuitenkin nostaa omia kiinnostavia ja kauniita asioita esiin

   Poista
 3. Itsekkin messuille menossa, mitkä olivat ne 6 kohdetta jotka valitsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohteet ja listaus, mitä niistä halusin erityisesti nähdä (pl Kivenherra ja Rock-kivitalo Cliff)

   Kohde 9: Valmisjukka Trendo
   -> monipuoliset ja oivaltavat säilytysratkaisut

   Kohde 20: Durofix Kototalo
   -> Helena Karihtalan sisustusideat

   Kohde 27: Lammi-Kivitalo Validus Motus
   -> mustat työtasot keittiössä
   -> terassi
   -> harrastetilat autotallissa

   Kohde 28: Jämerä-Sisu
   -> eteisen korkeat liukuovikaapit

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.