Kenkähaaste

7.7.2012

Sain blogiystävältäni Marjukalta mielenkiintoisen kenkähaasteen, johon aika moni blogituttavistani onkin jo vastannut. Täytyy sanoa, että joka ikinen kirjoitus on ollut todella kiinnostava! Suhtautuminen kenkiin on jokaisella niin omanlaisensa. 

En vastannut tähän haasteeseen kovinkaan nopeasti, koska olen oikeasti vähän mietiskellyt suhdettani kenkiin. Ei nimittäin ole aikaisemmin koskaan tullut pohdittua aihetta - hyvä niin;) En juurikaan tullut hullua hurskaammaksi pohdinnankaan jälkeen, koska minulla ei yksinkertaisesti ole mitenkään kovin intohimoinen suhde kenkiin. 

Toinen syy, miksi en myöskään heti käynyt käsiksi tähän haasteeseen, oli se, että kysymyksiä on järistyttävän paljon - yhdeksän kappaletta! Noh, yritetään nyt kysymys kerrallaan.

1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?

Tämä on sentään helppo kysymys. Viimeisin ostos on tehty tällä viikolla H&M:ltä, kun löysin aivan ihastuttavan söpöt tyttöjen balleriinat, jotka kaikenlisäksi sopivat 6-vuotiaan tyttären kapeaan jalkaan kuin valettu. Pikkutyttöjen balleriinoja on ollut yllättävän vaikeaa löytää. Niitä sitten hankittiin kerralla kahdet kappaleet - toiset kotikäyttöön ja toiset mekkojen kanssa käytettäväksi vähän parempiin tilaisuuksiin.Viimeisin kenkähankinta itselle on nämä Biancon kiilapohjakengät. Ei purista, eikä paina mistään, vaikka korkoa on 10 senttiä. Aivan huippuhyvä lesti!2. Lempiparisi, väri, koko?

Tämäkin on helppo kysymys, koska vastaus on niin päivänselvä. Tällä hetkellä lempikenkäpari on nämä alla näkyvät Unisan kengät. Omistan niitä kahdet kappaleet - nämä ruskeat ja sitten vielä mustat. Lesti on vaan niin mielettömän hyvä minun jalkaani ja ne sopii yhteen todella monen asun kanssa. Korkoakin on vain 8 senttiä, joten työpäivä menee nämä jalassa vallan mainiosti. Lisäksi jompi kumpi kenkäpari (joko ruskea tai musta) sopii melkeinpä kaikkien laukkujen kanssa yhteen. 

Yksinkertaiseti ihan täydelliset työkengät! Niin ja se koko, se on tässä mallissa numero 37.


3. Onko jokin kenkämalli, jota inhoat?

Koska suhde kenkiin ei ole mitenkään intohimoinen, en voi väittää varsinaisesti inhoavani mitään kenkämallia. Mutta, Crockseja en laittaisi jalkaani, en oikeastaan edes kesämökillä. Lapsilla ne on ihan ookoo, mutta enpä ole tavannut aikuista ihmistä, jota Crocksit pukisivat. Crockseilla tarkoitan nyt niitä järisyttäviä sandaaleita ja lukeutukoon jäljitelmätkin samaan kastiin. Tämä tarkennus on syytä tehdä sen tähden, että nythän Crocks on tuonut markkinoille aika herkullisen värisiä kumisaappaita.. Niille sentään annan mahdollisuuden..

Olen myös sitä mieltä, että lenkkarit kuuluvat urheiluun, ei naisten kaupunkikengiksi. Minun jaloissani ei tulla näkemään lenkkareita, muuta kuin urheilusuorituksen yhteydessä. Ei edes mukavuussyistä.4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

En todellakaan osaa sanoa.. Jos kengät sekä näyttävät että tuntuvat jalkaan hyviltä ja niille on vielä tarvetta, niin nehän täytyy silloin ostaa. En ole jostain syystä edes ihastunut mihinkään yyberkalliisiin kenkiin, että olisin joutunut pohtimaan asiaa. Saappaista olen valmis maksamaan enemmän, jopa muutaman satasen. Samoin työkäyttöön tulevista kengistä, koska jalat on niissä kovilla.


5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Voi apua, en osaa sanoa.. Joitakin kenkiä käytän yhden tai kaksi kertaa, toisia tulee taas käytettyä jopa useita vuosia. Kyllähän minun kenkäkaapista löytyy muutamat juhlakengät, jotka on monen monen vuoden takaa. Ei ne juurikaan kulu, koska ovat niin vähällä käytöllä. Mallikin sattuu olemaan kohtuullisen ajaton. 

