Juhlakuvia

5.2.2012

Suomi todellakin näytti parhaat ja eksoottisimmat puolensa Lahden Sibeliustalossa, kun 600 juhlavierasta ympäri maailman kokoontuivat World Design Capital -gaalailtaan. Pakkastakin oli (kuin tilauksesta) noin 25 astetta.Upea tapahtuma, josta riittää kerrottavaa varmasti vielä keinutuolissa vanhainkodissa;)

Alla kuvassa näkyvä WDC -sponsori kutsui gaalaan yhteistyökumppaneitaan ja järjesti kutsumilleen vieraille yksityiskuljetuksen juhlapaikalle. Jos en ihan väärin ymmärtänyt, kyseessä taisi olla aika arvokas auto, jollaisia ei Suomen maanteillä juurikaan liiku. Enihau, auto oli mielettömän hieno ja takapenkin jalkatilakin oli ennennäkemättömän suuri. Elektroniikkaakin oli ympärillä kuin lentokoneen kapteenilla.
Kuten teillekin jo kerroin, haastetta pukeutumiselle toi se, että alkudrinkki nautittiin ulkona. Drinkki oli lämmin ja sitä olisi voinut nautiskella norjalaisen bändin tahdissa. Bändille oli veistetty esiintymislava jäästä ja soittimena ollut harppu oli varmaankin kuorrutettu jäällä. Aikamoinen ilmestys jopa umpisuomalaiselle. Puhumattakaan kaukaisista Aasian tai Afrikan maista tulleille juhlavieraille.

No, minähän en todellakaan ottanut toppapukua mukaan, vaan päätin jo ennen juhlia, että jätän alkudrinkin väliin. Menin siis sisätiloihin niin nopeasti kuin ikinä pääsin, enkä valitettavasti päässyt ihastelemaan eksoottisen bändin eksoottisessa ympäristössä tapahtunutta soitantaa ja laulantaa. 
Sibeliustalo tarjosi upeat puitteet kansainväiseen tilaisuuteen, kun tarkoituksena oli kirkastaa Suomi-kuvaa ja Suomi-designia. Paikkahan on rakennettu vanhaan tehdastilaan, ja lopputuloksena on hieno yhdistelmä ikivanhaa rakennusta ja ultramodernia skandinaavista arkkitehtuuria. Suomalaista designia parhaimmillaan!

Kattaukset oli hienot ja istuimme noin 10 hengen pyöreissä pöydissä. Söimme kolmen ruokalajin illallisen, ja ruoka-aineina oli käytetty lähituottajien parhaimpia suomalaisia raaka-aineita. Kaikki supersuomalaiset menun raaka-aineet olivat esillä juhlavieraitten ihasteltavina. Yllä kollaasissa alaoikealla näkyy hieman niitten esillepanoa.

Eikä kansainvälisille vieraille suunnatusta ultrasuomalaisesta juhlasta voi todellakaan unohtaa meidän maanmerkkiä, omaa ylpeydenaihetta, Suomi-designia parhaimmillaan eli Finlandia vodkaa. Siitäkin oli luotu jonkin sorttista designia vodkatornin muodossa. Tuossa alla olevan kollaasin ylävasemmassa kuvassa pääsette Tekin sitä ihastelemaan.
Juhlien alkumetreillä pääsin tutustumaan muihin sisään karanneisiin juhlavieraisiin, jotka eivät myöskään jääneet palelemaan norjalaisen musiikin tahtiin. Sain nimittäin kunnian tutustua intialaisiin business -ihmisiin, joilla oli jopa oma media mukanaan. He olivat myös tulleet Intiasta vain tätä tilaisuutta varten, koska heidän edustamansa organisaatio oli ehdolla maailman ensimmäisen World Design Impact Prize -palkinnon saajiksi. (Jatkossa tämä palkinto tullaan myöntämään joka toinen vuosi.) Ylhäällä kuvassa kanssani oleva Dr Pooja Mukul edusti intialaista organisaatiota, joka suunnittelee proteeseja maailman myrskyissä loukkaantuneiden ihmisten raajojen tilalle. 
Juhlien juontajana toimi ihailtavan sujuvaa englantia puhunut Anna Sorainen. Yksi juhlapuhujista oli myös ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. 
Ruokalistalla oli siis suomalaisista raaka-ainesta valmistettu menu. Alkukeittona oli kermainen artisokkakeitto ja sen jälkeen vielä  alkupalana siikaa, mätiä ja tartaria. Pääruokana oli haudutettua karitsaa tumman kastikkeen ja tattien sekä juureksien kera. Jälkiruokana oli ihan mielettömän hyvä puolukka -jäädyke Pauligin kahvin kera.
Ilta oikeastaan huipentui sekä ikkunan takana näyttäytyneiden tulitaiteilijoiden esitykseen että Impact Prize -palkinnon jakoon. Kyseisen palkinnon voittivat kenialaisen hyväntekeväisyysorganisaation edustajat Communical Cooker -yhteiskeittiöllään. Organisaatio tekee työtään maailman suurimmassa slummissa, jossa asuu miljoona ihmistä. Kyseisessä yhteiskeittiössä käytetään energianlähteenä jätteitä ja siinä voi valmistaa ruokaa, leipoa ja sen avulla saadaan keitettyä puhdasta vettä sinne, missä sitä ei aina ole. Siis erittäin yhteisöllistä ja vastuuntuntoista designia!

