Päivän asu sekä saappaiden säilytyksestä

29.9.2012

Minäkin olen vihdoin siirtynyt saapaskauteen. Saappaat ovat olleet kesän ajan hyvässä tallessa omissa laatikoissaan ja varret tuettuina, jotta käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Miten te muuten säilytätte omia saappaitanne kesän yli?

Kun ostan uudet kengät, en juurikaan hävitä laatikoita, vaan säilön niitä vaatehuoneessa omissa kenkälaatikoissaan. Kyllähän ne vievät ihan kiitettävästi tilaa, mutta eivätpä ne ainakaan pölyty eivätkä liiskaannu muiden tavaroiden alle..

Muutama sananen asusta. Kaikki sen elementit ovat joko viime vuotisia, tai sitäkin vanhempia. Onlyn huivikauluspaita on edellisen vuoden kevätmallistosta, Massimo Duttin bleiseri on ainakin parin vuoden takaa ja Zaran tekonahkahousut lienevät vuosi sitten hankitut. Billi Bi:n saappaat ovat myös viime syksyn hankintoja. 

Ratsastuskypärä vielä päähän, niin voisin hypätä vaikkapa hevosen selkään:)

Ai niin. Kävin tänään lauantaina valitsemassa vielä yhdet lasit, jotka sain hyvityksenä siitä silmälasisekaannuksesta. Tällä kertaa valitsin (ihan randomilla) ruskeavoittoiset pokat..

Leppoisaa lauantaita teillekin sinne ruutujen ääreen:) 


11 kommenttia:

 1. Ihana asu! Kävin tänään sovittamassa Ralph Laurenin tyypillistä, hevosaiheista sini-puna-beigeä rusettipaitaa ja hih, sehän sopis tuohon sinun asuusi myös aivan upeasti =) Hepat ja kaikki, hih.

  Minä säilytän myös saappaat ja kengät kaikki laatikoissa. Saappaita varten olen hankkinut myös muovisia, koottavia saapaslaatikoita, joissa valitettavasti tällä hetkellä on joissain kahdet saappaat (heh, eihän mulla ole tietenkään liikaa saappaita, vaan ainoastaan liian vähän laatikoita ;)) Kyllä kengistä ja laukuista kannattaa huolehtia hyvin, niin säilyvät pidempään kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrohan Mapsi missä päin Suomea kävit kyseistä rusettipaitaa sovittamassa? Voisin hyvin kuvitella sen itselleni:)
   Ralph Laurenin mallisto (se tavalliselle kukkarolle sopivampi -> niillähän on se ökymallistokin) on kuin tehty meikäläiselle. Siinä on sopivasti just sitä ratsastushenkeä, josta tykkään.

   Poista
 2. Juuri näin. Saappaille ja kaikille popoille omat laatikot. Olen jopa niin viitseliäs, että puhdistan kengät ennen talvi-kesä-teloille laittoa. Pieni vaiva, mutta kannattaa.

  Mahtisasu sinulla!

  -Marie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marie! Minäkin puhdistan ja kenkärasvaan saappaat montakin kertaa talven aikana ja tosiaan, aina ennen laatikkoon pistämistä. Siellä ne kuitenkin lepää sitten monta kuukautta:)
   Pieni vaiva, iso säästö!

   Poista
 3. Huipputyylikäs asu!

  Osan kengistä säilytän laatikoissa. Ei vaan kerta kaikkiaan ole tilaa kaikille laatikoille. Ehkäpä liikaa kenkiä ; ) Minäkin huollan kenkäni ennen talvi-kesävarastoon laittoa.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! En minäkään ihan kaikkia kenkiä säilytä laatikoissaan.. Aika monethan tuosta eteisestä löytyy lojumasta, mutta avokkaille, juhlakengille ja saappaille on laatikot tallessa.

   Samoin Sinulle, (toivottavasti) sateettoman sunnuntain jatkoa:)

   Poista
 4. Onnea uusille laseille! Saappaat ovat laatikossa, täytteet sisuksissaan. Yritän lankata ja putsata ne, niin että ovat sitten käyttovalmiina kun kelit sallivat. Uggit yritän huoltaa mahdollisimman usein, sillä niitä tulee joskus käytettyä ilman sukkiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uggit on ainakin minulla säilyneet hyvin ja näyttävät oikeastaan ihan kuin uusilta. Olen käyttänyt niitä tosi tosi vähän. Tyttären Uggit on aivan karseassa kunnossa, hän kun on käyttänyt niitä kaikenmaailman loskakeleilläkin.. Ne eivät korjaannu enää edes huoltamalla, joten se juna meni jo.

   Poista
 5. Oikein kaunis kokonaisuus.

  Minä olen huono talvi kenkien kanssa, tai kenkien kanssa muutenkaan. Säilyttäminen vaatisi enemmän paneutumista. Huollan ne ennen talviteloille laittoia, mutta tilan takia ne joutuvat kyllä kahdet (tai kolmet nilkkuri) samaan Prismasta ostettuun laatikkoon. Kesäkenkiä menee samoihin useammat. Koetan aina kääriä niitä silkkipaperiin. Joskus isommassa asunnossa on sitten tilaa säilyttää paremmin. Nyt on mentävä kellariin kannettavien laatikoiden ehdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teikäläisen kenkäkokoelma lienee aika hurjan paljon isompi kuin minun:) Joten ymmärrän hyvin, jos tila loppuu kesken, kun se tahtoo loppua kesken isossa omakotitalossakin, vaikka on isot varastot sun muut.. Yhtä kaikki - meillä kaikilla taitaa siis olla liian pienet tilat - ei missään tapauksessa liikaa kenkiä:)

   Poista
 6. Mulla on tapana myös pyytää kenkälaatikkot mukaan, ei ole itsestään selvyys, että ne annetaan automaattisesti.
  Säilytän melkein kaikkia laatikoissaan,eniten jalassa olevia on vähän "turha" lykätä laatikkoon:)
  Pyyhkäisen kengät aina ennen laatikkoon laittamista,esim. tennarit käyvät koneen kautta ennen talviteloille joutumistaan.Nahkaiset kengät lankkaan silloin tällöin.Saappaat saavat toppaukset varsiin ja laatikkoon.
  Huolletut kengät näyttävät ehdottomasti kauniimmilta ja tuovat loppusilauksen asuun!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.