Lomakuvia Karibian risteilyltä

11.3.2012

Viikko sitten päättynyt loma oli yksi upeimpia elämyksiä, mitä olen koskaan millään lomalla kokenut. Maailman suurimmalla risteilyaluksella vietetty viikko oli kaikkea mahdollista yhdessä paketissa. Totta puhuakseni, lähdin risteilylle ihan pikkuisen "ruotsinlaivafiiliksellä" sillä erotuksella, että ajattelin ottaa sen rantaloman kannalta. Ollaan nyt viikko Karibialla ja otetaan kannella aurinkoa -tyyliin. 

Minun aistini eivät riittäneet tallentamaan kaikkea sitä, mitä laiva tarjosi. Jo pelkästään laivalla ollut taide oli kymmenien miljoonien arvoinen. Kaikkeen oli panostettu viimeisen päälle, eikä missään asiassa oltu säästelty. Henkilökuntaakin oli varattuna yksi jokaista kolmea matkustajaa kohden. Ja takaan, että palvelu pelasi!

Meidän seurueeseen kuului viisi henkeä: neljä omaa ja yksi "lainattu" eli 15-vuotias siskontytär Siiri. Sekin oli hienoa havaita, että laivalla oli otettu kaikki elämänkaaren vaiheet huomioon. Laiva tarjosi täyden elämyslastin niin lapsiperheille, lapsettomille pareille, häämatkalaisille, vanhuksille, nuorille, teineille, lapsille, siis ihan kaikille.

Jo etukäteen (ei voi sanoa, että stressasin, mutta) harmittelin sitä jonon ja jonotuksen ja odottamisen määrää, kun 8000 matkustajaa lastataan laivaan. Positiivisten yllätysten sarja alkoi jo itse asiassa Fort Lauderdalen lentokentältä, jonne palautimme vuokra-auton. Sieltä oli nimittäin järjestetty ilmaiskuljetus laivalle. Heti bussista noustuamme meitä oli vastassa laivan henkilökuntaa, jotka ottivat matkatavarat haltuunsa. Ne tullattiin ja läpivalaistiin ennen kuin ne muutaman tunnin kuluttua löytyivät meidän hyttimme oven takaa. Sen jälkeen kävelimme suoraan laivaan, toki tsekkausten ja pakollisten valokuvien ottamisen jälkeen. Ei siis sekuntiakaan jonotusta eikä rasittavaa odotusta. 


Alla ensimmäisessä kuvakollaasissa otin kuvia meidän hytistämme. Kuvissa näkyvien tilojen lisäksi hytistä löytyi myös noin 5 neliömetrin suuruinen vaatehuone. Sinne mahtuivat meidän matkatavaramme laukkuineen päivineen oikein mainiosti, eikä ne olleet keskellä huoneen lattiaa levällään, kuten niin monessa paikassa ovat olleet. Hytissä ei ollut parveketta siitä yksinkertaisesta syystä, että se olisi maksanut 1000 euroa till. Laivan kansi oli päivänpaistattelua varten ja sen tähden tingimme omasta parvekkeesta.


Laivassa oli 16 toinen toistaan elämyksellisempää kerrosta (paitsi kerros nro 13, se puuttui). Royal Promenade oli "laivakaupungin" pääkatu, jonka varrella oli shoppailumahdollisuudet, kahviloita ja ravintoloita. Sen varrella oli myös päivittäin vaihtuvat tuote-esittelyt tai supertarjous -torit, miten niitä nyt kuvaisikaan.. Yhtenä päivänä torilla oli design -kelloja ja Swarowskin tuotteita, 10 dollarin tuotteita (josta muuten itsekin ostin yhden juhlaclutchin) ym ym. Ostin myös yhden timanttisormuksen, joka  myytiin puoleen hintaan ja tietenkin verovapaasti.


Varsinainen päivän huippuhetki oli illallinen, joka oli katettuna (especially for us) joka päivä laivan hienoimpaan ravintolaan ja määrättyyn pöytään. Vaikka pukeutumiselle oli asetettu vaatimuksia vain kahtena päivänä, niin me kyllä pukeuduimme "parhaimpiimme" jokaikinen ilta. Se teki ruokailusta itsellemmekin ainutlaatuisemman ja arvokkaaseen ympäristöön soveliaamman. Ravintolasalissa soitettiin joka ilta elävää musiikkia viulistin ja flyygelin soittajan toimesta. Kristallikruunukin oli ties kuinka monta metriä korkea. Lautasten kuviointi oli prikulleen samaa kuviointia kuin kokolattiamaton.. Elämyksiä siis riitti.

