Kesän retroin mekko

23.6.2013

Juhannus alkaa olla paluumatkaa vaille valmis. Säät on suosineet, ruoka on ollut hyvää ja sitä on totta totisesti ollut riittävästi. Lenkkeiltykin on kolmena päivänä, mikä muuten taitaa olla vuoden massiivisin suoritus yhteen pötköön.. Jospa se tästä taas starttaisi.

Suruakin mahtui tähän juhannukseen, kun jouduimme yllättäen saattelemaan meidän 7-vuotiaan hermeliinipupusen viimeiselle matkalle. Kyllä oli kuulkaa rankkaa katseltavaa, kun luonnon mahdin edessä oli todettava, että mitään ei ollut enää tehtävissä. Siinä noutajaa odotellessa minuutit tuntui ikuisuuden pitkältä ajalta. Onni onnettomuudessa, että se kaikki tapahtui meidän läsnäollessa ja vieläpä muualla kuin Helsingin keskustassa. Pupunen sai näin kauniin hautapaikan kesämökin läheisyyteen ja jätti tietysti jälkeensä paljon mukavia muistoja yhteisestä ajastamme.

Ei meidän juhannuksen pitänyt mennä niin.

No mutta. Meillä on tapana käydä juhannuksena tapaamassa sukulaisperhettä, joka on laajentunut jo kolmen sukupolven suuruiseksi. Alla kuvassa kolmesta sukupolvesta kaksi. Ja arvaatte varmaan kuvan perusteella, mikä asia oli ihan alkuun puhuttava auki - no tietysti mekkoasia. En olisi ihan heti uskonut, että mekko on aito retromekko ja peräisin sen kolmannen sukupolven edustajan omasta nuoruudesta, vuodelta 1964.

Muutama hakusana Googleen kertoikin aika pian, että kyseinen Beatles retromekko on todellakin vanhaa perua - aikakaudelta, kun Beatles -huuma oli suurimmillaan. Suunnittelijan tietoja en valitettavasti löytänyt enkä muutakaan tarinaa mekon ympäriltä. Sen tiedon kuitenkin löysin, että nykyään niitä myydään lähinnä huutokaupoissa ja mahtavalla tuurilla voi tietysti löytää vastaavan vaikkapa kirpparilta.

Ihana se oli joka tapauksessa edelleen! Voi kunpa itselläkin olisi sekä malttia että kykyä säilöä muutama vastaava nykypäivän mekko, josta joku päivä kehittyisi tulevaisuuden retro tai klassikko tai ainakin ihastelun aihe tuleville sukupolville.

Ps. kolme viikkoa lomaan..
Kuva lainattu täältä.
Kuva on peräisin täältä.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

8 kommenttia:

 1. Ohhoh, en ole koskaan nähnyt tuollaista mekkoa!Aika hieno!!! Näin muusikon näkökulmasta kiinnostava vaatekappale, aikansa "bändipaita". Onneksi se on säilytetty, tiedä, millainen keräilyharvinaisuus se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tämä on kyllä varsinainen aarre! Mekon mallikin on ihan nykyaikaa.

   Poista
 2. Ihanan retro mekko! Upea! Juuri sopiva Suomen suveen.

  Kurjaa, ettei Juhannus mennyt toivotulla tavalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on kyllä ihana ja niin kantajalleen sopiva, kaikin tavoin!

   Lemmikkieläinpakettiin vaan kuuluu se kurjakin osa..

   Poista
 3. Mahtava mahtava mekko! Pahoittelut pupun poismenosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit kun löytäisi joskus itsekin tämmöisiä aarteita!! Ja kunpa vaan jaksaisi kierrellä kirppareita, mutta kun ei..

   Pupukin oli ihana pieni söpöläinen..

   Poista
 4. Wautsi, mikä keräilykappale!! :) Upea!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.