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin ystävälläsi on?

Ei ole tästäkään kokemusta.. Mutta ajatuksena ihan ookoo. Tuskin kuitenkaan tietoisesti laittaisin ystävän kanssa samanlaisia kenkiä jalkaan samaan tilaisuuteen. Kuulostaa ajatuksena hieman omituiselta..

7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Töissä tosiaan edellä mainitut Unisat on olleet hyvät kävellä ja viettää niissä koko työpäivä eli 8 tuntia. Kaupungilla kävellessä käytän mielelläni jotain matalia versioita, Stylesnobin balleriinat on aika usein päätyneet jalkaan, samoin yllä kuvissa näkyvät Versacen sandaalit hellepäivinä. Conversen tennareitakin on tullut käytettyä, lähinnä farkkujen kanssa. Siis mitä milloinkin, riippuu säästä ja muusta vaatetuksesta. Sen jälkeen vasta päätetään kengistä;)

Nämä alla kuvissa näkyvät Converset on muuten 12-vuotiaan tyttären itse suunnittelemat versiot. Hänen luokallaan on kuulemma "kaikki saaneet saaneet suunnitella itse omat Converset, ihan kaikki, joten munkin on pakko saada. Ihan pakko!" Pieni epäilys heräsi siinä vaiheessa, kun Conversen sivuilla kerrottiin, että niitä ei toimiteta Eurooppaan. Onkohan todellakin niin, että jokaisella luokkakaverilla on joku tuttava / sukulainen jenkkilöissä, jotka sitten junailee nämä edelleen Suomeen. Hmmm, epäilen! Mutta en toki ääneen;)

Tämmöiset niistä sitten tuli ja hintaa kertyi 60 euroa.
8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

En oikeastaan ole koskaan ilman kenkiä, mutta ilman sukkia niin paljon kuin mahdollista. En tiedä mitään vastenmielisempää ajatusta, kuin talloa vahingossa jonkun niljakkaan etanan päälle. Tai tupakantumpin. Hyi olkoon. Sen tähden kesälläkin ulkona tulee oltua aina kengät jalassa.

9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, millaiset ottaisit?

Juuri nyt en ottaisi minkäänlaisia kenkiä, vaikka saisin ilmaiseksi. Niitä on jo ennestään niin paljon ja ne aiheuttaa säilytyksen kanssa aina haasteita. Hyvät juoksulenkkarit voisin ottaa, jos olisi ihan pakko. Niitä tarvitsisin tällä hetkellä ehkä eniten. 

Tämän haasteen haluan jakaa kaikille teille, jotka ette sitä ole vielä saaneet!
Tarttukaa ihmeessä!

Seuraa blogiani:

26 kommenttia:

 1. Tyttärellä on muuten turkasen hyvä maku! Kivat Converset. Meillä hankittiin loppu viikolla Guessit, jotka ovat kuin Converset. Siis tyttärelle.

  Ei sen puoleen, Sinullakin on oikein herkullinen kenkämaku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun nuoruudessa tai lapsuudessa päässyt suunnittelemaan omia kenkiään.. Retutennarit oli kaikilla samanlaiset;)

   Voisinko näin kommentin muodossa heittää Sinulle tämän samaisen haasteen? En ainakaan muista lukeneeni tätä blogistasi! Olisi aika mielenkiintoista tietää Sinun suhde kenkiin siellä vähän laajemman tarjonnan äärellä!

   Poista
  2. Nikellä on myös sellainen suunitteluohjelma ja sieltä tilataan meidän 18v. kengät, itse suuniteltuna tietysti :))
   Vansseja etsittiin koko maailmasta ja sitten oikeanlaiset löytyi Ebaystä.
   Tosiaan meidän nuoruudessa ei kenkiä juurikaan valikoitu vaan jalkaan laitettiin ne mitkä kaupasta ( tai sisaruksilta ) sai.

   Sinulla on kauniita kenkiä.

   Poista
  3. Mielenkiintoista nämä kenkien suunnitteluohjelmat;) Näitten Conversien toimitusaika oli 3 viikkoa.. Muistan hämärästi jostain lukeneeni tai nähneeni tästä Nikenkin vastaavasta. On varmasti just nuorison juttu!? Itse pärjäilen kaupan valmiilla malleillakin.. Tai mistäpä sitä koskaan tietää..

