Turkoosi kotelomekko

4.7.2012

Kotelomekkoa ei työvaatteena voita mikään! Niitä kannattaa ostaa kaappiin muutama versio, koska ne muuntuu asusteita vaihtamalla niin monenlaiseen menoon.

Olen tätä omaa Oasiksen kotelomekkoa esitellyt täällä blogissakin monta kertaa, koska käytän tätä normielämässäkin usein. Ostin sen Tukholman keskustan Oasiksen liikkeestä kaksi tai kolme vuotta sitten, ja edelleen se näyttää hyvältä, ainakin omaan silmääni. 

Bossin pari päivää sitten esittelemäni kotelomekko on aikalailla samantyyppinen, mutta väriltään huomattavasti sinisempi. Tämä Oasis on sinisenturkoosi. 

Kotelomekon istuvuudessa ei kannata tinkiä piiruakaan. Itse suosin sellaisia versioita, joissa on pienet hihat ja ehdottomasti vuori sisäpuolella. Muita rajoitteita ei ole, eikä aina edes edellä mainittuja;) 


Kotelomekko: Oasis
Huivi: H&M (ikivanha)
Kengät: Peter Kaiser

20 kommenttia:

 1. Itsekin pidän kotelomekkoja paljon töissä, ja vapaallakin. Ne on niin helppoja ja vaihtelua saa asusteilla, niin kuin totesit. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa mieleen että minullakin on yksi vaaleanpunainen InWearin kotelomekko, jota käytän kotioloissa tosi tosi paljon näin kesäaikaan. Se on 10 vuotta vanha ja edelleen erinomainen. Se on hihaton ja vuoreton..
   Mutta joo, hyviä perusvaatekappaleita työhön ja tietysti myös kotioloihin. Joskus on kiva olla siististi pukeutuneena kotonakin. Siis vain joskus:)

   Poista
 2. Kaunis! Voisipa työssä pitää enemmän tällaisia naisellisia mekkoja. Kotelomekot sopivat sulle tosi hyvin, kun olet niin sirvelöinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun työssä tosiaan kotelomekko voisi olla hiukan hankala..
   Olen tosiaan ruumiinrakenteeltani muotti koolle 34 ja sen tähden kotelomekkoja on kohtuullisen helppoa löytää.
   Tervehdy pian<3!

   Poista
 3. Olen pienikokoinen joten teetin ompelijalla kaksi 60-luvun tyylistä A-linjaista kotelomekkoa. Niistä tuli überhienot ja monikäyttöiset vaikkapa pikkuneuleen kanssa.
  Kotelomekko on aina tyylikäs.

  -Marie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihanat!! Kuulostaa nimittäin just siltä, mitä minäkin olen hakenut! 60-luku, a- linja, venekaula-aukko ja 3/4-hihat -> miksi sellaisia ei löydy mistään valmiina?
   Onnittelut omista ihanista mekoista!!

   Poista
  2. Eipä löydy kaupoista ei :(. Tara Jarmon tekee mekkoja 60-luvun hengessä ja hyvä niin. Tutustupa tuohon kirjaan Sara Alm: Kuuluisat vintagemekot. Siinä on yksi J. Kennedyn kotelomekko venekaula-aukolla, hihaton tosin. Tämän blogistin kirjoituksessa näkyy ko. mekkokin: http://jotainsinista.blogspot.fi/2011/12/ne-kuuluisat-vintagemekot.html

   -Marie-

   Poista
  3. Tuo kyseinen J Kenedyn kotelomekko on varmastikin kaikkien kotelomekkojen "äiti". Siitä on ammennettu ja ammennetaan edelleen muotia sekä arkeen että työelämään.
   Jännää, että businesspukeutumisessa ei kannateta hihattomia vaihtoehtoja (se suorastaan kielletään joissakin opuksissa), vaikka jo Jackie Kennedy sitä aikoinaan suosi. Häntä on kuitenkin pidetty businesspukeutumisen tiennäyttäjänä, kautta aikojen.