Alla kuvakollaasissa sekä voittaja "communical cooker" -yhteiskeittiö että intialaisen The Jaipur Foot Organisazion -järjestön suunnittelema proteesi.
Vaikka toki kaikella designilla on paikkansa, on tämänkaltaisella designilla aika hurjan paljon pysäyttävämpi ja koskettavampi rooli tässä maailmassa. Hienoa, että sitä nostetaan esiin!

Seuraa blogiani:

8 kommenttia:

 1. Hienoilta kuulostavat juhlat ja sinä olet ollut niissä erittäin kauniina. Onnistunut valinta tuo mekkosi. :) Mukavaa pian alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rilla ja mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle myös!

   Poista
 2. Olipa upeat juhlat! Kun luin viime viikostasi, niin tuntui että tämä oli sellainen Tuhkimo-juhla, että kurpitsasta tuli juhlavaunut jne. Mutta sun ei tarvinnut sitten loppuillasta hukata kenkää :) Kiitos, kun laitoit meille kuvia ja jaoit tunnelmia. Kerrassaan ainutlaatuista ja varmasti ikimuistoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä ja ilo on kokonaan minun puolellani;) Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.. ja mukavaa jos tunnelma niistä välittyy;)

   Poista
 3. Kiitos onnistuneista kuvista ja kauniista kehuista juhlista, joiden aikana valitettavasti oli turhankin arktinen kylmyys. Nyt on vain -4 C. Ehditkö itse nauttia olosta kaiken kuvaamisesi ohella? Olin ajatellut lähteä iltakävelylle satamaan katsomaan samalla juhlavieraita, mutta pakkanen ja mukavuudenhalu vei voiton.
  Lukija Lahdesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä keli oli ihan mahdoton ainakin meille juhlapukuisille naisvieraille. Olisi ollut tosi mielenkiintoista fiilistellä ulkona ennen juhlien alkua norjalaisen arktisen bändin tahdissa. Voin hyvin kuvitella, että ulkoilu ei ollut se mukavin asia, vaikka mitä tapahtuisi ympärillä. Toki tapahtuma olisi tarjoillut hienot puitteet myös heille, vaikkapa sen pihalla soittaneen bändin muodossa. Samoin tulitaiteilu ulkosalla oli elämyksellinen.

   Poista
 4. Hienolta näyttää.
  Mutta samaa mietin minä kuin Lukija Lahdesta, että oliko tuo juhla, jossa jatkuvasti otetaan kaikesta kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään mukana kulkeva elektroniikka on sekä pieneen tilaan mahtuvaa että toiminnoiltaan monipuolisia. Tarkoitan siis älypuhelinta. Itseä jäi hieman harmittamaan, että en kertakaikkiaan muistanut kuvata kuin vähän alussa ja lopussa. Kaikki kuvat olette nähneet;)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.