   Poista
 2. Ihanat Versacet ja ovatpa ne pysyneet hyvässä kunnossa! Yritän itse nykyään ostaa kesäkenkiä mustapohjaisena. Tuntuu, että omat kesäkengät ovat jo muutaman käyttökerran jälkeen likaisen näköisiä vaalealla sisäpohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa ovat kyllä hyvässä kunnossa, koska kuva on otettu ennen ensimmäistäkään ulkonakäyntiä;) Se on totta, että ei ne kauaa säily kivannäköisinä - siis nimenomaan sisäpuolelta. Onneksi varastossa oli kuva ennen käyttöönottoa;)
   Esim. Stylesnobin balleriinoista en enää voi laittaa tänne yhtään kuvaa ilman että ne olisivat jalassa.. Nehän on ihan siivottoman näköiset;)

   Poista
 3. Mäkään en tunnusta olevani mikään Crocs-fani, mutta pakko tulla hehkuttamaan näiden varvassandaalien puolesta. Ne ovat yksinkertaisesti loistavia; jalassa tukevat, sisäpohja kivasti "hierova", varpaanväli ei hierrä ja ennen kaikkea pohja pitää eikä taitu. Ei siis kompastumisvaaraa:)
  Ekat nappasin muistaakseni Crocs -kaupan kesäalen jäännöskorista muhkealla 70 %:n alennuksella ja sen jälkeen olen hankkinut itselleni jo kahdet lisää sekä vaihtanut muiden perheenjäsenten varvassandaalit.
  Näillähän hipsutellaan vain kotioloissa tai hotellihuoneissa, soveltuvat myös suihkujalkineiksi. Jalkarasvauksen jälkeen ihan ehdottomat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle termin "crocks" taakse menee siis vain ne sandaalit, joissa on takana se remmi, tiedätte varmaan.. Samoin jäljitelmät kuuluu saman "crocks" -termin alle..
   Varvassandaalit kuulostaa aika hyvälle!! En ole tosiaan tullut käyneeksi Crocksin liikkeessä, muuta kuin lasten sandaalit silmissä. Eipä ole käynyt edes mielessä katsastaa itselle yhtikäs mitään, juurikin tämän mielleyhtymän tähden. Kumisaappaatkin näyttää ihan mielettömän herkullisille!!

   Poista
 4. Tosi kiva haaste! :) voisinpa vastata haasteeseesi lyhyesti.

  1. Viimeisin kenkäpari on ostettu Pariisista ja kyseessä on Repetto:n ballerinat, jotka ostettu siis merkin omasta liikkeestä. Ja tyytyväinen olen ollut ostokseeeni, hyvät jalassa ja kauniit kengät.

  2. Lempipari on varmast tällä hetkellä em. Repetto:n ballerinat, niitä on tullut käytettyä nyt kesällä melko paljon. Väri on vaaleanruskea, sanoisin kamelinväristä nahkaa mini-mini-"krokokuosilla". Kengän koko on 38 (normaalisti käytän 37 kenkiä).

  3. En kyllä varsinaisesti inhoa mitään kenkämallia. Olen kyllä aika tarkka siitä minkälaisia kenkiä ostan ja jalkaani laitan, mutta en osaa nyt määritellä tähän minlälaista mallia inhoaisin.

  4. Äkkiseltään sanoisin, että kalleimmat kenkäni ovat olleet siinä 200 - 250 eur haarukassa. Mutta esim. nahkasaappaiden kohdalla saattaisin olla valmis maksamaan jopa hieman enemmänkin. Tärkeintä on mielestäni kuitenkin laatu ja istuvuus, sen jälkeen mietin kestääkö kukkaro/olenko valmis maksamaan hintalapussa olevaa summaa.

  5. Riippuu todella paljon kengän kestävyydestä. Yleensä laitan kengät pois kun ne on jo niin puhki kulutettu. Harvoin tulee ostettua kenkiä, joihin kyllästyisin tai niitä ei tulisi käytettyä. Juhlakengät joita tulee käytettyä harvoin, säilyvät useamman vuoden. Paljon käytetyt kengät kestävät hyvinä arviolta parisen vuotta, voi kestää kauemminkin.

  6. Eipä ole tainnut tällaista käydä sitten teinivuosien :) mutta en näe syytä miksi en voisi ostaa samanlaisia kenkiä. Kuten totesitkin, en kuitenkaan niitä tietoisesti käyttäisi samaan aikaan/samoissa piippaloissa.

