Mulberryä ja Unisaa

11.8.2012

Tervehdys! Täällä arjen suuruuden kanssa tasapainottelua yrittävä bloggaaja. Kuten uskollisimmat lukijani tietävät, on elämä muuttunut jonkin verran tässä viime aikoina. Suurin muutos on ehdottomasti se, että neljän minuutin työmatka vaihtui 3,5 tunnin päivittäiseksi taivallukseksi. Miettikääpä, jos teidän päivästänne poistuisi ajanjakso kuudesta -> puoli kymmeneen. Siinä väistämättä jää vähemmän aikaa kaikelle mahdolliselle. Kuten tälle omalle ihanaiselle harrastukselle. 

Viime viikko oli aivan erityisen rankka. Syntymäpäiväjuhlallisuuksia riitti monelle illalle ja sekaan vielä oman asunnon näyttö. Ei siinäkään mitään, mutta se siivoamisen määrä, huh. Kaiken pitää olla super-tip-top. Aluksi pesin ikkunoitakin sisältä ja ulkoa, tätä nykyä olen ikkunoitten osalta tyytynyt pelkkiin ikkunalautojen pesuun. Sisällä siivoaminen vie muutaman tunnin ja pihakin pitää olla kunnossa.

Uuden asunnon löytäminen on kyllä neulan etsimistä heinäkasasta. Missä ne kaikki sisustuslehtien ja sisustusblogien unelma-asunnot oikein piileskelee silloin kun niitä etsii? Ei todellakaan ole helppo tehtävä. Ja minä en tietenkään tyydy mihinkään "ihan ookoo" -vaihtoehtoon. Sen täytyy olla hyvällä paikalla ja semmoinen, jonka sisustusratkaisut ei kaipaa suuria muutoksia. Kyseessä on kuitenkin isoin sijoitusratkaisu, jonka kaiketikin tulen tekemään. Sitä päätöstä tehdessä on laitettava tunteet aikalailla sivuun, mutta siitä huolimatta sen on tunnuttava kodilta. Rakentaminen tai ihan uuden, rakenteilla olevan kohteen ostaminenkaan ei ole poissuljettu vaihtoehto, kunhan pääsen itse vaikuttamaan sisustusratkaisuihin.

Kunnes uusi koti on löytynyt, jatkuu kolmen ja puolen tunnin jokapäiväinen taivallus. Ja tämä arjen kanssa taiteilu. Bloggailuintoa olisi vaikka teille muillekin jaettavaksi, mutta aikaa ei vaan tahdo olla.

No mutta. Me tavattiin Fab Forty Something blogin ihanan Marjukan kanssa taas pari viikkoa sitten ja Marjukalla oli tyylikkäästi Mulberryn ostoskassi olkapäällään. (Hänhän jo blogissaan paljasti, että kassista löytyi mm Mulberryn Lily -laukku.)
Onko täällä Helsingissä todellakin Mulberryn oma myymälä? En oikeasti ole sitä tiennyt!  Tiedätkö muuten Marjukka, mitkä on mun lempparimarjat? Noh - strawberry, raspberry, Mulberry ja Burberry. Terveellisiä kaikki!
Marjukan syystä tai ansiosta, poikkesin muistaakseni heti seuraavana päivänä Fabianinkadun myymälässä. Kaikkea sitä oppii, kun tarpeeksi kauan elää ja tutustuu oikeisiin ihmisiin;) Ja pitihän minunkin ostaa oma Mulberryn villahuivi syksyä silmälläpitäen. Nyt on nimittäin valikoimat parhaimmillaan ja runsaimmillaan.

Niin ja Kenkäfriikin Yrjönkadun myymälästä löysin ihan huippuhyvät ja täydellisen konjakin väriset (yllätys yllätys) Unisan korkkarit. Ne oli vieläpä superalennuksessa ja pöydälle jäi vielä muutamat kappaleet. Oliskohan nämä olleet  - 40% alennuksessa ja siitäkin vielä lähti 15% pois. Alkuperäinen hinta oli noin 150 - 160 euroa. Jos siis haluatte omanne, kannattaa olla nopea!

Tiesittekö te kaikki jo, että Helsingistäkin saa Mulberryä? Vai olenko todellakin ainoa..
Minä olen nimittäin tähän saakka ostanut omat Mulberryni Köpiksen lentokentältä ja  Lontoosta. 
Hinnan tähden niitä ei todellakaan tarvitse lähteä hakemaan Helsinkiä kauempaa!


