Brunssilla ja raksalla

9.5.2013

Viime viikonloppuna tapasimme hyvän ystäväni Marjukan kanssa pitkästä aikaa. Kävimme ensin brunssilla Le Havressa ja sen jälkeen poikkesimme tsekkaamassa meidän raksaprojektin etenemistä. Minäkään kun en ole käynyt siellä montaa kertaa..

Le Havre sijaitsee ihan Helsingin keskustassa, rautatieasemaa vastapäätä Kaivokadulla. Sinne on varsin helppo poiketa, se ainakin tuli todettua. Ja puitteethan oli mitä ylellisimmät, vai mitä!


Koska emme olleet tavanneet Marjukan kanssa pitkään aikaan, jäi kuulumisten vaihtamisen tuoksinnassa kameran käyttö kohtuullisen vähälle.. En oikein malttanut, enkä joka tilanteessa edes muistanut koko kameraa.

Brunssi oli ihan ookoo, ei mikään moitittavaa, eikä päinvastaistakaan. Miesväki tuntui pitäneen pekonista, munakokkelista ja makkaroista, joista minä en puolestani innostunut. En edes muista, milloin olisin pekonia pistänyt suuhuni, en ainakaan tällä vuosituhannella. Chorizoa sisältänyt piiras oli minun makuuni ja jäi mielenkiintoisena makuelämyksenä mieleen. Mehut oli "teollisuusmehuja", mutta leipäpöytä croissanteineen sai ainakin minun pisteet.

Jälkkäripöytää tietysti odotin mielenkiinnolla, mutta sen tarjonnan osalta ulkonäkö oli sittenkin ehkä parasta antia.

Yhteenvetona todettakoon, että Le Havren brunssissa parasta oli ehdottomasti sen ylelliset puitteet. Sen tarjoilemassa miljöössä todellakin pääsee irti arjesta. Itse suosittelisin menemään Le Havreen brunssille hyvässä seurassa, jolloin syöminen on toissijaisessa roolissa. Näin ainakin itse tein ja sen tähden brunssi jä erittäin hyvänä elämyksenä mieleen.


^Pahoitteluni kuvien sumeasta laadusta.. Silmälasit jäi kotiin enkä huomannut, että kamerassa oli automaattiasetusten sijaan manuaaliasetukset päällä. Postauksen kaikki kuvat on otettu samoilla asetuksilla.. Harmi!!

Brunssin jälkeen kävimme Marjukan kanssa tsekkaamassa rakennuksen etenemistä. Ihan hyvää vauhtia siellä oli pidetty, koska kerroksia oli tullut taas lisää. Sisärappusetkin oli muurattu jo paikoillaan, joten talon lopullinen olemus alkoi olla jo silmin nähtävissä. Arkkitehtikuvien perusteella oli nimittäin hankalaa hahmottaa tilojen sijoittumista eri korkeuksiin.


^Aika isoja ikkunoita ja korkeaa tilaa luvassa olohuone - keittiö -yhdistelmään.

Ai niin. Me teimme kuin teimmekin molempia osapuolia tyydyttäneen diilin sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedtin kanssa. Iso kivi on vihdoin sydämeltä pois, koska projekti on nyt ihan superhyvissä käsissä! 

Jos säät sallii eikä siis sade ylly mahdottomuuksiin, lähden katsastamaan Korkeasaaren eläinten tilannetta talven jäljiltä. Ensin kuitenkin pitäisi päästä eroon vuoren korkuisesta pyykkikasasta..

Leppoisaa pyhäpäivän jatkoa siis teillekin! 

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

16 kommenttia:

 1. Toi ravintola onkin hyvä, makoisia annoksia :) Rakennusprojektisi kuullostaa suurelta ja mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekti on ainakin mielenkiintoinen rakentajankin kannalta. Lopputulos vähintäänkin jännittää:)
   Tontti on pikkuriikkinen, joten rakentaminen tapahtuu siihen suuntaan, mistä tila ei lopu kesken..

   Poista
 2. Hyvin näyttää homma edistyvän! Tosi kiva kun laitat raksaltakin kuvia :)
  (ja kauniilta näyttää Le Havren sisustus...ei yhtään "tavalliselta")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Le Havre oli kyllä atmosfääriltään hyvinkin hienostunut! Marjukka tiesi kertoa, että se on ollut joskus kahvilana.