  7. Yhdet mukavimmista kengistä mitä omistan, on Hunterin kumisaappaat. Niissä on käsittääkseni ergonominen pohja, joka sopii omaan jalkaani erinomaisen hyvin. Ne on pelastanut niin monelta sateiselta/räntäiseltä työaamulta. Kesäaikana mukavinta on kyllä painella menemään varvassandaaleilla. Ostin Balin reissulta useammat RipCurlin varvassandaalit ja ne ovat olleet hyviä. Ja lisäksi pirteän värisiä. Näitä kylläkin tulee käytettyä lähinnä vain mökillä ja rannalla :)

  8. Olen kesäisin ulkona mahdollisimman paljon ilman sukkia. Mökillä tai ylipäätään landella tulee hipsittyä nurmikentillä myös paljain jaloin :)

  9. Jos saisin ilmaiseksi jotkut kengät, ottaisin jonkun luxus-merkin klassisen kenkäparin. Esim. Jimmy Choo, Christian Louboutin jne.

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä haasteeseen tarttumisesta! Mukava tutustua Sinuun myös kenkiin suhtautumisen muodossa;)

   Poista
 5. Aika samoilla linjoilla ollaan kenkien suhteen. Ihania kenkiä sinulla:)


  Sain myös haasteen tehdä postaus tästä aiheesta ja pitää tosiaan miettiä hieman miten aihetta avaa. Korkokenkiä aloin käyttämään jo ennen lukiota joten esim. balleriinoja oli aluksi vaikea ottaa käyttöön. Laatu ja mukavuus ovat tärkeimmät kriteerit ja se että pystyn niillä kävelemään kauniisti ja itsevarmasti. Kenkien suhteen tiedän että monet kalliit "merkkikengät" ovat laadultaan surkeat ja ne tehdään siellä missä halpiskengätkin. Ihmiset ovat nykyään niin merkkiriippuvaisia että sitä käytetään sumeilematta hyväksi. Tarkemmin kun asiaa tarkastelee niin missään ei edes luvata että ne 200-600 euron väliin sijoittuvat tietyt merkkikengät olisivat laatukengät eikä niillä ole minkäänlaista takuuta mikä taasen laatukengillä luonnollisesti on. Käytetään kyllä sellaisia laatusanoja että upeat, kauniit ja sen ja sen merkkiset. Se on kyllä hassu juttu että vaikka näistä tulee vähän väliä dokumenttiohjelmia niin se ei estä tietyn tyyppisiä ihmisiä niitä hankkimasta tuolla järkyttävällä hinnalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin huomannut, että kun työpäivän päätteeksi vaihtaa korkkarit matalampiin versioihin, niin onhan se hetken aikaa vähän hassu tunne - jo se että pituudesta lähtee 8 cm pois.. Tuntuu, että asukaan ei näytä miltään, jos korkkarit ei ole jalassa.. Siihen tunteeseen olen kyllä addiktoitunut, sen tunnustan. Mutta onnekseni en ole kengissä merkkiriippuvainen. Niinkuin vaikkapa laukuissa olen - joissa pätee ihan samat lainalaisuudet, mitä mainitsit kenkienkin osalta.. ja monessa muussa asiassa samoin.

   Poista
 6. Kiva, kun tartuit tähän haasteeseen! : ) Mut kuule, en usko tuota viimeistä kohtaa... Sovitaanko, et jos joku tulee tyrkyttämään sulle vaikka CL-korkkareita, sanot, että pirautat minulle, koska sulle ei nyt kertakaikkiaan mahdu kenkiä mihinkään... ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittu! Lupaan! Helppo homma, koska Sinulla on prikulleen samankokoinen jalka kuin minulla;)

   Poista
 7. Tämä oli hyvä postaus siinä, että itsekin voi miettiä suhdettaan kenkiin. Mulle ne ovat käyttötavaraa siinä missä muutkin. Oikeat kengät eri tilanteisiin ei sen kummenpaa.
  En tunne mitään intohimoa vaan puhtaasti kengät on kengät. Toki se miltä ne tuntuvat ja näyttävät ovat kriteerit,mutta en ostasi kenkiä joita ei voi käyttää vaikka olisivat kuinka in /luxus merkkiä.
  En koe tarvetta hankkia sellaista mikä ei ole "minua".Kuten laukkujakaan en ajattele kenkiä sijoituksena. Sijoittamisesta on minulla ihan eri käsitys:D
  Olen valmis maksamaan laadusta en imagosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Sinulla Lennu olisi vaikkapa 5000 eur ylimääräistä rahaa, niin
   a) ostaisitko muutaman Parajumpersin parkan ja parit Hunterin saappaat, vai
   b) lähtisitkö perheen kera Karibian risteilylle tai Thaimaan paahtavan auringon alle, vai
   c) lyhentäisitkö asuntolainaa koko rahalla, vai
   d) sijoittaisitko johonkin pääomaturvattuun vaihtoehtoon, joka tuottaisi noin 3% vuodessa, vai
   e) ostaisitko vaikkapa Chanelin klassikkolaukun, vai
   f) sijoittaisitko summan kaikenmaailman hifi-laitteisiin?

