Kuvia Vierumäeltä

8.10.2012

Jos kaipaatte vaihtelua viikonloppuihinne, niin (olettepa lapsiperheellisiä tai ette) varatkaapa mökki Vierumäen urheiluopiston maisemista ja viettäkää urheiluvoittoinen loman poikanen luonnon helmassa! Jos motivaatio on liikkumisen suhteen hiukankin hukassa, niin ei varmasti ole sitä enää aktiiviurheiluloman jälkeen.

Vierumäellä on ihan mahdottoman paljon vaihtoehtoja liikkumisen suhteen. Lumen aikaan tulee tietty hiihdettyä paljon ja näin sateisenakin viikonloppuna tekemistä riitti moneen lähtöön. Itse pelasin sulkapalloa ja vietin aikaani kuntosalilla. Myös urheiluopiston juoksurata, korkeushyppypatja ja pituushyppypaikka tuli tutuiksi jälleen kerran. Golfkenttiäkin löytyy kolme kappaletta, tiedoksi niille, jotka siitä lajista innostuu.

Seuraavan Vierumäki -viikonlopun ajattelin ajoittaa sellaiseen hetkeen, jolloin olisi tarjolla tenniskursseja aloittelijalle. 

No joo. Kivaa siis oli! Mennään siis kuvien pariin.

Urheiluvoittoisen viikonlopun voi (kai) hyvillä mielin aloittaa oikein kunnon terveyspommilla eli hampurilaisannoksella. Menomatkalla oli ihan pakko poiketa grillillä. Lahden Mafia Grilliltä nimittäin saa ehkäpä tämän telluksen parhaat kokolihahampurilaiset (tai siis tasapisteet Haaparannan Kallen Grillin hampurilaisille:). Tämmöistä mössöä, kas tässä:


Mökkejä ja muita majoituspaikkoja löytyy Vierumäeltä varmaankin jokaiselle kukkarolle sopivia. Kurkkaahan eri vaihtoehtoja vaikkapa  tämän linkin kautta. Tässä joitakin kuvia mökkialueesta ja Scandicin hotellista:Scandicin ravintolassakin tuli syötyä pitkän ja rankan päivän päätteeksi. Olen joskus käynyt työporukalla kyseisessä ravintolassa ja viettänyt muutaman illankin kellarin disco-tanssiravintolassa, mutta siihen ei tällä kertaa voimat enää riittäneet. Olin nimittäin illalla yhdeksältä jo ihan valmis siirtymään toiseen todellisuuteen, katselemaan ihan vaan unileffoja.


Loppuun vielä muutama kuva meidän söpöstä vuokramökistä, joka oli mukavan kokoinen ja oikein toimiva. Siellä oli kaikki tarpeellinen eli sauna, keittomahdollisuudet astioineen ja riittävästi nukkuma- ja tavaroitten levittämistilaa:)Huomenna sitten niitä urheiluasukuvia. 

Huh, miten pitkä postaus tästä kehkeytyikään.. Mukavaa maanantai-iltaa joka tapauksessa:)

9 kommenttia:

 1. Vierumäki on kiva paikka ja upeat maisemat. Olin siellä joskus opiskeluaikoina serkkuni vieraana ja harrastin vaikka mitä lajeja, kun oli hyvät mahikset. Meillä on joskus siellä veso-koulutuksia pietty, ruokakin on ihan maukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla nykyään aika erinäköinen paikka. Alue on kehittynyt huimasti ihan lyhyessä ajassa. Se näyttääkin joka kerta vähän eriltä.. Ja kyllä, edelleen ruoka on huppuhyvää!

   Poista
 2. Kerran olen tuolla ollut, toisenkin voisi joskus mennä. Kävin silloin Golf-kurssin, mies oli tenniskurssilla. Siellä on hyviä opettajia edistyneemmillekin tennispelaajille. Minä aloitin golfin ihan aakkosista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aloittaisin tenniksen ihan alusta:) viikonloppu on vaan niin pirun lyhyt aika että kaikkea ei millään ehdi. Vaikka intoa olisikin.. Golf - kurssi on meikäläiselle liian hidastempoista touhua. Sykettä pitää olla:)

   Poista
 3. Kiitos, kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava vinkki! Kuulostaa kyllä hyvin varteenotettavalta lomalta. Lapsillekin ilmeisesti löytyy jotain "tekemistä". Järjestetäänkö Vierumäellä myös jumppia?

  Täytyykin tästä lähteä tutustumaan heidän nettisivuihinsa. Urheiluloma olisi kyllä niin omiaan minulle. Olen usein haaveillut sellaisista, yleensä ulkomailla, mutta kun kerran täältä kotimaastakin löytyy. Olisi ihanaa viettää vaikka viikko tuolla, no, kunhan nyt edes viikonloppu aluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena! En tiedä, mitä siellä järjestetään ihan pienimmille lapsille mutta siellä ne pienetkin pyöri vanhempiensa mukana. Jumppia on tarjolla aika paljonkin, ja monen tasoisille liikkujille. Ohjelmaa oli niin että sitä lukiessa tuli jo hiki:) Tutustuin vain pieneen murto-osaan siitä, mitä kaikkea siellä voiskaan kokeilla tai harrastaa.. Tuli vihkiydyttyä vain pariin lajiin. Siellähän harjoittelee tosiaan monentasoisia urheilijoita ja nyt viime viikonloppuna oli bussilasteittain jonkin lajin edustajia, jotka olivat varanneet kuntosalin koko aamupäiväksi itselleen. Mutta se kuuluu siihen ympäristöön. Yhden kerran satuin olemaan mäkihyppääjien kanssa yhtäaikaa ja toisella kerralla siellä oli jonkun liigajääkiekkojoukkueen pelaajat leirillä.

   Poista
 5. No niin, ois pitänyt lukea tämä postaus ennen kuin ihmettelin uudemmassa sun Vierumäki-viikonloppua, sorry!
  Vierumäki on tuttu paikka, joskus "aikoinaan" nuorempana tullut vietettyä siellä paljonkin aikaa. Tosin silloin ei esim. luonnon kauneus niin sykähdyttänyt, kuin mitä se nyt tekee. Ihania valokuvia ja minunkin on pitänyt monenn monta kertaa tempaista urheiluviikonloppu jossain tuollaisessa paikassa. Ystävien kanssa ollaan puhuttu golfin jatkokurssista...toisaalta, meikäläinen kyllä ehkä vielä tarvitsis sitä peruskurssiakin..heh. Ja väliin kunnon hikijumppaa, spinningiä, zumbaa ja muuta, jes!
  Sounds nice!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.