28 kommenttia:

 1. Kivat ostokset olet tehnyt!

  Olet kyllä oikea arjen sankari työmatkoinesi. Mä en varmaan jaksaisi viikkoa pitempään. Toivotaan hartaasti, että mieleisenne asunto löytyisi pian ja ramppaaminen loppuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, työmatkalaisia on vaikka kuinka paljon liikenteessä ja moni tulee jopa kauempaa kuin minä. He vasta arjen sankareita ovat. Osa on kulkenut todella todella pitkään, vuosia ja vuosia. Minä en ajatellut totuttautua tähän ollenkaan, vaan toivoisin että kulkeminen loppuisi jossain vaiheessa. Kun kyseessä on väliaikainen projekti, niin sitä kai jaksaa. Harrastukset vaan (piruvieköön) kärsii aikalailla..

   Poista
 2. No en ole ainakaan minä tiennyt. Tai siis olikohan se just Marjukan blogi josta mä hoksasin ett "ai onko?"
  Jotenkin mennyt ohi... Sen verran "pönttö ja maalainen" olen.
  Pitänee poiketa kun seuraavan kerran kaupunkiin eksyy... sinne kun (ainakaan vielä) ei kovin usein tule mentyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä tuo Helsingin kaupunki - meikäläiselle oikeastaan ihan uusi tuttavuus:)
   Poikkea ihmeessä, niin ainakin tiedät missä se on..

   Poista
 3. Aivan ihania löytöjä olet tehnyt!! Mulberryn huivi on myös minulla hankintalistalla. Ehkä jonain päivänä poikkean Mulberryn liikkeessä kotiuttamassa itselleni yhden syksyä ja talvea varten!
  Ihanaa viikonloppua sinulle!
  Ja toivottavasti mieleinen asunto löytyy pian. :)

  VastaaPoista
 4. En ole asunut Suomessa vuosi kausiin mutta kylla mun mielesta Mulberrya on saanut sileta jo 90-luvulla...(voi tietty etta muistan ihan vaarin!).

  No, ei ole kiva jos duunimatka pitenee noin hurjasti, huh huh! Koita jaksaa! Toivotaan etta uusi koti loytyy pikapuoliin!

  VastaaPoista
 5. Mulberryn liikehän on ollut siellä niin kauan kuin mä muistan mutta merkki on tullut suurelle suomalaisnuorelle yleisölle tutuksi vasta blogien kautta...ennen blogeja Mulberryn laukut olivat kategoriaa mummukamaa eli tosi epätrendikästä... samoin kuin Chanelin laukut:D

  Niin se aika muuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan aika hienoa, että aika muuttuu näissäkin asioissa! Joo, mullekin tämä Mulberryn mahti on avautunut vasta oikeastaan blogien kautta. Niillä vasta mahtia onkin!

   Poista
 6. Ihan täydellisiä ostoksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mape!
   Toivotaan niille oikein oikein pitkää käyttöikää:)

   Poista
 7. Ai 3,5 tuntia ....kuljetko julkisela ? Jos et nin sitte sulla on vaan hidas auto ! Melkein 2 tuntia suunta,eikä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunti nelkytviis per suunta. Kotiovelta työpaikalle. Julkisillapa hyvinkin, mutta hidas on kieltämättä autokin, erityisesti ruuhkissa ei pääse millään eteenpäin:)

   Poista
 8. Kyllä aika sissi olet, kun jaksat ajaa tuota väliä joka päivä! Toivotaan, että löydätte pian kivan kodin ja saatte arjen rullaamaan siellä pääkaupunkiseudulla!

  Mulberryä en vielä omista, mutta eipä sitä tiedä...Katsotaan kun syksyllä käväistään siellä Briteissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten mullahan on ihan oma kuski - Mr VR. Se kuljettaa mua uskollisesti lähes päivittäin ja oikein hienosti vielä aikataulussa. Kun kotoa lähtee ja muutaman vaihdon jälkeen on työpaikan ovella, on aikaa tosiaan kulunut tuntinelkytviis. Tulee kuule luettua kaikenmaailman julkaisut kokolailla tarkkaan:)

   Poista
  2. On se vaan helpompaa istua junassa ja esim. lukea tai haaveilla, kun ajella omalla autolla, jolla ehkä vartin voittaisi. Et voi keskittyä mihinkään muuhun kuin ajamiseen ja ehkä radioon tai äänikirjoihin. Ja ihan poikki olet, kun pääset perille.

   Ennen ajoin Länsiväylän eteläreunalta lentoasemalle joka päivä. Kilometreissa ehkä 30, mutta ajallisesti reilu tunti. Julkisilla olisi mennyt 40 min pidempään, JOS aikataulut olisivat sattuneet kohdilleen.

