Rannekoruista ja valokuvaamisesta

26.12.2012

Olen alkanut harjoitella valokuvausta uuden objektiivin avulla. Ostin nimittäin Sonyn kameraani lisälaitteena ns. kiinteän polttovälin objektiivin (mitä se sitten ikinä tarkoittaakin). Sillä pitäisi nyt sitten saada valoa enemmän talteen eli loppuu se iänikuinen mussutus valon puutteesta. Lisäobjektiivi on myös oiva apuväline muotokuvien ottamisessa ja mikä tärkeintä, se on pieni ja kevyt kuljettaa. En halua mitään superepäkäytännöllistä teleskooppiversioita, koska sellainen herättäisi ihan liikaa huomiota, kun haluaa kuvata muualla kuin kotioloissa.


Valokuvausharjoittelun ko objektiivilla aloitin jo pari viikkoa sitten, kun kuvasin omia rannekoruja. Ne sitäpaitsi täydentää oivasti kuneudenhoito -postausteemaa, jota olisi tarkoitus jatkaa myös lähitulevaisuudessa, tasaisin väliajoin.

Yllä oleva värikäs rannekoru on kyllä superihana juurikin värikkyytensä ansiosta. Se piristää asun silloin, kun se sitä tarvitsee. Esimerkiksi kokomustan asun kanssa tykkään käyttää juuri tämän tyyppistä yksityiskohtaa tuomaan asuun väriä. 


Kuten huomaatte, kuvan laatu ei ole mitenkään järin hyvää. Kuvasin nimittäin käsiasetuksella ja minun huonolla näöllä lopputulos on enemmän ja vähemmän tuurinkauppaa. Tarkennuskaan ei oikein osu sinne, minne olisin halunnut ja muu osa väkisinkin sumentuu. Se lienee myös objektiivin ominaisuus.

No joo. Toisessa kuvassa yllä on kokoelma helmen värisiä tai muuten helmiäisiä rannekoruversioitani. Ne on ehkäpä useimmiten käytössä, silloin kun turvaudun rannekoruun. Olenkin jossain vaiheessa jo valitellut, kuinka hankalaa minun on löytää sopivan kokoisia rannekoruja. Ranne on vaan niin ohut, että valmiiksi pituudessaan olevat korut on useimmiten liian suuria meikäläistä kaunistamaan. Lopputulos ei ole a) hyvännäköinen eikä b) mukava kantaa.  


Yllä olevassa kuvassa on tosi kiva helmirannekoru tämmöiselle miniranteisellekin, koska pituus on säädettävissä jokaiselle omanlaisekseen. Se on myös kivasti huomaamaton koru, eikä siis korosta liikaa kapeaa rannetta. Tykkään.


Yllä kuvassa näkyvät kullanväriset rannekorut on myös kaikki erittäin mieluisia (kuten kaikki rannekoruni, koska en yksinkertaisesti säilö muita kuin käytössä hyviksi osoittautuneita). Oikeanpuoleisin on Usasta peräisin, ja se on ehkä vähiten käytössä, koska se on niin massiivinen. Enkelikuvioitu superkaunis koru on Lontoosta vintage -mallistoa ja lasihelmen sisältävä on Cailap by Bloggers -mallistosta Lindan sunnittelema koru. Ihastuin ajatukseen kullan ja helmen yhdistämisestä ja sen tähden tämän aikoinaan hankin. 

Enkelikorussa on muuten todella laadukas lukkosysteemi, toisin kuin tässä Cailapin korussa. Sen lukko tuntuu jotenkin tosi huteralta, mutta on se ainakin toistaiseksi pitänyt.


Kun puhutaan rannekoruista, ei mielestäni voida sivuuttaa hyvinkin korumaisia rannekelloja. Jompi kumpi Michael Korsin kelloista on ranteessa joka päivä, riippuen muusta asusta. Nämä kun käyvät mihin tahansa asuun ja yhdistävät asusteen kuin asusteen. Jos omistaa kullan- ja hopeanväriset rannekellot, ei muita rannekoruja juurikaan edes tarvita. Kellot on tietysti mitoitettu ranteeseen sopiviksi ja pieniranteisena en muita koruja arkena juurikaan edes käytä. 


Lopuksi vielä pari otosta korutelineestä. Siihen ei mahdu kuin osa koruista ja kaulakorut säilönkin tällä hetkellä hienosti Victoria´s Secret ´n vaaleanpunaisessa pienessä sievässä paperikassissa, heh. Pitäisi varmaankin ryhdistäytyä siinäkin asiassa, ja hankkia koruille kunnon telineet. Tässä muuten esimerkki Stockmannin korutelinevaihtoehdoista ranne- ja kaulakoruillle (klik).


Harjoittelu uuden objektiivin kanssa on siis ihan alkutekijöissään. Olisihan se hullunkurista, jos kertaheitolla olisi valmis:) Haaveilen valokuvauskurssille osallistumisesta, mutta tällä hetkellä se on ihan mahdotonta. Yrityksen ja erehdyksen sekä manuaalin lukemisen avulla siis matka jatkukoon. 