Niin ja tarjoilijat - heistä on pakko sanoa muutama sananen. Ensinnäkin heitä oli tässä kyseisessä ravintolassa 220 henkeä ja he edustivat 56 kansallisuutta. Meillekin oli varattuna kolme tarjoilijaa: waitress, assistant waitress ja head waitress. Heillä oli hoidossaan noin 5-7 muutakin pöytää, mutta joka tapauksessa joku heistä oli taukoamatta meidän pöydässämme tiedustelemassa onko kaikki ookoo. (Suomalaiseen makuun he olivat ehkä liian usein siinä, mutta jenkkiläiset kuulemma vaatii sellaista..) Jos et tykännyt jostakin ruoasta, se lähes vaadittiin vaihtamaan uuteen annokseen. Jokaisen oli "pakko" kokea joka päivä uusi makuelämys ja ravintolan tehtävänä oli ylittää ruokailijoiden odotukset ilta toisensa jälkeen.

Risteilyjen hinnat olivat muuten all inclusive -hintoja eli lähes kaikki ruokapaikat sisältyivät risteilyn hintaan, myös tämän hienoimman ravintolan illallinen.
Alla kollasissa yleisnäkymää laivan muista "oleskelutiloista".
Allasosastot olivat myös vertaansa vailla. Altaita oli jokaiseen makuun, samoin kannen urheilumahdollisuuksia. Sieltä löytyi kaksi surffauskonetta, lämpimiä altaita, kylmiä altaita, porealtaita, pingispöytiä, koripallokenttää, vaijerinaru, jolla pääsi liitelemään laivan toiselta reunalta toiselle, minigolfrata ja vaikka mitä.

Auringonottomahdollisuudet oli tietysti erinomaiset. Kannella oli uijia ja auringonottajia varten pyyhebaareja, joissa pääsit vaihtamaan pyyhkeet puhtaisiin vaikka miten usein.  Itse nimittäin arvostan puhdasta pyyhettä yli kaiken, varsinkin rantalomilla.
Matkalle toi aivan erityistä hohdetta myös ne päivät, jolloin emme olleet merillä. Risteily alkoi siis sunnuntaina, jonka vietimme merillä, samoin maanantain. Tiistain olimmekin Haitilla, keskiviikon merillä, torstain Jamaicalla ja perjantain Meksicossa. Lauantain vietimme jälleen merillä ja sunnuntaina laiva saapuikin heti aamusta takaisin Fort Lauderdalen satamaan.

Nuo päivät Haitilla, Jamaicalla ja Meksikossa ansaitsevat ihan oman postauksensa. Niistä on siis luvassa  lähitulevaisuudessa yhteenveto kuvien kera.

Seuraa blogiani:

26 kommenttia:

 1. Mukava kuulla matkastasi ja nähdä kuvia, meilläkin on ollut mielessä vastaavanlainen matka joskus tulevaisuudessa. Kivaa saada vähän ennakkotunnelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Tämmöinen matka sopi ainakin meidän makuun.

   Poista
 2. Oih, mitä ihanaa ylellisyyttä! En tiennytkään että Karibian laivaristelyt ovat näin upeita, kiitos näistä kuvistasi ja jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä Tuija;) Huomasin tosin, että en missään vaiheessa matkaa kulkenut blogi mielessä, koska esim asukuvia en hoksannut ottaa juuri laisinkaan.. Olin siitäkin lomalla;)

   Poista
 3. Ihanaa katsella näitä kuvia! Tulee niin muistot mieleen viime syksyn häämatkalta. Kunhan lapset hiukan kasvaa, niin ehdottomasti lähdemme kaikki uudestaan. Tuolla tuntui mukavasti esim. teineille olevan ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Voin kuvitella, että häämatkalaisia ajatellen laivasta sai varmasti ihan eritavalla irti. Ja teinit oli Erittäin hienosti huomioitu, heille oli jos jonkinlaista toimintaa ja jopa tiloja, joihin ei edes päästetty aikuisia.

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja ihana loma! Ja kiva saada katsaus suomalaisesta lähteestä :)

  Eilen muuten katsoimme koko perheen hömppäleffan, jossa ao. laivalla oli oma osuutensa. Tulit heti mieleen.

  Yksi asia joka täällä on tehty mukavaksi on juuri jonottaminen. Eikä oikeastaan koskaan edes ole kummoisia jonoja, kun kaikki pelaa. Mutta jos jonotetaan ovat amerikkalaiset siinä tavattoman hyviä ja rentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kanssa yhtäaikaa oli myös jokin espanjankielinen kuvausryhmä. En tiedä, mitä he laivalla kuvasivat, eli ei varmasi parempaa kuvausympäristöä voisi kuvitella;)
   Amerikkalaiset on tosiaankin tunnettuja palvelukulttuuristaan! Siitä kulttuurista voisi Suomikin ottaa oppia;)