   Kaikkea jaksaa aikansa, onneksi sinullakin on suunnitelma, ettei tuo ole ikuista :). Toivotaan nopeaa myyntiä entiselle ja uuden löytymistä pian!

   Poista
 9. Eikö Mulberryn myymälä ole ollut vuosia Helsingissä? Se on ollut aina vakiokohde kun täältä Turusta olen suunnannut Helsinkiin. Jo 90-luvulla olen ostanut ensimmäiset Mulberryni Helsingistä, olisiko ollut tuolloin Lilystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Minä en oikein tunne liikkeen historiaa ja Helsinkikin on minulle loppujenlopuksi aika vieras shoppailukohde. En ole koskaan elänyt kyseisessä kaupungissa ja shoppailureissutkin on Helsingin sijaan kohdistuneet jonnekin vähän kauemmaksi.

   Poista
 10. On kyllä aikamoinen työmatka. Mulla on kuitenkin sellainen hytinä, että asia korjaantuu tuotapikaa. Ihan siksikin, kun luoja auttaa heitä jotka auttavat itseään.

  En kehtaa kertoa millä hinnalla täältä löydän Unisan jalkineita. Lesti on hyvä ja kaiken huipuksi saa jalan näyttämään sirolta. Hintalappu saa mut näyttämään Roope Ankalta tai Uncle Srooge...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että - olispa hienoa jos se hytinä pitäisi paikkansa:)
   Olis kyllä mielenkiintoista kuulla, missä liikkeissä siellä myydään Unisan kenkiä ja mihin hintaan! Kerro nyt ihmeessä:)

   Poista
 11. Kyllä siinä on selvä hintaero ostaako Mulberryä Helsingistä vai Lontoosta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei? Minusta nämä villahuivit maksoivat Köpiksen lentokentällä jopa enemmän.. Samoin Helsingin myymälässä oli (voi että kun en tiedä laukkujen nimiä) sellainen peruslaukku (joita näkee monella) vaaleana versiona noin 600 euroa. Minusta se on yllättävän vähän, tosin 30 % alessa.

   Poista
 12. Huih, 3,5 tuntia on kyllä leijonanosa vuorokaudesta! Tsemppiä sinulle ajeluihin!

  Mä en omista mitään kalliita merkkejä (Mulberry, Burberry, Louis Vuitton), ei vaan ole varaa hankkia joten enpä ole liikkeitäkään kaivannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppitoivotuksista:)
   Joo, hienosti pärjää ilmankin:)

   Poista
 13. Samaa minkäkin teen täällä, tai pitäisi tehdä... Siivota , järjestellä, pestä ikkunoita... meilläkin on asunto myynnissä.. Aika rankkaa se on, mutta tehtävä on..

  Ihanat nuo kengät! Onkohan oikeesti mentävä katsomaan jos löytyisi kokoani.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain toinen vastaavassa tilanteessa oleva voi ymmärtää sen puurtamisen määrän, joka täytyy tehdä ennen näyttöä! Olen muuten miettinyt, että mitenköhän ikinä saan itseni motivoitua enää koskaan siivoamaan, kunhan tämä rumba päättyy, huoh! Se kun ei ole mikään "tavallinen viikkosiivous"..

   Kannattaa pitää kiirettä, jos meinaat käydä katsomassa! Paitsi että syksyn mallistokin oli tosi tosi kiva, kun sitä nopeasti pääsin kurkkaamaan:) Eli kyllä siellä kannattaa käydä vaikka sen tähden.

   Poista
 14. Ihanat kengät olet löytänyt ja vielä alesta. Pitäisiköhän käydä huomenna kurkkaamassa, jos niitä vielä olisi. Suuri vaara toki on, että syysuutuudet vievät huomion : )

  Minulla on ollut tuo huivi jo monta monituista vuotta. Ostaessa kirpaisi, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, niin kannatti ostaa silloin yksi hyvä & laadukas kuin useampi sinne päin. Hyvän valinnan teit siinäkin : )

  VastaaPoista
 15. Kivat ostokset olet tehnyt, minulla on tuo sama huivi. Viime vuosina olen hankkinut Mulberryä edullisemmin Heathrown kentältä kuin Helsingistä. Helsingissä kun on myös LV:n liike, niin tähän asti olen onnistunut vain käymään siellä ystävien seuralaisena, mutta lauantaina kävelin ulos ihana huivi mukanani. Ja apua, nyt jo haaveilen toisestakin LV:n huivista.
  Meilläkin on talo myynnissä ja todellakin tiedän sen siivoushaasteen ennen näyttöä, huh. Tsemppiä työmatkailuun ja toivottavsti löydätte mieleisen asunnon.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.