Ai niin. Uskallankohan edes kysyä, että minkälaisia suunnitelmia teillä on laadittuna jo startanneita alennusmyyntejä varten? 
Meikäläisen pitäisi nimittäin säästää kaikki liikenevät eurot rakennusprojektia varten ja pysytellä kaukana aleista. Tylsää.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

6 kommenttia:

 1. Ihania rannekoruja. Ottaisin kaikki heti! Vaikka en juurikaan koruja osaa käyttää - niissä, jos missä, mottoni on "vähemmän on enemmän". Silti ihastelen ihmisiä, jotka osaavat kantaa ja liikkua kilisevän korumeren keskellä.
  Ja voin kertoa, että ohuet ranteet on sitten juttu, joka säilyy. Ei katoa kuten vyötärö tai roiku, kuten rinnat tai takapuoli. Tai turpoa kuten sormet. Iän ja sairauksien tuomat muutokset eivät ranteissa näy, joten rannekorut ovat niitä koruja, joita harvemmin tarvitsee lähteä suurennuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ranteet ja nilkat on ne, jotka säilyy ajasta aikaan..
   Minäkin ihastelen ihmisiä, jotka käyttävät useita rannekoruja yhtäaikaa ja näyttävät tyylikkäiltä. Itse en kuulu siihen joukkoon ja harvoin ranteeseen päätykään muuta kuin rannekello:) Mutta hei, täytyyhän niitä kuitenkin omistaa, koska joskus ne vaan sopii piristämään tai tuomaan lisämaustetta asuun.

   Poista
 2. Voi miten kauniita koruja, etenkin tuo värikäs on todella mieleeni. Takuuvarma asujen piristäjä ehdottomati.

  Minä olen rannekoruihminen enemmän kuin muiden korujen, vaikka oma ranteeni onkin paksuhko, niin onnekseni olen kivoja löytänyt. Jotenkin niiden vaihtaminen on helpompaa kuin korvisten, tiedä sitten missä on syy tälle. Ehkä rannekoruni ovat mielikuvituksellisemman värisiä kuin korvakoruni.

  Aleshoppaukset koetin pitää netin osalta ainakin kurissa. Tottahan ostin jo joulupäivänä (osan ennen jouluakin alkaneista aleista), mutta harkiten koetin tehdä ostoksia. Muutamat tarpeelliset (farkut vanhojen tilalle ja tarpeellistä kosmetiikkaa). Säästäminen se on täälläkin menossa. Häihin on säästetty, mutta häämatkakin olisi mielessä, joten siihen nyt säästetään. Muutama (edullinen) "Tahtoo tuon!" tuote on tullut hankittua, ylpeänä kuitenkin pääsin mm. Mulberryn aleista pois mitään ostamatta. Taisi olla itselleni se vaikein paikka se liike ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Dahlia siitä, että selvisit Mulberryn alesta ehjin nahoin:) Sinut huivien suurkuluttajana tuntien, aavistan, että haaste oli iso:)
   Häät on todellakin hyvä ja tärkeä syy säästää. Minä pidin aikoinani erittäin tärkeänä, että kun itse menen naimisiin, niitä kustannuksia ei tarvitse (eikä oikeastaan edes saa) maksaa kukaan muu kuin minä (tai siis me) itse. Jos minulla ei olisi ollut rahaa mennä naimisiin, niin a) en olisi mennyt juuri silloin naimisiin tai b) olisin järjestänyt niukemmat juhlat. Häät olivat lopulta sellaiset, mihin budjetti antoi myöden - ei suurensuuret eikä ainakaan suureelliset.

   Poista
 3. Onnea uudesta objektiivista! Hassua, sillä itsekin hankin viime perjantaina kiinteän 50mm olympyksen runkooni ja TYKKÄÄN. Juuri siitä valovoimaisuudesta. Kannattaa kokeilla luonnonvalon kanssa ensikosketuksia tuohon, nimittäin silloin saat parhaimman tuntuman. Pimeämmässä kuvatessa pitää olla ISO minimissään ja kiinteäpaikkaisella asetettu kamera, koska valotusaika on paljon pidempi. Tällöin tulee sitä tärinää ja epäselvyyttä. Jos et halua tuota syvyysterävyyttä kuviin (etualalla oleva kirkkaana, tausta pehmeän sumea), niin kuvaa kohteitasi pidemmän matkan päästä.

  Mitä ranteisiisi tulee, niin harmillista tuo oikean koon löytäminen. Itselläni on leveä ranne ja aikoinaan siitä syystä taisi korujentekoharrastus lähteä lapasesta.. Huomasin muuten, että yhdessä korussasi jo repsottavan kumilenksun, joka saattaa napsahtaa poikki hetkellä millä hyvänsä.. Itse korujen tekijänä pyrin tekemään säädettäviä kokoja varsinkin rannekoruihin ja pidän myös poikkeuksellisista yhdistelmistä, kuten juuri sellaisista yhdistelmistä, joita ei heti usko keskenään toimivan. Näin syntyi meiläläisellä Jungle Pearl nahkarannekemallisto, johon on yhdistetty jättimakeanvedenhelmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten Ihana blogi Sinulla onkaan!! Menkää ihmessä tutustumaan muutkin Domin ihaniin koruihin
   http://designdomi.blogspot.fi/
   Ja totta, Jungle Pearl vaikutti tosi mielenkiintoiselta - nahka ja helmi yhdistettynä on todella erikoinen yhdistelmä, mutta lopputulos mielenkiintoinen!
   Kiitos valokuvaus -vinkeistä! Sinä oletkin huoooomattavasti pidemmällä kuin meikäläinen! Otan vasta ensiaskeleita.. Saapa nähdä, milloin pääsen niistä yli vähän kehittyneempään ja vakaampaan askellukseen:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.