Kukapa ei haluaisi itselleen Katri Niskasen mekkoa

15.9.2012

Oletteko te huomanneet naisten lehdissä viime aikoina olleita Nanson mainoksia? 

Minä ainakin olen. Tunnustaudun tässä tapauksessa mainonnan uhriksi. Ja niitten myötä kiinnostus merkkiä kohtaan on vuosien jälkeen taas noussut. 

Edellisen kerran olin kiinnostunut Nanson tuotannosta, kun niitten mallistossa oli Paola Suhosen suunnittelemia vaatteita. Siitä on aikaa ties kuinka monta vuotta.. Sen jälkeen Nanson tuotanto ei ole ainakaan meikäläiseen uponnut, kunnes nyt taas Nanso on lyönyt hynttyyt yhteen sellaisten tunnettujen suunnittelijoiden kanssa, joiden mallistot todellakin kiinnostavat kansaa. Mikä onkaan sen viehättävämpi ajatus, kuin saada kaappiinsa vaikkapa Katri Niskasen suunnittelema mekko tai vaate ja vielä ihan kohtuulliseen hintaan?

Katri Niskanenhan tuli suurelle yleisölle tunnetuksi, kun hän voitti Suomen ensimmäisen Muodin Huipulle -kisan vuonna 2009. Ja tänä syksynä hän on tehnyt Nansolle ihan oman mallistonsa "Nanso by Katri Niskanen". Käykää ihmeessä katsomassa hänen suunnittelemiaan vaatteita joko liikkeessä tai Nanson nettisivuilta vaikkapa tämän linkin kautta.

Nanson syksyn mallistosta löytyy myös minulle uusi tuttavuus Anna Ruohosen mallisto "Nanso by Anna Ruohonen". Mm. yllä kuvassa näkyvä musta mekko on hänen käsialaansa. Olen nähnyt mekon myös luonnossa ja se oli U-p-e-a! 

Nanson Casual 2012 mallisto puolestaan on Minna Sillanpää -nimisen suunnittelijan tuotantoa. Ja oikeastaan se mallisto upposi minuun kaikkein eniten, vaikka mielenkiinto Nansoa kohtaan heräsikin Katri Niskasen myötä. Mm. kuvista ylemmässä oleva punainen mekko on osa Casual mallistoa. Huoh, miten ihana se olikaan luonnossa! En vielä kuitenkaan ostanut kyseistä mekkoa, mutta malliston musta/vaaleanharmaata hametta en voinut vastustaa. Tässä linkki samaan hameeseen burgundinpunaisena.

Asukuvia hameesta on luonnollisesti luvassa, hmmm.. jossakin vaiheessa:)


Onko Nanso teille muille ollenkaan mielenkiintoinen merkki vai edustaako se vain liikettä, josta haetaan äidille tai anopille pakollinen yöpuku pukinkonttiin? 
Miellättekö Te Nanson liikkeeksi, josta hankintaan high design -vaatteita?

(Mainittakoon selvyyden vuoksi tähän loppuun, että minä en hyödy tästä tekstistä (eli suomeksi sanottuna Nanson mainostamisesta) millään tavoin, jos sitä ollenkaan mietitte.)

Seuraa blogiani:

22 kommenttia:

 1. Kiva hame! En malta odottaa asukuviasi. :-)

  Kiitos tuhannesti, kun vinkkasit Nansosta. Kävin joskus viime vuonna sovittamassa jotain heidän mustien mekkojen uutta kokoelmaa (jollen ihan väärin muista). Moni linkkien kautta löytyvistä mekoista ja hameista herätti mielenkiinnon. Täytyy ehdottomasti poiketa Nanson liikkeessä ensi viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytpä minäkin muistan viime vuotisen mustamekko -kokoelman. Niitä oli muistaakseni 6 eri mallia. Kukahan ne suunnitteli, en muista..
   Jos vaikka ensi viikolla laittaisin töihin tämän hamosen, niin eiköhän me saada se taltioitua tännekin hetimiten sen jälkeen:)

   Poista
 2. Olin tänään muotinäytöksessä ja mielestäni siellä oli tuo lehdessä oleva musta mekko jonkun mallin päällä. Anna-Liisa Tiluksen asu näytti kovasti samanlaiselta kuin tuo pallokuvioinen. Yksi kiva harmaa hame oli myös esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa mielenkiintoiselta muotinäytökseltä! Tulipa muuten mieleen, että Nansonkin pitäisi ottaa mallia Marimekosta, joka on aloittanut erittäin järjestelmällisen maailmanvalloitusprojektinsa.. Nansollakin olisi ihan varmasti enemmän markkinoita Suomen rajojen ulkopuolella, ihan kuten Marimekolla. Se vaatii vain yhtä taitavan businessihmisen yrityksen keulaan, kuin mitä Marimekolla on teejiin muodossa:)

   Poista
  2. Se oli kyllä hieno esitys, mukana monta entistä missiä ja muuta kaunotarta ja ihan tavallisia asuja mm. Nansoa ja Marimekkoa sekä muita kauppaliikkeen asuja. Tuli kyllä oikein hyvälle tuulelle ja Anna-Liisa on uskomattomassa kunnossa, meikeläistäkin vanhempaa vuosikertaa ja näytti parikymppiseltä :)

   Poista
 3. Anna Ruohosen Säde (siis musta mekko) on mun mielestä tosi kaunis! Pitäis varmaan tutkia tarkemmin koko mallisto :)

  Printit on mulle jotenkin hirveen vieraita... en ole ikinä omistanut yhtäkään vaatetta marimekolta tai nansolta. en edes nuorempana...weird?
  Oli mulla lukiossa muuten marimekon beesin värinen laukku...siis se perus, läpällinen koululaukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä Nanson syksyn mallisto on vähintäänkin tutustumisen arvoinen! Ajattelin myös käydä sovittamassa just Katri Niskasen suunnittelemia juttuja, ihan jo uteliaisuudesta.
   Mullakaan ei ole koskaan ollut yhtään mitään Marimekon vaatetta - ei edes sitä klassikkoraitapaitaa. Ei myöskään laukkuja.. Petivaatteita ja pyyhkeitä vaan..

