WDC Design Gaala

12.1.2012

World Design Capital Helsinki 2012 -organisaatio ja muotoilun maailmanjärjestö Icsid järjestävät lähitulevaisuudessa gaalan, jonne on kutsuttu noin 600 kutsuvierasta. Minä olen yksi noista kutsuvieraista, tosin se avec -osapuoli. 

Gaala järjestetään arki-iltana noin tunnin ajomatkan päässä kotoani. (Tässä vaiheessa kevyt vilkuilu ympärille ja hys hys; kutsuun kuuluu VIP-kuljetuspalvelu juhlapaikalle.. Aika hurjaa..)

Tilaisuudessa on pukeutumiskoodina tumma puku. Pukeutumiskoodihan ohjaa aina miehen pukeutumista. Tumma puku ei tarkoita sitä, että naisen pitäisi pukea ylleen tumma puku. Se kertoo, kuinka juhlavaa asua vierailta toivotaan.

Miehen tumma puku on yleisin juhlapuku, johon voi pukeutua päivällä sekä illalla. Tumma puku sopii iltapäivävastaanotolle, coctailkutsuille, häihin ja vierailuille. Väriltään miehen tumma puku on musta, tummansininen tai tummanharmaa ja yksivärinen. Paita on valkoista laadukasta puuvillaa ja sen kankaassa voi olla ohuita kudottuja, mutta ei erivärisiä raitoja. Solmio on tummansininen tai hopeanharmaa. Pilkut, tasaraidat ja muut hillityt kuviot ovat sallittuja. Taskuliina on valkoinen, se ei ole välttämätön mutta suotava.  
Tumman puvun kanssa käytettävät kengät ovat mustat ohutpohjaiset nauhakengät. Sukat ovat puvun väriset tai astetta tummemmat. Sukkien sääriosan on sitten oltava niin pitkä, että yhtään säärikarvaa ei pilkota edes istuessa. Kunniamerkkejä käytetään tummapukutilaisuudessa, jos kutsukortissa niin mainitaan.
Tämmöistä mainintaa ei kyseisessä kutsussa ollut. Eipä olisi kyllä kunniamerkkejäkään..
Naiselle pukukoodi tummapuku antaa paljon vapauksia. Naisen asuksi sopii juhlavasta materiaalista valmistettu yksi- tai kaksiosainen polvipituinen, nilkkapituinen tai täyspitkä vierailupuku tai juhla- tai iltapuku. Nainen voi pukeutua myös juhlavaan housuasuun tai hame- ja puseroyhdistelmään. Asun kanssa valitaan siro juhlalaukku.
Tämä tilaisuus sattui siinä mielessä epäkiitolliseen aikaan, että juuri nyt en halua hankkia vaatekaappiini mitään uutta. Olen toki äärimmäisen kiitollinen kutsusta, mutta kun olemme muutama viikko tilaisuuden jälkeen lähdössä reissun päälle ja satsaan ostokseni sinne.. Sen tähden nykyvalikoimasta täytyy jonkun kelvata tähän tilaisuuteen. 

Tämä tuli mieleeni..9 kommenttia:

 1. Vau! Ihana kutsu, melkein olen kateellinen. Mekko näyttää hienolta, enkä usko sinun epäonnistuvan vanhoissakaan vaatteissasi. Nauti sitten juhlasta kaikkien meidän puolesta!

  VastaaPoista
 2. Sini-valkoista, Suomen väreissä. Näyttää oikein hyvältä. Teillä on tiedossa mukavat kekkerit :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää mekkosi, näytät varmasti upealta!! Ja vau, mikä kutsu, kaukana arjesta.

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavia juhlia, ovat taatusti hienot! Varmasti näytät hienolta asussasi.

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo näyttää oikein hyvältä tuo mekko, ei aina ole uudelle tarvetta. Ja ihana kutsu :)

  VastaaPoista
 6. Olisipa tosiaan kiva päästä joskus nuin hienoihin bileisiin:)kyllä mieki olen pikkasen kade....
  Pukusi näyttä varsin hyvältä ja varmasti kelepaa sinne gaalaan!
  Oikein mukavaa gaala iltaa teille!

  VastaaPoista
 7. Voi,oikein kaunis puku! Sopii varmasti hyvin tilaisuuteen . kiinnostaa myös, minkälaisilla kengillä ja muilla asusteilla lähdet...?
  Itselläni usein ongelma takin kanssa, kun pukeutuu juhlamekkoon, varsinkin näin talvella...

  Ihania juhlia,
  terkuin Mapsi

  VastaaPoista
 8. Tuija: Tilaisuus on varmasti yksi hienoimmista, mihin olen päässyt. Ei nimittäin tule mieleen ihan "lähimenneisyydestä" juhlia, joihin autonkuljettaja saapuu noutamaan.. Mittariautolla on huristeltu, mutta ei ihan näin deluxe-meiningillä.

  Johanna: Tämä Suomi-mekko on muuten nykyisen kotimaasi liikkeestä eli Nordströmiltä peräisin..

  Helena: Tämmöiset juhlat ei tosiaan kuulu arkeen, ja hyvä niin. Ainoa miinus-tekijä on se, että en ehdi valmistautua juhliin ihan pisimmän kaavan mukaan, mutta mennään enemmän asenteella..

  Pauska: Juhlat on muuten siellä Sinun kotinurkillasi, Vesijärven rannalla..

  Dahlia: Onhan noita mekkoja kertynyt kokoelmiin.. Pitäisi vaan yrittää päästä eroon siitä tunteesta, etteikö juhlamekkoa voisi pitää päällään useita kertoja ja useammissa juhlissa.. Kyllähän niitä voi, kun niin päättää!

  Lennu: Kyllähän minun täytyy kaverit ottaa juhliin mukaan, ilman muuta! Kamera vaan laukkuun.. Paitsi, että mun taskukamera on rikki. No, katotaan ja opetellaan, miten siirtää Samsungin puhelimella otetut kuvat tänne nettiin.. Iso kamera ei ihan mahdu juhlalaukkuun. Vai mahtuisko?

  Mapsi: Yritän saada hommattua sellaisen hopeisen kovakantisen pienen clutchin - vähän lompakkoa isomman. Kengät on vielä vähän auki.. Mitenköhän tukkansakin kietoisi.. Aikaa laittautumiseen ei ole työpäivän päätteeksi kovin kauaa..

  VastaaPoista
 9. No vautsi vau, onko teillä Sibbetalossa myös joku yksityiskonsertti, jotta pääsette ihastelemaan sen huikeaa akustiikkaa? Paras istumapaikka siellä on ykkösparvella keskellä (älä kerro kenellekään ;-) ). Ite otamme aina sinne liput, jos vain saamme. Aulassa kantsii katella kattoa. Lamput ovat samassa kuviossa, kuin mitä tähdet olivat Sibeliuksen syntymähetkellä. Siellä on myös pieni lahjamyymälä, jossa myydään musiikkia ja muita tuotteita.

  Oikein mukavia juhlia ja tervetuloa :)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.