Pääsiäistervehdys

31.3.2013

Huh mikä loma. Varsinainen työleiri.

Muutto alkaa nimittäin olla takanapäin ja kirjoittelen (nettiyhteyden tähden) vanhasta kodista lattialla istuskellen teille pääsiäistervehdystä. Eikö tämän ajankohdan kuulukin olla "kärsimyksen" aikaa?

Vanha koti on nyt sinetöity huone kerrallaan ja viimeisiä siivousoperaatioita täytyy vielä tehdä. Kun kalusteet ja kaikki tavarat on kuskattu pois, huomaan, että hitto me ollaan asuttu siististi tätä kotia. Pinnat on puhtaat, lattiat on säilyneet erittäin hyvinä, jopa laattojen saumat on kohtuullisen hyvässä kunnossa. Keittiö on ihan kuin uusi, samoin kodinkoneet putipuhtaat. Asuntonäytöillä nimittäin huomaa, että kaikki eivät ajattele samoin. Tai vaikka ajattelisivatkin, eivät kuitenkaan arjessa toimi niin, että koti säilyy. Eikä meillä ole todellakaan asuttu niin, että tärkeintä olisi ollut kodin yleiskunto, ei todellakaan.

Jätän erittäin tyytyväisenä tämän kodin uusien asujien haltuun. Nyt näille seinille alkaa kertyä uusia tarinoita ja hyvä niin. Uudet asukkaat saavat ihanan kodin, jota on pidetty hellästi vaalien, mutta hyvää elämää eläen.

No sitten se toinen pää. Eli Helsigin keskustan koti.. Huoh, mikä kaaos siellä odottaa. Olemme olleet siellä nyt pari yötä, mutta vain oikeastaan yöt siellä viettäen. Siellä on kaikki vielä karseaa sekamelskaa eikä mikään, siis mikään asia tai tavara ole vielä järjestyksessä. 

Kun koti pienenee 2,5 kertaa, niin voitte vaan arvata, miltä lopputulos näyttää. Mitenköhän ikinä sopeudun siihen, että kodin avaruus ja valo ei olekaan enää arkipäivää? Että jokapaikka on täynnä tavaraa, eikä kaikkea saakaan enää piiloon? Nyt on kuulkaas kaikenlainen organisointikyky todellakin tarpeen!

Eli sellaista sekasortoa kuuluu meikäläisen pääsiäiseen. Työleiri siis jatkuu, tosin nyt onneksi vain yhdessä kohteessa.

Rauhaisaa pääsiäisen aikaa teille muille!
Laitan tähän liitteeksi pari kuvaa vanhasta, tyhjennetystä kodista - teillekin hyvin tutusta kohtaa:) 
Niin ja kommentteihin vastailen, kunhan saan nettiyhteydet taas toimimaan.

Ovi vie "master bedroomiin", joka todellakin kylpee valossa. Sisäikkunat oli aikoinaan arkkitehdiltä loistokeksintö.
Master bedroomista pääsee suoraan isoon kylppäriin. Peiliä, maitolasia, isoja ikkunoita.. Niistä elementeistä ei olekaan väliaikainen parkkipaikka tehty..

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

10 kommenttia:

 1. Oi tsemppiä sinne kaaoksen keskelle! Aiotteko mahduttaa tavaranne uuteen kotiin vai varastoitteko osan? Täytyy tunnusta, että ei käy kateeksi tuo muuttorumba. Hämärästi muistan sen, vaikka meidän edellisestä kerrasta on jo 2,5 v aikaa. Voimia! Onneksi sentään aurinko paistaa ja illat pitenevät, toivottavasti niistä saa vähän energiaa ja virtaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara! Tilat pieneni sen verran isossa mittakaavassa, että kyllä vaan, osa meni varastoon odottelemaan isompia tiloja. Otimme mukaan vain ihan välttämättömimmät tavarat ja siitäkin huolimatta, sitä taisi tarttua mukaan hiukan liikaa..

   Poista
 2. Voi, mun pitää varmaan tehdä pieni postaus ystäväni ostamasta fixerupista... Aika karua katsottavaa. Olen lupautunut avuksi siivousjoukkoihin. Siinä sitä on sarkaa kynnettävänä.

  Kaikkea hyvää teille nyt kun yhden oven suljette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ihanaa, kaikki on jo onnellisesti takanapäin:)

   Poista
 3. Voi muistan hyvin tuon tunteen, kun mikään ei ole paikoillaan ja kaikki paikat ovat täynä tavaraa. Tätä taloa 11 vjotta sitten kun rakennettiin ja vanha koti oli myyty, asuimme vuoden tilapäisesti pienessä kaksiossa, puolivuotiaan ja puolitoistavuotiaan lapsen kanssa, jotka heräilivät yöllä itkemään kerrostalossa..suurin osa tavaroista väliaikaisessa varastossa. Oi sitä riemua kun päästiin uuteen kotiin, oli tilaa ja voitiin olla jopa er ikerroksissa, jiihaa. Mutta jos jotain hyvää pienissä tiloissa, niin oltiin tiiviisti illallakin yhdessä kun kukaan ei päässyt karkaamaan omaan huoneeseen. Eli oli siinä jotain hyvääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tulee hiki ja melkeinpä ahdistus jo pelkästä ajatuksesta! Aikamoinen suoritus pienessä kaksiossa, täynnä tavaraa.. Tavaraa riittää täälläkin:)

   Poista
 4. Oi miten upean näköinen tuo vanha koti on ollut, toivottavasti viihdytte hyvin uudessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda! Elämä uusissa ympyröissä on alkanut kaikin puolin varsin kivuttomasti. Alun ongelmat on taaksejääneitä, samoin vaihdon haikeudet..

   Poista
 5. Muutto on raskasta niin monella tapaa, ja varsinkin sitten, kun kaikki tavarat ovat kasassa lattialla ja ne pitäisi saada fiksusti kaappeihin purettua. Tsemppiä kovasti tähän rupeamaan! Kauniilta näyttää toi teidän vanha koti, mutta uusikin on varmasti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nonna! Tavarat hakee vieläkin paikkaansa, mutta ei kai tässä mitään kiirettä:) Uusi koti on ihan toisentyyppinen kuin vanha, mutta sekin hyvin hyvin kaunis. Avaruus on tosin tipotiessään..

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.