   Poista
 4. Mielenkiintoinen. Ja kiitos Sinulle, olen tästä kuviosta ihan pihalla. Mulle viimeiset havainnot Nansosta ovat yöpukuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmasti ole ainoa, joka mieltää Nanson vain yöpukujen valmistajaksi.. Nyt vaan kuule odottelemaan Nanson Amerikan valloitusta:)

   Poista
 5. Saanko kysyä mitä maksoit tuosta Eva laukustasi Espan myymälässä? Itse olen sitä pitkään miettinyt ja ehkä sen voisi joululahjaksi ostaa itselle ;) LV:n ranskan kielisellä sivulla hinnaksi on laitettu 425 euroa ja mietin vain mahtaako olla sama hinta Espan myymälässä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espan myymälässä se oli hiukka kalliimpi eli 440 eur.

   Poista
 6. Mä ostin kesällä yhden maximekon just nansolta ja tykkäsin siitä hurjasti! et ainakin mun silmissä kiinnostus merkkiä kohtaan on kasvanut.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten myös minulla, pitkästä aikaa:) Nytkin näytti mallistossa olevan jotain maximekkoja.

   Poista
 7. Minulle ei koskaan ole ollut Nansoa,mutta varmasti tutustumisen arvoinen juttu on:)
  Enemmän olen ollut Maripaitojen juurikin niiden tasaraita paitojen ystävä.
  Täytyy ottaa asiaksi käydä verkkosivuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ole tätä hametta ennen ollut kuin yksi Paola Suhosen suunnittelema mekko, joten aika uusi tuttavuus Nanso on mullekin. Niin paitsi siis niitä yöpaitoja on tietty ollut..
   Jännää kun monelle Marimekko ja Nanso on melkein samaa tarkoittavia juttuja, tuttuja kaukaa menneisyydestä:)

   Poista
 8. En ikävä kyllä usko Nanson valloitukseen tällä mallistolla ameriikoissa mutta itse olen päättänyt tällä kaudella satsata ainoastaan suomalaiseen vaateteollisuuteen ja Nanson kohdalla voisin ajatella hankkivani jotain kotiasustetta(yhden hankinkin jo:) Meinasin jo hankkia uudet Hunterit mutta vaihdoin ne Nokian saappaisiin. Ajattelin asiaa niin että kun minulla kuitenkin on tässä maailman talouden tilassa mahiksia hankkia vaatetta ja asustetta niin voin ihan yhtä hyvin hankkia ne suomalaisilta tekijöiltä, niin muutkin nyt sponssaavat aika suoraan ihan omien maidensa tekijöitä expatteina täälläkin joten miksen minäkin, suomalainen. Hollantilaiset ovat myös alkaneet näkyvästi hankkimaan kotimaisia tuotteita. Isoja globaaleja merkkejä en aio sponssata lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jalo ja kaunis ajatus! Just näin meidän tietenkin pitäisi kaikkien menetellä! Jo vaikkapa vaihtaa hiton Samsungit kotimaiseen Nokiaan. Voi kumpa se uusi Lumia löisi nyt niin läpi, ettei ole ennen Applella eikä Samsungilla nähty..

   Poista
  2. Nokian saappaat kestävät vuosikausia jopa -kymmeniä, etenkin ne mustat, jotka on käsitellyt. Kolmetkohan saappaat minulla on elämäni aikana ollut, ruskeat kestivät vähemmän aikaa kuin mustat.

   Poista
 9. Mä kirjoitin blogiini tästä asiasta keväällä, kun kevään Nanson mainokset iskivät naistenlehdistä silmille. Yhtäkkiä olin hankkinut 10 Nanson mekkoa, tungin niitä koko ajan blogiin jne. Kun laitoin pari kuukautta sitten kuvan uudesta Alla puun-mekostani blogiin, sain käydä ostamassa niitä useamman ja viedä mm. äidille ja kaverille kotikaupunkiin. Pienillä kikoilla Nansoista saa tosi kivan näköisiä ja pääsee eroon siitä yöpukufiiliksestä. Meinasin juuri tänään taas laittaa kuvan Nanson mekosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti vinkistä!! Minäpä kävin tutustumassa hetimiten niihin Nanson kevään mekkoihin blogissasi. Kevään mainokset meni meikäläiseltä ihan ohi.. Tosin luen naistenlehtiä niin älyttömän harvoin, paitsi nyt syksyllä tilasin Anna -lehden:)

   Poista
 10. Kirjoitan blogissani ilovenanso.blogspot.com Nansosta hyötymättä minäkään mitenkään kirjoittelusta (hyvän mielen lisäksi). Iloista kuulla ja nähdä, että nostit aiheen sivullesi, ja suomalaisuutta ja Nanson hyvää suunnittelua arvostetaan monissa kommenteissa. Nanso kaipaisi juu businessdriveria maailmanvalloitukseen. Monet keskeiset asiat kuten laatu, eettisyys, suunnittelu ja tuotanto kun näyttävät olevan jo kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jännää, miten olet omistautunut merkille! Mielenkiinnolla odotan, mitkä ovat valintasi syksyn mallistosta:)
   Toivottavasti Nansokin nähdään joku kerta NY:n muotiviikoilla, kuten Marimekko hienosti jo nähtiin.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.