   Poista
 5. Upeita kuvia! Teillä on ollut varmasti ihan mielettömän upea loma! Itselläkin alkoi tehdä mieli risteilylle :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me muuten tutustuimme risteilyllä vanhempaan pariskuntaan, jotka olivat Dallasista. Tiesivät Coppelin kylänkin. Herra oli eläkkeellä oleva yliopiston proffa (kauppatieteitten) ja rouva eläkkeellä oleva juristi. Olivat seilanneet kaikki maailman meret jonkin risteilyn muodossa. Eivätkä olleet ekaa kertaa tälläkään laivalla. Tarkoitan siis sanoa, että teillähän ei ole matka eikä mikään hypätä laivaan;)

   Poista
 6. Uskomatonta, ihan kuin satua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jälkeenpäin ajatellen - Kyllä! Melkein itsestäkin tuntuu samalta;)

   Poista
 7. Voi miten hienon näköistä! Kiitos näistä kuvista ja tarinasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä Annu! Mukavaa (lue: ihanaa!!) että olet liittynyt lukijaksi! Olen myös käynyt blogissasi ja lukenut mielenkiintoisen tarinasi;)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Aika moni oli hyvin tietoinen, että tämä laiva on Suomessa tehty. Ja todella moni henkilökuntaan kuuluva oli ollut Turussa hakemassa tätä laivaa talvella 2008. Suomesta he muistivat lähinnä sen, että täällä oli ihan törkeän kylmää.. Koko parin viikon laivamatka Turusta Fort Lauderdaleen oli kuulemma käytetty laivan eri paikkoihin tutustumiseen ja kouluttautumiseen. Laiva oli siis lastattuna henkilökuntaa neitsytmatkallaan.

   Poista
 9. On se hieno laiva..itse en oo päässy käymään..vielä...riittää kuulemma kun mies matkustaa noissa työkseen...
  Lapsiperheille suosittelen Disneyn laivoja, ne on kanssa tosi upeita ja siellä lapset ovat todellakin pääosassa.

  Terkuin Mari Miamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! En olekaan kuullut Disneyn laivoista.. Terveisiä ihanaan Miamiin!!!!

   Poista
 10. Tätä ei voi kuin kuvata yhdellä sanalla: wau.
  Miehenikin eilettäin luki tämän tarkkaan ja päätti viedä itsensä ja minut luonnollisesti risteilylle:) Ei kuulemman halua viettä 50 kymppisiään Lapissa:)
  Olen ollut toisi laiskana kommentoimaan mutta lukenut olen kyllä !Mulla alkoi loma ja arvaas vaan onko kivaa?
  Ihanaa viikkoa sinulle rakas blogi ystäväni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, tämä risteily on kuin tehty teille kysisiä juhlia ajatellen!!! Jos ette halua käydä Miamissa, niin lennot kannattaa varata suoraan Fort Lauderdaleen! Suosittelen lämpimästi! Ne Karibian yöt.. Sitä lämmintä meren henkäystä.. Voih..

   Poista
 11. Oi että, kuulostaa täydellisen ihanalta! :) Itse en oikein ruotsinlaivoista välitä, mutta olen miettinyt että karibianristeilyt ovat varmasti kivoja ja erilaisia. Ja niin voi kyllä sanoa tämän postauksen perusteella! :) Laivakuume iski ja innolla odotan jatkopostaustasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karibian risteilyjä tekee moni yhtiö. Nämä olivat Royal Karibian -nimisen varustamon järjestämiä ja sen tunnetuimmat laivat ovat "made in Finland" "Oasis of the seas" ja "Allure of the seas". Ei vedä ruotsinlaivat vertoja näille..

   Poista
 12. Iso kiitos tästä, että jaat lukijoiden kanssa tämän kokemuksen :). Minäkin kiinnostuneena luin tämän postauksen tarkkaan. Kuulostaa ja näyttää(!!!!) oikein mahtavalta lomavaihtoehdolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen loma ei ole ihan vielä niin yleinen kuin vaikkapa Thaimaan tai Kanarian lomat. Jos kaipaa "vähän erilaista" lomavaihtoehtoa, niin tässä on oiva semmoinen;) Kiva, kun pidit tästä<3!

   Poista
 13. Oon haaveillu tosta risteilystä jo jonkin aikaa. Näyttää ja kuulostaa upealta! Mikä oli laivan nimi ja mitä kautta kannattaa matka ostaa?

  http://khetkia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Ensimmäisenä haluan kiittää Sinua siitä, että olet liittynyt lukijaksi <3! Ja toiseksi haluan toivottaa onnea uuteen ja jännittävään elämänvaiheeseesi!!
   Laivan nimi on Allure of the Seas ja se kuuluu Royal Karibian -varustamon risteilyaluksiin. Toinen vastaava on Oasis of the Seas, jota ainakin moni henkilökunnasta suositteli tämän lisäksi.
   Me varasimme matkan suoraan yhtiön kotisivujen kautta. Me kun olemme omatoimimatkaajia, jotka emme juurikaan käytä valmiita pakettiratkaisuja. Mutta siis tiedän, että moni matkatoimisto myy näitä, mm Matkavekka.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.