Väliaikainen parkkipaikka

9.3.2013

Kun aloittaa päivän aikaisin, saa yleensä hurjasti aikaiseksi. Vaikka aamulla tuntui huikean kurjalta herätä kellonsoittoon. 

Olimme Helsingissä jo ennen kukonlaulua allekirjoittaaksemme uuden, väliaikaisen kotimme vuokrasopimuksen. Minähän en ollut tätä aamua aikaisemmin nähnyt huoneistoa livenä. Kuvia vain.

Minusta huoneisto oli todella iloinen yllätys. Netin kautta etukäteen näkemäni kuvat eivät nimittäin tehneet sille oikeutta. Se oli täydellisesti remontoitu ihan hiljattain (toki sen jo tiesinkin) ja taloyhtiö vaikutti kaiken kaikkiaan varsin rauhalliselta. Noh, kunhan me muutamme, niin saattaa tilanne hiukan muuttua. Meillä kun piano soi vähintään yhden tunnin Joka Ikinen päivä. Sitä on kuulkaas ihan pakko kuunnella (myös tulevien naapureidemme), vaikka välillä tuntuu että korvat soi.. 

Pelkäsin etukäteen, että miltäköhän koko seinän kokoinen tapetti Marlene Dietrichistä oikein livenä näyttää. No, ei se niin paha ollut. Aika kiva oikeastaan. Ja kun se oli "vähän syrjässä" heti eteisen aulassa, niin se ei juurikaan "pilaa" asunnon kivaa yleisilmettä.

Banaanilaatikot odottelee jo täyttäjäänsä, huh. 
Täältä tullaan, Marlene!
Marlenea täydentää kiva, retrohenkinen jääkaappi.

"Mademoiselle Dietrich tunnettiin suorasukaisten ja itsenäisten naisten esittäjänä." 
Lauantai-illan kunniaksi laitan teille linkin kotimaisen musiikin täydellisen uuden tulemisen tehneen J. Karjalaisen uusimpaan hittibiisiin Meripihkahuone, olkaatte hyvät. Myös hänen toinen uuden levynsä iso hitti Mennyt mies edustaa ainakin minulle kotimaisen musiikin eliittiä. Ja minä kun en tätä ennen ole koskaan erityisemmin J. Karjalaisen musiikkia fanittanut..

Mukavaa ja sopivan aktiivista tätäkin viikonloppua Teille! 
Minäpä kävin tänäänkin 12 kilometrin hiihtolenkillä ja olo on sen jäljiltä mahtavan energinen.

14 kommenttia:

 1. Mä olin nuorena ihastunut poikaan, joka oli ihan J:n näköinen! Ja Ankkurinapista asti olen kuunnellut J:n musaa, vaikken muuta suomalaista oikeastaan kuuntele. Kivannäköinen kämppä, ja parasta on, että tulet keskustaan, jeeee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta J. Karjalainen näyttää edelleen aika hottikselta, näin meidän kesken:)

   Kun kävimme tänään tuossa asunnossa ja vähän kävelimme ympäristössä, niin kylläpä tuntui oudolta olla niin niin ytimessä! Ihan mahtavaa tulla tosiaan keskustaan!

   Poista
 2. Raju tapetti :) En voi sietää hänen musiikkiaan, kanava vaihtuu välittömästi, se liskobiisi on ainoa siedettävä. Kovasti ystävät koittivat puhua konserttiin huhtikuussa, siippa saa lähteä sinne ilman minua heidän kanssaan :). Onnea taloprojektiin ja tsemppiä muuttoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan olen nyt vasta "löytänyt" J Karjalaisen musiikin ja olenkin ihan innoissani hänen uudesta tuotannostaan. Ja ajattelin kyllä katsastaa paikkaa hänen livekonserttiin tai -keikalle.
   Älä kuule sano, vaikka Sinäkin ihastuisit! Aistit vaan avoimeksi ja biisithän avautuu vasta parin kuuntelukerran jälkeen..

   Poista
 3. Aamukahvia juodessani Marlene sai kyllä hymyn huulilleni :D Jääkappi on super cool. Kivaltahan tuo asunto vaikuttaa väliaikaiseksi parkkipaikaksi.

  Olen tulossa 20.3 Nectarineen. Mapsin blogin kautta ilmottauduin jo. Kiva nähdä sinut livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marlene ei taatusti olisi ollut ensimmäisten naisten listalla, jos olisin itse valinnut.. Annan hänelle kuitenkin mahdollisuuden ja luulenpa, että olemme kovastikin Marlenen kanssa tuttuja, kunhan alamme asua samaa asuntoa.

   Voi kun Mukavaa tavata ihan livenä!!

   Poista
 4. Itse olen suorastaan inhonnut J. Karjalaisen musiikkia ja sulkenut tähän asti radion hänen laulujen kohdalla. Tuon uuden biisin kohdalla näin en tehnyt.

  Onnea uuteen (väliaikaiseen) kotiin. Mahtaa tuntua hyvältä arjessa, että työmatkat lyhenevät radikaalisti.

  Nectarine-illassa sitten nähdään, ilmoittauduin Marjukan kautta iltaan. Vähän kyllä jännittää tavata teidät kaikki ihan ihkaelävinä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännää, että mies tekee uuden tulemisen ja todellakin suoraan minun ja monen muun, jotka eivät ole ennen niin välittäneet, makuun!

   Nectarinessa siis nähdään! Kyllä meitä kaikkia hiukka jännittää:)

   Poista
 5. Fanitan J. Karjalaista. Kuuntelin häntä silloin kun oli viimeksi pinnalla, laulettiin pojalle mm Väinöä, se oli hauska laulu ja muutkin. Kivaa että on taas tulossa!!

  Pitää katsoa jos ehtisi Nectarineen, olen nyt Singaporessa ja jos sinne ilmottaudun/ mahdun niin tulen silmät ristissä pitkän lennon jälkeen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti Marre siellä on tilaa Sinulle! Jos vaan suinkin pääset, niin olet ilman muuta tervetullut!
   Hyvää matkaa jo ennakkoon:)

   Poista
 6. En tykännyt yhtään Karjalaisesta aikaisemmin, mutta Lisko-biisi jysähti kunnolla. Kiitokset tästä tyttärelle joka "pakotti" kuuntelemaan!
  Kiva kun löysitte mieleisen väliaikakodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Meripihkahuone on Vähintään yhtä tarttuva ja mielenkiintoinen! Korvamadon aineksia molemmissa:)

   Poista
 7. Ihana ihana Marlene. Tyttäreni on saanut nimensä hänen mukaansa :) Asuimme tuolloin Saksassa, ja saksalaisethan lausuvat nimen paljon kauniimmin, kuin suomalaiset. Usein tyttäreni nimi väännetään täällä Marleenaksi, ja siitä en tykkää ollenkaan. No, mutta kaunis nimi joka tapauksessa.

  En ehkä ihan noin näyttävästi häntä kumminkaan omille seinilleni laittaisi, mutta pirteältä seinä varmaan väliaikaisesti näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kaunis nimi tyttärellä!!

   Eiköhän me pärjätä Marlenen kanssa ripirinnan jonkin aikaa.. Ainakin hänen tarinaansa tulee varmastikin perehdyttyä paremmin kuin mitä ikinä olisin tullut tehneeksi:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.