Jakkupuku ja raitapaita sekä pakkaskelin haasteet

19.12.2012

Kyllä on haasteelliset kelit pukeutumiselle! Olen yllättäen ollut pakkaskelipukeutumisenkin suhteen ihan uuden tilanteen edessä, kun neljän minuutin työmatka vaihtui kolmen ja puolen tunnin taivallukseksi. 

Luvattoman monena päivänä työvaellus on muuten kestänyt vieläkin pidempään, koska sekä metrot että junat on lumen tulon myötä kiusallisesti myöhästelleet. Tämä luottamuksen horjuminen matkustusaikatauluihin on taas johtanut siihen, että olen useimmiten lähtenyt aamulla jo tuntia aikaisemmalla junalla, jotta olisin kohtuullisen suurella todennäköisyydellä siellä, missä olen sopinut olevani. En nimittäin voi sietää myöhästelyä. Minusta se on epäkohteliasta muita kohtaan, toki pienellä syyvarauksella. Enkä halua jäädä mieleen tyyppinä, joka on aina myöhässä. Mieluummin lähden matkalle niin hyvissä ajoin, että ainakaan minä en ole se, joka selittelee aikataulujen sotkeutumista. 

Pakkaskeli, höystettynä viiltävällä viimalla, tuo siis todellakin haasteita pukeutumiselle. Hamepäivinä on vaan kiskottava jalkaan Haltin toppahousut ja (ah niin rumat) Uggit sekä suojauduttava karvahupun alle. Siinä on kuulkaa nähtävää kerrakseen, kun napajäätikköasustus muuntuu business -lookiksi:) 

On kyllä masentavaa miettiä joka aamu, että mitenköhän selviäisi taivalluksestaan taas ilman palelemista. Ja vielä niin, ettei näyttäisi ihan möröltä. 

Noh, ne on niitä haasteita, joita sisältyy joka tapauksessa meidän talviaikaan. Koitetaan selvitä niistäkin vaikkapa sen voimin, että ensimmäiset kevään mallistot on jo ilmoittaneet olemassaolostaan:) 

Se, jos mikä, lämmittää ainakin mieltä!
Jakku: Benetton
Raitapaita: Race Marine (Stadiumista)
Housut: Massimo Dutti
Kengät: Peter Kaiser

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

6 kommenttia:

 1. Olen itse vannonut, etten koskaan hanki Uggeja, mutta kun aikansa liukastelee korkeakorkoisissa saappaissa tuolla kaduilla, alkaa miettiä, olisivatko matalakantaiset (jopa Uggit) sittenkin järkevämmät.

  Oma työmatkani on sinun matkaasi verrattuna siedettävä, mutta kuitenkin on pukeuduttava lämpimästi. Olen lämminverinen, joten olen ainakin toistaiseksi tarjennut hameissa ja mekoissa merinovillaisten sukkahousujen avulla. Wolfordin ovat loistavat!

  Vielä tuosta myöhästelystä. En voi itsekään sietää myöhästelyä. Se on todella epäkohteliasta muita ihmisiä kohtaan.

  Tsemppiä työmatkoihin ja muutoinkin! Toivottavasti sinulla on kiva joululoma odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on kyllä ikuisuusongelma ja tuntuu, että niitä ei ole koskaan kaikkiin tarpeisiin. Syksyn pärjäsin Hunterin saappailla ja ne olikin kivat sekä housujen että hameiden kanssa. Mutta nyt talven tullen.. Minäkin olen turvautunut Uggeihin ja täytyy myöntää, että eihän niitä mukavuudessaan ja lämmössä voita mikään muu. Korkkareitten kanssa tuppaa oleen hiukan vaarallista kun matkan varrelle osuu niin monenlaista tien pätkää. Varsinkin nyt pakkasilla, kun liukkaus lumen alla on petollista.

   Kiitos Sara ja oikein leppoisaa joulun odotusta Sinulle<3!

   Poista
 2. Onpas kiva kokonaisuus, paita tuo ihanasti raikkautta. Saatan tehdä tästä version vielä oman kaapin antimista, sen verran tykästyin :)

  Olen alkanut oikeasti harkitsemaan Uggeja lämmön takia. Pahlmrootin paksummat nilkkurit ovat hyvät, mutta niitä on yhdet. Hameiden ja mekkojen kanssa olisi parempi varmasti Uggeja pitää. Lienee aika edes sovittaa jalkaan niitä.

  Minulla on suorastaan lyhyt matka sinuun verrattuna, mutta silti pitää topata itsensä. Minä menen farkuilla vielä noina hamepäivinä, alla kun ovat paksut sukkahousut, niin olen kokenut pärjääväni. Ajoissa joudutaan täälläkin lähtemään, myöhästyä en halua. En tosin yhtä aikaisin, puoli tuntia on riittänyt. Onneksi.

  Toivottavasti joulu tuo rauhallisuutta mukanaan ja huilatakin saat välissä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne Uggit ainakin kokeilemisen arvoiset:) Vaikka niiden hyvyys selviää vasta pakkaskeleillä ulkosalla.. Siinähän olisi muuten Kotinörtille oiva lahjavinkki Sinulle!! Pyydäppä häntä (vaivihkaa) poikeaan täällä minun blogissani tätä lukemassa, niin eiköhän hän sitten viimeistään hoksaa:)

   Ei kuule muuta kuin raitapaitaa vaan jakkupuvun alle, niin sillähän piristyy niin hame- kuin housuasutkin!

   Toivotaan joulurauhaa ja sitä samaa myös Sinulle <3!

   Poista
 3. Minä olen myös miettinyt, että ehkä ois viisasta ostaa toiset ns. "ajokengät" automatkalle? Liukastelen korkkareissa jo kotiterassilla ja sitten pilaan korot autoa ajaessa.... Uggeja tekis niin mieli, neulevarrella, mutta sitten taas oon miettinyt, että kannattaako niitä ostaa tänne etelän loskakeleille? Piloille vaan menevät kalliit kengät...

  Tuosta myöhästelystä minä voisin pitää vaikka kunnon palopuheen. Itse en oikeastaan koskaan ole myöhsässä mistään ja lähden usein aivan liian ajoissa joka paikkaan. (Paitsi jos nyt sitten juna pysähtyy kelin takia matkanvarrelle tms) Mutta se on piirre joka todella ärsyttää. Se on äärettömän epäkohteliasta ja minähän oon joskus vähän "harmittavainenkin" ja jos homma on sovittu, että se alkaa tasalta, se alkaa tasalta vaikka joku oisi myöhässä. Vähintä mitä myöhästelijä voi siinä tilanteessa nolona tehdä, on pahoitella asiaa. Minun kokemuksen mukaan ne myöhästelijät ovat yleensä niitä "kroonikkoja", eli aina myöhässä.

  Kivat pirtsakat vaatteet olet taas pukenut, me like! Onko nuo kengät matalakorkoiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulevartiset Uggit on varmaankin parhaimman näköiset ulkoisesti, mutta onkohan ne lämpimät.. Kanadalaisella vaihto-oppilaallamme oli sellaiset ja ainakaan hän ei niillä pärjännyt kaikkein kylmimmillä keleillä. Mutta hei, tarviiko aina olla niin kovin käytännöllinen:)

   Ihana kuulla Mapsi tuon myöhästelyn osalta, että ollaan yhtä natseja:) Pahimpia on tosiaan sellaiset henkilöt, jotka eivät edes pahoittele myöhästymistään.. Ihan niinkuin heillä olisi siihen oikeus.. Tai ainakaan he ei välitä toisten aikatauluista..

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.