   Tiedän kyllä että suuri osa tämän blogin lukijoista odottelee kuvia rakentamisen vaiheista ja erityisesti sitten, kunhan valmista jälkeä alkaa olla nähtävillä. Olen siitä saanut jopa sähköpostia useammaltakin lukijalta. Toivotaan siis, että kaikki menee hyvin, you know:)

   Poista
 3. Hienoa, että saitte Kaisan mukaan projektiin. Entistä suuremmalla mielenkiinnolla odotellaan pytingin valmistumista ja sisustamista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat fiilikset on mullakin:) Arvaa vaan, odottelenko jo malttamattomana ensimmäisiä vedoksia, puhumattakaan lopullisesta tuloksesta!!

   Poista
 4. Hei jännää kuulla, mitä Kaisa keksii! Hyrn, kylläpä oli viileä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just se jännittävin osuus! Terveisiä muuten täältä itäisestä Suomesta! Täällä näyttäisi kevät olevan hiukka pidemmällä.

   Poista
 5. Kaisa tekee varmasti teille sopivamman sisustuksen kuin Marko Paananen. Itse pidän Marko Paanasen tyylistä, olen oman kotini sisustanut hyvin samanlaisesti, kansainväliseen tapaan kuin mitä M. Paananen tekee. Aikaisemman talonne sisustusta nähneenä (tosin vain TV ja kuvat tässä blogissa) olisi ollut varmaan vaikeaa lähteä niin erilaiseen, luksuksen suuntaan menevään sisustukseen. Onnea rakennusprojektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse erottelisin heidän sisustustyylejä (en todellakaan ole asiantuntija) niin, että MP on enemmän jenkkityylin suosija, kun taas KB pitäytyy mieluummin skandinaavisessa tyylisuunnassa.
   TV:ssä ei ole koskaan nähty meidän kotia:) Täälläkin vain ihan pieniä rippeitä..
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kivoja kuvia. Ihana seurata raksaprojektia :) Kävin tuolla Le Havressa ennen joulua, jolloin se ei vielä ollut Le Havre. Olisikin mielenkiintoista käydä katsomassa, onko se paljon muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on siis muuttunut ihan lähimenneisyydessä.. Toivotaan siis Le Havrelle pitkää ikää!
   Ihan varmasti tutustumisen arvoinen paikka jossa jo itse atmosfääri saa irti arjesta.

   Poista
 7. Oi anteeksi, olin siinä käsityksessä, että yksi Kiinteistö Kuningatar Kaisa -ohjelmassa esitelty talo olisi entinen kotinne. Pahoitteluni ja hyvää viikonloppua myös Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, ihan hyvä että otit asian esiin - eipähän jää väärinkäsityksiä:) Meidän kotimme myi Kiinteistömaailma ja hienosti hoiti hommansa.

   Poista
 8. Eikös Le Havre ole Seurahuoneen vastarempattu ravintola? Eli jos kuka on ikinä Seurahuoneella majoittunut, niin paikka on kyllä tuttu. Siis jotenkin saa sen kuvan, että ihan uusi paikka ois kyseessä.

  Olen kovasti karsinut seurattavia blogeja, mutta sinun blogiasi seuraan mielelläni. Rakennusprojekti on mielenkiintoinen ja asukuvat myös.

  Iloista kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi! Toivottavasti pystyn tarjoilemaan jatkossakin juttuja, jotka kiinnostavat! Rakennusprojekti on niin isossa roolissa omassa elämässä, että sitä olisi aika hankalaa jättää kokonaankaan pois:)

   Paikka on tosiaan tutumpi Seurahuoneena, jonka ravintolapuolta uusittiin niinkin vasta kuin 1.3. Silloin se avattiin nimellä Brasserie Le Havre. Sunnuntaibrunssi on vielä uudempi juttu heille eli 10.3 lähtien. Bongasin uudistuksesta tämmöisen jutun:
   http://nyt.fi/20130228-seurahuoneen-uusi-brasserie-le-havre-tarjoaa-rentoa-ranskalaista-ruokaa/

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.