   Aika vaikea valinta. Minä voisin päätyä mihin tahansa vaihtoehtoon;)

   Poista
  2. Kaikki vaihtoehdot olisivat ok,mutta pitemmälle katsottuna valitsisin kohdan d.
   Tuotto pitkällä aikavälillä mahdollistaa aika monta haavetta sekä antaa väljyyttä elämään.

   Poista
  3. Hyvä vaihtoehto;) Parastahan siinä on se, että se mahdollistaa valitsemaan jollakin aikavälillä vaikka kaikki muut vaihtoehdot;)

   Poista
  4. Nimenomaan tätä tarkoitin:)
   Tänään, kun pihistää jonain päivänä voi panostaa.

   Poista
 8. Olipa kiva lukea vastauksiasi!

  ps. Noi Versacen sandaalit ovat yksinkertaisesti upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan;)
   Ne on kyllä tosi kivat. Sain ne itseasiassa siskolta tuliaisina muistaakseni Milanosta..

   Poista
 9. Tykkään näiden vastauksien lukemisesta, itselläni kun on niin intohimoinen suhde kenkiin, ollut niin kauan kun muistan. Jäin tässä pohtimaan, että tämä rakkauteni kenkiin (ja huiveihin) lienee ajalta, jolloin painoni heitteli (enemmän kuin nyt) ja vaatteita ei tahtonut löytyä. Kenkiin sain sujautettua tämän 38 räpyläni kyllä eivätkä ne jääneet pieneksi kuten vaatteilla oli tapana.

  Kerrassaan virkistävää lukea vähemmän intohimoisesti suhtautuvan ihmisen tekstiä samasta aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään toki kengistä, mutta en tosiaan mitenkään intohimoisesti.
   Minusta on tärkeää, että on jokin asia mihin suhtautuu nimenomaan intohimoisesti! Toki niin että ei siitä saa aiheutua hankaluuksia.. Sinulla on selkeästi järkevä intohimo, kun luin Sinun vastauksesi haasteeseen.

   Poista
 10. Piti tulla vähän kertomaan näistä Crocseista.. ostin Singaporesta Crocsin kiilakorkoiset mustat sandaalit, kankaiset nyörit. Aivan upeat jalassa ja todella sopivat Singaporen ilmastoon, eli kumikengiksi! Eivät mene miksikään vaikka vettä tulisi kaatamalla, eivätköä hiosta.. katso linkki mallista;
  http://www.crocs.fi/crocs-leigh-wedge/11382,fi_FI,pd.html?cid=45E&cgid=women-footwear-heelsWedges
  Valitettavasti kokoja ei ole enää saatavilla.. olisin ostanut myös valkoiset.
  Tilasin viimeviikolla toiset Crocsit.. kumiset ballerinat.. Adrina Flat-nimiset, nekin sopivat tropiikin ilmastoon ja miksi ei tännekin. Eli Crocsin mallisto on nykyään ihan jotain muuta.. mutta tietysti monille sana Crocs tuo mieleen vain ne kamalat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tosiaan merkki on vieras ja edustaa vain tätä yhtä mallia, millä he aikoinaan tulivat markkinoille - rytinällä.
   Täytyykin tutustua ja kenties se mielleyhtymä joku päivä väistyy omassa pääkopassani;)

   Poista
 11. Minusta crocsit on mitä näppärimmät kesäkengät lyhyille reissuille :).
  Taidan olla aivan epätyypillinen naisihminen, sillä tähän haasteeseen vastaaminen ei minulta onnistuisi, sen verran vähän kenkiä omistan ja suurin osa niistä on erikoiskenkiä urheilua varten. Kenkien ostaminen on meikeläiselle hirveää pakkopullaa. Kalliita en osta ja suurin osa kengistä on sellaisia, etteivät ne istu jalkaan, joten jos kerran jotkut siedettävät löydän, niin niillä kävelen vuosikausia, kunnes menevät rikki. Korkokenkiä en edes omista :). Hauska idea suunnitella omat kengät, tyttäresi oli varmasti asiasta tohkeissaan :).

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.