   Poista
 4. Ihania ovat kyllä nämä sinun kotelomekot. Ja sopivat sun tyyliin aivan mahdottoman hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Champagne! Luonnonvalkoisen kun vielä löytäisi jostain..

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, ei tarvitse mekon käyttöä karttaa. Sinulle sopii tämä sinisen sävy hurjan hyvin. Kun mainitsit Ruotsin, niin tuli heti mieleen että oletko koskaan asustanut mekkoa keltaisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tykkään tosiaan vahvoista väreistä (tai sanotaanko niin, että en ainakaan karta niitä), niin olen aika varovainen asustamaan niitä muilla vahvoilla väreillä. Ihan niin rohkea en ole :)
   Suomi-värit kiehtoo yhdistelmänä enemmän kuin naapurimaan vastaavat..

   Poista
 6. Sinä se aina pukeudut niin ihanan naisellisesti ja tyylikkäästi. Viimeksi tänään tuijotin vaatekaappiani täysin varmana siitä, että siellä ei ole mitään päällepantavaa. Kotelomekot (ja muutkin mekot) ovat kyllä työkäteveisä ja kuten sanoit, vaihtelemalla asusteita niistä saa vaikka millä mitalla yhdistelmiä aikaan. Hankinnassa itsellä olisi uutta suokki Monsoonini tilalle, se kun on ahkerassa käytössä ollut ja sen alkaa hiljalleen huomaamaan sen ahkeruuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä tosiaan hyvä kysymys, milloin on aika luopua suosikistaan.. Minä ainakin pistän omiani aika herkästi kiertoon. Onneksi säilytystilatkin on rajalliset;)

   Jos hetkellisesti iskee (minullekin perin tuttu) tunne, että ei ole mitään päällepantavaa, niin kannattaa poiketa omassa blogissaan. Yllättävän hyviä ideoita tarjolla ja useimmiten kaikki löytyy omasta vaatekaapista;) Paitsi että ei sekään aina toimi, sekin on tuttua..

   Poista
 7. Pakko kommentoida: aivan mahtava väri kotelomekolla. Itselläni kaikki kotelomekot ovat ankean harmaita tai mustia. Ja niitä olen piristänyt värikkäillä asusteilla. Yritän ensi kerralla olla kaupoilla rohkeampi.

  Kotelomekon väri sopii sinulle aivan loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kesti aikansa, että uskaltauduin siirtyä mustasta ja harmaasta näihin vähän väririkkaampiin versioihin. Vaikka monta mustaa ja harmaata toki löytyy edelleen..

   Rohkeasti vaan katsomaan, nyt alennusmyyntien aikaan voi löytää vaikka mitä kivaa!!

   Poista
 8. Tätä kotelomekkoa olen ihaillut asukuvistasi ennenkin. Väri sopii sinulle erinomaisesti. Olen itsekin kotelomekkofani, vaikka olen kooltani paljon isompi kuin sinä. Niitä on juurikin niin helppo muunnella eri tilanteisiin sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakaan kotelomekko ei ole riippuvainen vartalonmallista tai koosta - ne näyttää (hyvin istuessaan) kauniilta, iästä ja koosta tai muustakaan riippumatta, kaikkien kantajiensa yllä.

   Poista
 9. Kysymys mekkojen huollosta...: miten usein ja miten peset mekkoja? Useinhan ne likaantuu vain kainaloiden kohdalta. Terv Ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ingrid! Mekkojen huolto riippuu sekä materiaalista että mekon hinnasta. Vuorettomat puuvillamekot heitän huoletta pesukoneeseen, mutta vuorelliset, vähän arvokkaammat mekot olen pesettänyt pesulassa. Vähän se kirpaisee, mutta käyttöikä jatkuu kummasti, kun huollon teettää ammattilaisella. Tekokuituiset versiot olen pessyt käsin, ellen ole laittanut niitä sitä ennen kiertoon;)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.