Hampaiden valkaisusta ja kotihoidosta

26.11.2012

Yksi selkeimmin näkyvä ikääntymisen merkki on (leukalinjan muuttumisen lisäksi) hampaiden tummuminen. Minulla itselläni oli aikoinaan tosi valkoiset hampaat, mutta sitten yhtäkkiä peilistä ei kurkistanutkaan enää niin vitivalkea rivistö. Muistan kun systeri siitä aikoinaan minua huomautti..

Noh, minähän tietysti systerin huomautuksesta "innostuneena" kävin reilut pari vuotta sitten ammattilaisen tekemässä hammasvalkaisussa. Ja lopputulos oli oikeastaan se, mistä aikoinaan lähdettiin liikkeelle. Pari astetta hampaat valkeni, lopputulos oli hyvin luonnollinen ja minä olin tyytyväinen. Sen jälkeen olen pitänyt yllä valkoisuutta ihan kotikonstein.

Säännöllisesti en valkaise hampaitani, vaan se kuuluu juhlien tai tärkeämpien tilaisuuksien valmistautumisrutiineihin. Paitsi että säännöllisesti kylläkin harjaan hampaita valkaisevalla hammastahnalla, sen verran täytyy oikaista edellistä lausetta:)

Olen käyttänyt yllä kuvissa näkyvää hammastahnamerkkiä jo pidempään. Olen ostanut kyseistä ainetta joka kerta kun olen käynyt USA:ssa ja viimeksi löysin sitä myös Lontoosta. Suomen liikkeistä sitä ei jostain syystä saa, enkä oikein ole edes perillä Suomen kaupoista saatavien valkaisevien hammastahnojen laadusta..

Aloin käyttää kyseistä hammastahnaa jonkun paikallisen suosituksesta. Amerikkalaisten hampaathan ovat poikkeuksellisen valkoiset, mutta aineetkin heillä ovat olleet tehokkaampia kuin meillä Suomessa. En usko, että jokainen amerikkalainen käy hammaslääkärillä teettämässä valkaisun, vaan uskon, että pääasiassa taustalla on tehokkaat kotikonstit. Ja nyt en todellakaan tarkoita televisiosta tulevien realityohjelmien yyberluonnottoman valkoista, pääasiassa hammaskuoriin perustuvaa lopputulosta. Sellaiselta en itse todellakaan halua näyttää.

Seuraavaksi "suosituin" oma valkaisumenetelmä on tämmöiset kuvissa yllä näkyvät liuskat, joita olen tavannut käyttää muutaman kuukauden välein. Liuskoja on tosi helppo käyttää ja lopputulos syntyy vaikkapa meikkauksen aikana. Näitäkin olen tuonut mukanani jenkkilöistä, koska ne ovat helposti ja edullisesti sieltä tarttuneet mukaan. 

Huomattavasti edellisiä keinoja järeämpi keino valkaisuun on kotihoitosetti, joka perustuu omien hampaiden mukaisiin muotteihin ja 16%:seen peroxidiin. Käytän sitä todella todella harvoin, ehkä kerran tai pari vuodessa. Aine on niin järeää, että en edes uskaltaisi käyttää sitä sen säännöllisemmin. Lisäksi hampaiden ja ikenien tulee olla täydellisen ehjät ennen hoitoa, joten väärissä käsissä voi lopputulos olla aika tuhoisa. Näin voisin olettaa.

Että semmoisia kotikonsteja on tullut käytettyä. Juhlissa en muuten koskaan ota käsiini sitä viinilasivaihtoehtoa, jossa on punaviiniä. Ei sen tähden että en pitäisi siitä, vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että lasillisen jälkeen hampaat näyttää, noh.. ei niin hemaisevan valkoisilta (meinasin sanoa, että järkyttäviltä, mutta en sano:).

Onko teillä jotain suhdetta hampaiden valkaisuun, vai onko asia mielestänne samantekevää?

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

23 kommenttia:

 1. No onpas tosiaan suhde valkaisuun. Itse olen joskus tilannut jotain valkaisutahnaa netin kautta, mikä osoittautui ihan turhaksi.

  Kesällä kävin valkaisuttamassa hampaani asiantuntijalla. Huh,45min irvistysasennossa, lasit silmillä ja sininen valo päin pläsiä ;D Pari-kolme astetta vaaleni ja kotihoidoksi ostin vielä valkaisukynän samalla tökötillä mutta ilman valohoitoa.

  Vanhemmiten on hampaat tosiaan alkaneet tummua ja minua se ärsyttää. Eli kyllä keinot on käytössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tosiaan kerran käynyt ammattilaisen tekemässä valkaisussa. Se oli sen verran kallis (joskaan ei kivulias, kuten aika monella muulla on ollut), että mieli tekee kyllä ylläpitää sitä tulosta mahdollisimman pitkään ihan kotikonstein. Vaikka mielestäni olen siinä kyllä vähän turhan laiska, vaikka näitä aineita on moneen menoon:) Monenlaista ainetta, kohtuullisen vähäisellä käytöllä..

