Missä on kauniit mekot tehty?

13.1.2012

Jos te tarvitsette uuden mekon, niin onko sellainen helppoa löytää? Minun mielestäni ei ole. Jos tarpeita vastaava ja silmälle mieluinen mekko osuu sattumalta kohdalle, se kannattaa kyllä ostaa! Olen nimittäin pitkään tuskaillut suomalaisten kauppojen köyhää mekkovalikoimaa. En tarkoita mitään taftijuttuja tai todella todella juhlaversioita, vaan ihan tavallisia, työkäyttöön soveltuvia, naisellisia ja muodikkaita mekkoja. Miten niitä on niin hankalaa löytää?

Vai eikö niille vaan ole kysyntää? Minä ainakin kaipaan kauppoihin parempia mekkovalikoimia!

Arvatkaa vaan, olenko tutkinut muutamaan kertaan Donna Morganin kevään mekkovalikoimat? Niitähän saa "sattumalta" samoilta lakeuksilta, minne olen lähdössä lomaa viettämään.. Tässä muutama mekkostyle heidän kevään mallistostaan. Kyllä kelpaisi. 
Kuvat www.donnamorgan.com

Seuraa blogiani:

14 kommenttia:

 1. Kauniita ovat! Käsittääkseni mekot ovat myös kohtuuhintaisia ja kuvissa näytti siltä, että esim. tuo turkoosi olisi kauniisti laskeutuvaa jerseytä? Näistä tulee mieleen vähän Diane von Furstenbergin mekot.

  VastaaPoista
 2. On helppoa. Diane von Furstenberg ja materiaalina silkkilycra. Kalliita, mutta täysin hintansa väärtejä, käyttöä vuosia. Löytää välillä suht hyvin alesta ja esim Yooxista.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo viimeinen! <3 Itse löydän keskustan Stockalta parhaiten asun tilanteeseen kuin tilanteeseen...

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit! Tuo kolmas on paras, tosin en tiedä sopisiko omaan päärynävartaloon parhaiten ;)

  VastaaPoista
 5. Itse en ainakaan löydä mekkoja oikeastaan koskaan silloin, kun sellainen olisi löydettävä. Sen sijaan olen omaksunut jo jokunen tovi sitten käyttöön ideologian "Osta kun tulee mieleinen vastaan" (toki erinäisillä hintarajoituksilla). Mekkokokoelmani on ihan kohtalainen, mutta se ei toki estä ajoittain tunnetta, että en omista ollenkaan mekkoja ja minulla ei ole mitään päällepantavaa. Niitä päiviä tosin taitaa olla jokaisella.

  VastaaPoista
 6. Nättejä ovat kaikki! Oma suosikkini on punavalkoinen. Raitakuosi nappaa huomioni aina ja varsinkin tietysti kesäaikaan raikkaat raidalliset ovat tosi kauniita. Tuo mekko myös työasuksi sopiva!

  Työhön sopivia mekkoja on tosiaan vähän vaikea löytää, sen kun pitäisi olla tavallaan asiallinen, virallinenkin, ei liian avonainen, pienet hihatkin on syytä olla, mutta silti mukava ja naisellisen rento. Toisinaan olen löytänyt työkäyttöön kivoja kesämekkoja jopa Halosen valikoimista.

  Ihanaa, teillä on pian matka edessä!
  t.Mapsi

  VastaaPoista
 7. Monen ulkomaanvuoden jälkeen nyt Helsingissä seuraavat pari vuotta asuvana en juuri katsele vaatepuolta täällä - tilaan lähes kaiken (pl. urheiluvaatteet) netistä. NAP, the Outnet ja vastaavat soveltuvat parhaiten. Käytän valtaosin mekkoja, suosikkini on Tory Burch.

  Muistan nähneeni näitä Donna Morganin leninkejä USA:ssa mutta eivätkö ne ole lähes aina polyesteria? Tuo kirjava paisley-kuvioinen on kiva, erityisesti jos materiaali on silkkitrikoota.

  VastaaPoista
 8. Olen kyllä niin samaa mieltä. Mekko on hyvä työvaate ja sopii myös muihin menoihin. Ja ole todennut ihan saman, että niitä on todella vaikea löytää. Olisiko niin, että kysyntää ei täällä Suomessa ole kauheasti.
  Noista suosikkini on tuo yksivärinen, tosin en ostaisi itselleni tuon väristä...liian räikeä ;) Ja kuviolliset on mulle aina vaikeita...en osaa niitä käyttää. Yleensä virheostokseni ovat juuri niitä liian värikkäitä tai sitten kuviollisia juttuja. Jos on kuviota, niin mielellään vain kahta väriä yhdistettynä ja pienillä kuvioilla. Ei missään nimessä kukkia eikä palloja. Eli siinä yksi syy, miksi en löydä mieleisiä mekkoja helposti. Lempparini on tällä hetkellä musta jerseymekko pitkillä hihoilla.

