Suunnitelmia ja vähän haaveitakin

7.5.2013

Muistatteko, kun kerroin, että vietimme vappua tutustumalla naapurihuoneiston asukkaisiin? No, se vierailu johti seuraavaan vierailuun samassa kerrostalossa syystä, että siinä toisessa huoneistossa oli jokunen vuosi sitten tehty toooodella iso muutos. Naapuri halusi meidän tutustuvan siihen, koska hänen mielestään lopputulos oli kaunis, toimiva kokonaisuus ja rakentajina meidän olisi siihen kenties mielenkiintoista tutustua.

Ja huh, miten hieno se olikaan. Huoneistossa oli juuri sitä henkeä, jota minäkin kaipaisin omaan tulevaan kotiini. Sen oli suunnitellut minulle muutamien työprojektien kautta tuttu Kaisa Blomstedt.

Miten olinkaan voinut unohtaa hänen olemassaolonsa? Melkein soimasin itseäni, koska mietin jo ajat sitten, että jos joskus tarvitsen sisustusarkkitehdin apua, niin tahtoisin rohjeta pyytää häneltä ainakin tarjouksen omaan projektiini. 

Tapaaminen Kaisan kanssa järjestyi hyvinkin pian eli pari päivää sen jälkeen, kun olin lähettänyt hänelle sähköpostia. 

Kaisa Blomstedt oli ihan superinnoissaan tästä meidän projektista. Harvoin kuulemma on tarjolla tämäntyyppisiä kohteita - näinkin erilaisia, ja kyllä vaan - epäkäytännöllisiä, täynnä portaita ja sokkeloisia tiloja sisältäviä kohteita. Suunnittelijallehan se tarjoaa hedelmällisen inspiroivat lähtökohdat.

Juuri noista Kaisan mainitsemista syistä johtuen olen tuntenut suurta kyvyttömyyttä projektin edessä. Miten ihmeessä selviäisin siitä ilman ammattilaisen apua - en yksinkertaisesti mitenkään. Eikä kyllä ole tarkoituskaan. 

Back in reality: Aloittaisin erittäin mielelläni yhteistyön Kaisan kanssa, mutta arvaatte varmasti, että eräs finanssipuoleen liittyvä asia ratkaisee hyvinkin paljon. Tarkoitus on (huom! on EI olisi) nimittäin pitää oman projektin kustannukset tiukkaakin tiukemmassa kontrollissa. Ylilyönteihin tai edes siihen viittaavaan ei ole a) tarvetta eikä b) mahdollisuuksia.


Huomenna tai ylihuomenna on luvassa se juttu, jossa vilautan teillekin pari kuvaa raksalta. Poikkesimme nimittäin viikonloppuna siellä ihanaisen ystäväni Marjukan kanssa, kuten jo teille mainitsin:)

Edit: Tänään varmistui, että Mr Paanasen aikatauluun ei meidän projektimme istu..

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

10 kommenttia:

 1. Muistanko oikein (vai siis väärin) Blomstedt suunnitelman myös hotelli Tornille? Olen Tornissa viettänyt aikaa joskus muinoin kuukausikaupalla ja sitten se olikin ihan erinäköinen kun kerran täältä matkatessamme siellä yövyimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistat Johanna ihan oikein. Hän on ainakin Ravintola Tornin suunnittelija (1995) kuten myös Ravintola Vanha, Fazerin kahvila, Ravintola Kappeli ovat hänen käsialaansa. Hän on monen maineikkaan julkisen tilan suunnittelun takana, mutta on niiden rinnalla tehnyt paljon myös yksityiskoteja. Ne päätyvät tietysti harvemmin niin esiin..

   Poista
  2. Olette varmasti hyvissä käsissä :)

   Tässä mieleeni putkahti myös lehtiartikkeli, varmastikin noilta samoilta ajoilta suunnilleen. Luulisin, että siinä esiteltiin ykstiyiskoti. Ja mielestäni se oli juuri Blomstedtista. Mieleeni jäi etenkin kokoelma kiviä, narua, höyheniä (en ole ihan varma kokoelman sisällöstä, mutta suunnilleen) josta suunnittelija kertoi saavansa ideoita. Sen jälkeen itsekin keräilin kiviä ja simpukankuoria, joissa oli mielestäni erityisen kaunis sävy. Yksi täydellinen harmaakin niin löytyi. Missähän se on? Voisi kokeilla vaikka seinille.

   Poista
  3. Totta, hän on kehitellyt sellaisia värilaatikoita. Minäkin muistin ne kun mainitsit! Ja niistä myös tämä naapuri mainitsi, tosin en nähnyt niitä hänelläkään. Jännää nähdä, mistä hän meidän värimaailman suuntaviivat nappaa.. Olen näyttänyt hänelle omia havainnekuvia ja hän tietääkin suunnilleen, mitä tyylisuuntaa ja värimaaimaa me haemme..

   Poista
 2. Ilmankos Tornissa olikin niin upeaan näköistä.Ja nyt tarkemmin kun ajattelee ja muistelee mm. kalusteiden valintaa ...jotain nniissä oli sellaista tyyliä mitä uskokn sinun kodistasi pian löytyvän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyykin tehdä tutustumismatka Torniin! Enpä ole sielläkään koskaan käynyt..
   Toivottavasti lopputulos ei kuitenkaan muistuta julkista tilaa, vaikka niistä on kyllä saatavissa tosi kivoja elementtejä kotisisustukseenkin:)

   Poista
 3. Voi toivottavasti vaan projekti etenee kivasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voi vaan toivoa tässä vaiheessa. Matkan varrella kun tosiaan voi sattua yhtä ja toista.. Eilen taas kävin katsomassa tilannetta ja edistystä oli tapahtunut hurjasti ihan parissa päivässä. Elementit oli jo suunnilleen kaikki paikoillaan. Seuraavaksi ikkunat ja ovet, sen jälkeen ulkokuori ja lopulta uuvuttavan pitkään sisätyövaiheeseen..

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sopivina annoksina niitä on varmaankin luvassa:) Luulen, että suurin mielenkiinto on varmaankin siinä vaiheessa, kun lopullista jälkeä alkaa olla nähtävillä. Arvaa vaan Amanda odottelenko itsekin jo sitä vaihetta:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.