   Poista
 2. Hei, noita liuskoja olen tilannut joskus netin kautta ja niitä on ilmeisesti saanut Suomesta jossain vaiheessa Stockmannilta - en tiedä, minkä vahvuisina. Noita kotihoitosettejä voi myös tilata netin kautta erivahvuisilla peroksidiprosenteilla. Itse valitettavasti tupakoin (aloittelen juuri lakkoa tällä viikolla), joten valkaisut on tuttu juttu - myös ammatilaisen tekemänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mistä liuskoja olisi saatavilla?

   Poista
  2. Mulle tulvii sähköpostiin ainakin Groupon.fi osoitteesta milloin minkäkinlaisia supertarjouksia liuskoista. En tosin ole niihin tarttunut eli kokemuksia ei ole jaettavaksi muista kuin näistä amerikkalaisesta ruokakaupasta ostetuista versioista.

   Poista
  3. Minä olen tilannut omat liuskani tuolta: http://www.isosmile.com/
   Pikainen toimitus ja helppo tilata;)

   Poista
 3. Minä aikanani teetätin myös muotit, mutta nykyään nuo liuskat ovat niin hyviä että olen muottihommasta luopunut. Itse yritän pysytellä siinä luonnollisen rajamailla. Joskus näkee niin valkoisia hampaita, että ne melkein loistavat. Itse asiassa olen varma, että ainakin yksi hammasrivistö varmasti hehkuu pimeässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä siellä Ameriikoissa on tosiaan niin eri kulttuuri hampaiden valkaisun osalta, ja me Suomessa ollaan vielä valovuoden päässä siitä. Näitä liuskojakin saa jopa ruokakaupoista. Ei nämä niin tehokkaita ole, mutta kuitenkin.. Eipä tämä paketti montaa taalaa kyllä edes maksanut.
   Tosin, ihan sille pimeässä hohtavalle linjalle en kyllä toivoisi meidän yhteiskunnan menevän. Se on jo vähän liioittelua. Luonnollisuus on valttia tässäkin asiassa:)

   Poista
 4. Oho, sinä olet oikein paneutunut ja panostanut valkaisukeinohin. Kiva lukea kokemuksia. Minulla ei koskaan ole ollut suurempia pulmia hampaitten kanssa, mikä kyllä on ihme, kun ajattelee makeisten kulutustani... Väriltään hampaani ovat kait olleet aika siedettävät. Omat valkaisukeinot tällä hetkellä jäävät Colgaten Whitening hammastahnaan.

  Olen kyllä muutaman kerran harkinnut lähteä hammaslääkärin valkaisumenetelmiä kyselemään, toistaiseksi ei asia vaan ole tuntunut ajankohtaiselta. Jotenkin en luota kotikonsteihin. Joo, kiva olisi kumminkin taas saada valkea hymy, kyllähän ne hampaat iän myötä kellastuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Sun hampaat on niiiin täydellisen valkoiset ja ihan melkein naturel, eihän tuota Golgatea voi oikein edes laskea!!! Pahimmat tummentajat lienee kahvi, tee ja tupakka, ei kai karkki niitä hirveästi tummenna (näin voisin kuvitella). Samoin hammaskiven säännöllinen poisto on myös hyvä au naturel -valkaisukeino:)

   Poista
 5. Joo, Euroopassa on aivan eri säännöt noiden valkaisujen suhten kuin esim. Amerikassa. Ja nyt marraskuun alussa EU:N myötä säännöt kiristyivät entisestään. 16% kotivalkaisua ei täällä saa. Mikä onkin hyvä, sillä saadaan pois markkinoilta henkilöt, joilla ei ole alan koulutusta.
  Valkaisu on ok, kuten sanoit silloin kun perusasiat hampaissa ja ikenissä on ok, ja valkaisun tekee henkilö jolla on koulutus asiaan. Itse en koskaan ostaisi netistä mitään valkaisujuttuja.

  alan ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mielenkiintoista. Mä voin ostaa hammaslääkäriltä valkaisuaineet mukaan (muoteissa käytettäväksi) tai sitten kaupasta noita liuskoja. Ja tietysti hammaslääkärikin voisi ne valkaista. Olen kokeillut myös kotikäyttöistä infrapunaputsausta.