  VastaaPoista
 9. Oletko paneutunut Karen Millenin mallistoon? Minun mielestäni sillä on just kaikenlaisia mekkoja, myös toimistomekkoja juhlamekkojen lisäksi. Pidän merkistä muutenkin ihan älyttömästi, eikä hintakaan ole ihan sitä sikakallista kategoriaa. Myydäänköhän sitä Suomessa missään? Karen Millenin omilla sivuilla on nettikauppa, samoin Asoksella on ollut paljon Karen Milleniä valikoimissa. Miten minulla on sellainen tunne, että KM voisi miellyttää sinuakin ;)

  VastaaPoista
 10. Ongelma kuulostaa tutulta. Juhlamekkoja löytyy kyllä ihan mukavasti, mutta kun suurin osa elämästäni tuppaa olemaan arkea.:D Aikanaan työkäyttöön en suunnittele niitä alan miesvaltaisuuden vuoksi, mutta löytyisi edes nyt sellaisia kivoja arkimekkoja muihin juttuihin. En halua kuitenkaan käyttää juhlavia mekkoja kaverin kahvibrunssille mennessä, ruokakaupassa, kävelylenkillä jne.

  Olen kuvitellut arkimekkojen vaikean saatavuuden johtuvan oudosta kropastani. Mutta taitaa olla samaa ongelmaa muunkin muotoisilla. :)Oma ratkaisuni on ollut ebay. Sopii jopa opiskelijan kukkarolle useimmiten. Vaikka toki joskus istuvuuden kanssa ei mene nappiin netistä tilatessa.

  VastaaPoista
 11. Johanna ja anonyymi: Kiitos vinkistä! En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan kyseistä merkkiä (Diane von Furstenberg)! Nyt siis googlettamaan!

  Mapela: Stokka on kieltämättä paras ja varmin paikka löytää etsimäänsä, mutta useimmiten olen lähtenyt ilman mekkoa siitäkin liikkeestä. Voisin muuten perehtyä Stokkan kevään uutuuksiin ja tehdä niistä jotain kollaasin tapaista..

  Anonyymi: Kolmas on sellainen, joka ensimmäisenä lähtee mukaan, jos vaan löydän Nordströmiltä Miamista. Se on kyllä niin superihana! Kyllähän muuten perusjenkki on jotain muuta malliltaan, kuin tämä kuvassa oleva tyttöneni. Me usein kuvittelemme turhaan, että mekko on hyvännäköinen vain mallin päällä olevassa koossa 2 tai 4 (34-36), vaikka ne sopii monenkokoiselle ja -malliselle vartalolle.

  Dahlia: Järjellinen periaate ja hyvillä rajoitteilla;)

  Mapsi: Mekon päälle joku laadukas valkoinen silkkineuletakki, niin jopa kelpaa työasuksikin;) Ihanaa raikasta seilorihenkeä, joka on joka kevät ja kesä niin in!

  Anonyymi: Morganin mekot eivät ole laadultaankaan (kuten eivät ole hinnaltaankaan) mitään kovin kallista, tekokuitua - sekoitetta muistaakseni. Minä ainakin olen kokenut ne omaan käyttööni oikein sopiviksi, myös materiaaliltaan. Ne eivät rypisty ja menevät pieneen tilaan. Ne siis säilyttävät kuosinsa aamusta iltaan. Nämä kuosit ovat kuitenkin sellaisia, että kyllästyminen saattaa iskeä milloin tahansa, eikä mekoista eroaminen harmita millään muotoa. Näitä voi hyvillä mielin ostaa vaikkapa useamman. Tory Burch´n mekkovalikoimaan taidankin tutustua ennen usan matkaa, kiitos vinkistä!

  Marika: Minulla tulee mieleen, että voisit tykätä Nanson mekoista! Ainakin syysmalliston mekot olivat todella todella kauniita ja istuvat Sinun vaatimuksiin ihan täydellisesti;) Kun Nanso teki yhteistyötä Paola Suhosen kanssa, ostin itsellenikin sieltä mekon. Viime syksynä Nanso teki ihan uuden tulemisen muodista kiinnostuneiden keskuuteen kuuden mekkomallinsa kanssa. Toivotaan, että sama suuntaus jatkuu myös kevätmalliston kanssa!

  VastaaPoista
 12. Madjaarienmailla: Karen Millen ei ole minulle merkkinä tuttu. Olen kyllä bongannut monista blogeista sen mekkoja ja muistelen, että niitä olisi jo Suomessa tarjolla. Tukholmassa ainakin on Karen Millenin iso liike, samoin Köpiksessä. Täytyykin alkaa katsoa merkkiä ihan uusin silmin;)

  Fantome: Ongelma ei taida olla tosiaan vartalosta kiinni.. Netin kautta on helppoa tilata sellaisia merkkejä, joita on aikaisemminkin kokeillut. Silloin koko voi osua jopa nappiin. Jos vähänkään epäröi, niin kannattaa mieluummin tilata se isompi koko, koska se on helpointa korjata tai korjauttaa sopivaksi.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä! Pitääpä katsastaa Nansoa Sillä Silmällä! Netissä surffatessa huomioni kiinnittyi In Wearin mekkoihin, joista muutamat kuviollisetkin olivat ihan jees ainakin kuvissa. Peter Hahn -verkkokaupan sivuilla oli myös joitakin kivoja, mutta aika hintavia malleja. Mulla on vielä se pituusvaatimus, eli polvimittainen. Ei juuri yli eikä paljon alle (toki mitastahan saa aina pois). Jos omistaisin Sinun sääresi, niin ehkä uskaltautuisin vähän lyhyempääkin käyttämään.

  VastaaPoista
 14. Diane von Furstenberg on ehkä maailman kuuluisin mekkosuunnittelija, kietaisumekkojen äiti ja superklassikko. Jenkeistä saat ne edullisimmin, joissain outleteissä jopa oma DvF myymälä.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.