   Poista
 6. Minä olen käyttänyt tuota alimmaista valkaisumenetelmää eli geeliä ja hampaistani tehtyjä muotteja. Geelit (10%) laitan hampaisiini yhdeksi yöksi ehkä 2 kertaa vuodessa ylläpitämään hampaiden valkoisuutta, lisäksi harjaan hampaat kerran viikossa valkaisevalla tahnalla. Muuten pesen aivan tavallisella tahnalla kahdesti vuorokaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen yö:) Aine maistuu niiiin älyttömän pahalle, että minä en varmaankaan pystyisi nukkumaan aineet ja muotit suussa. Pidän 16%:n ainetta hampaissa noin 30-45 min kerrallaan, ehkäpä puolen vuoden välein. 10%:n aine vaatii taatusti pidemmän ajan. Ja lopputuloshan on yllättävän hyvä, eiks vaan:)

   Poista
  2. Noissa geeleissä on muuten hurja ero. Mulla on ollut kahta eri merkkiä; Beyond Stay white (6%) ja Opalescence (10%). Tuo ensimmäinen on ihan kamalan makuista eikä pysy muoteissa,vaan valuu suuhun. Jälkimmäinen taas pysyy hyvin, eikä maistu suussa ollenkaan. Ensimmäistä pystyy pitämään ehkä tunnin ja tuota jälkimmäistä hyvin koko yön =)

   Lopputulokseen olen ollut tosi tyytyväinen, varsinkin tuon Opalescencen osalta, jota saa muuten myös 15% =)

   Poista
  3. Kiitos Mape vinkistä! Erittäin tärkeää tietoa nuo merkkikohtaiset erot!! Jos joku tietää jotain hyvää tai huonoa jostain täällä puhutusta tuotteesta, niin täällä ne tiedot kuuluukin jakaa!

   Poista
 7. Mä olen käynyt kerran hampaidenvalkaisussa, samanlaisessa kuin Mapsi. Hampaat vaalenivat kyllä hienosti,mutta vuorokauden ajan niitä vihloi aivan hirvittävästi. Kipu oli todella kova. En ikinä enää teetä vastaavaa valkaisua. Tulos varmaan kestäisi, jos todella sen jälkeen vahtisi mitä syö. Punaviiniä en jätä, vaikka se hampaita värjääkin, enkä kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts.. Mun kokemus oli huomattavasti miellyttävämpi. En nimittäin tuntenut mitään vihlontaa.
   Ainakin mulla on lopputulos pysynyt sen parin vuoden ajan näitten silloin tällöin käyttämieni kotikonstien avulla.
   Vihlontaa ei ole liittynyt näihinkään keinoihin, vaikka olen joistain blogeista lukenut, että tehokkaimmat liuskatkin voi aiheuttaa kipua. Tiiä häntä:)

   Poista
 8. Mä en pysty valkaisemaan hampaitani ja sekös ärsyttää, tee nimittäin värjää niitä hyvinkin tehokkaasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kannattaa tosiaan olla ainakin hetki käyttämättä mitään ei-niin-välttämättömiä aineita. Näitä ehtii..
   Terkut ja voi hyvin:)

   Poista
 9. Noin hurjia ja jatkuvia kotivalkaisuja eivät kyllä ammattilaiset suosittele. 16% peroxidi-valkaisua voi turvallisesti käyttää viikon kuurina kerran vuodessa. Mainitsemiasi liuskoja en uskaltaisi käyttää lainkaan, sillä niiden sisältö voi olla lähes mitä hyvänsä. Myöskään valkaisevaa hammastahnaa ei tulisi käyttää säännöllisesti. Olethan keskustellut hammaslääkärisi kanssa valkaisutavoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä tieto näitten liuskojen osalta! Tämä kuvissa näkyvä setti maksoi muutaman taalan ja väittäisin, että geelisysteemi on Huomattavasti vahingollisempaa hampaille. Ainakin, jos lopputuloksen tehokkuutta pitää jonkinmoisena mittarina. En nimittäin uskaltaisi käyttää viikon kuurina juuri tuota 16%:n geeliä. Pidän muotteja 30 min suussa kerran ehkäpä puolen vuoden välein. Se riittää oikein hyvin valkaisuun, ainakin minulla. Viikon kuuri kuulostaa aika hurjalta.

   Poista
 10. Osaisikohan joku vähän valaista seuraavaa ihmetyksen aihetta: Mistä mahtaa johtua, että jenkeissä jälleenmyyjät myyvät esim. Opalescence PF hammastahtaa (iso tuubi) kymmenen taalaa (noin 7-8 euroa) ja sama Suomessa maksaa 30-45 euroa (aivan identtiset tuoteselosteet)? Jos alle kympin hankintahintaan laittaa rahtia, EU verot ja ALV, ei hinta ole silti kuin vähän päälle kympin. Jos maahantuojan hinnat on ryöstötasolla, mikä pienyrittäjiä estää ostamasta suoraan jenkeistä vai onko kaikilla katteet kuin apteekissa?

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.