Arvonta vakituisille lukijoilleni

25.1.2012

Tämä on kuulkaas ihan ensimmäinen arvonta, mikä tässä blogissa järjestetään. En olisi uskonut, kun tätä touhua aloitin reilu vuosi sitten.. Mitään ihmeellistä syytä tai juhlaa arvonnan järjestämiseksi ei ole; tehdään vaan  blogiarjesta asteen verran juhlavampaa.

No mutta anyway. Olen kertonut jo moneen otteeseen, että arvostan terveellistä elämää yli kaiken. Syön kohtuullisen terveellisesti, liikun säännöllisesti ja vietän hyvää elämää muutenkin. Sen eteen ei ole tarvinnut koskaan pyristellä, koska olen oppinut elämään hyvää ja terveellistä elämää jo kodin perintönä. 

Sitä perintöä tahdon jakaa myös teidän kesken.

Kodin perintö juontuu varmaankin siitä, että minun perintötekijäni eivät ole parhaat mahdolliset. Meidän suvussa on hyvinkin paljon kansantaudeista yleisintä eli sydän- ja verisuonisairauksia. Niitä vastaan on alettava taistella jo hyvin nuorena. 

Siihen taisteluun tarjoan teille aseita arvonnan muodossa.

Arvon nimittäin yhden purkin Omega 3 -krilliöljyä. Kapselit ovat kivan pieniä ja niitä otetaan vain yksi päivässä. Tämä arvottava purkki riittää siis yhdelle ihmiselle 3 kuukauden ajaksi, koska purkissa on 90 kapselia. 

Itse pidän krilliöljyä perinteistä Omega 3:sta jalostuneempana ja terveysvaikutuksiltaan edistyksellisempänä tuotteena ja olenkin itse siirtynyt käyttämään pelkästään tätä täyttämään Omegan tarpeeni. Luontaistuotekaupoissa krilliöljy on uudehko tulokas ja se näkyy myös niiden hinnassa.Krilliöljy on uutettu antarktisesta krillistä (Euphasia Superba), joka elää Antarktista ympäröivillä kylmillä ja puhtailla syvänmeren alueilla. Krilli sijaitsee ravintoketjun pohjalla ja elää vain noin kaksi vuotta, mikä tekee raskasmetallien ja ympäristömyrkkyjen imeytymisestä vähäistä. Tästä syystä krilliöljy on varsin puhdas ja turvallinen tuote.
Krilli muistuttaa pieniä katkarapuja, mutta kasvaa vain 5 cm pituiseksi. Vaikka ne ovatkin pieniä, ovat ne luultavasti antarktisen ekosysteemin tärkein eliölaji – ne ovat valaiden, pingviinien, mustekalojen, hylkeiden, merilintujen ja kalojen ravintoa. Krillieliöt muodostavat suurimman olemassa olevan merellisen biomassan, ja niiden pyynti on tarkkaan säännösteltyä ja valvottua. Tästä syystä krillinpyydystyskiintiöt eivät ole uhaksi muille eliölajeille – varsinainen pyyntiosuus on vain 1 % näistä kiintiöistä.
Krilliöljy on varsin omega-3-pitoista ja se sisältää myös tärkeitä EPA- ja DHA-rasvahappoja. Krilliöljy sisältää samalla suojan astaksantiini-antioksidantin muodossa, mikä on tärkeässä asemassa öljyn säilymisessä kapseloimisen jälkeen. Astaksantiini on yksi vahvimmista luontaisista antioksidanteista ja se tukee vastustuskykyä. Krilli sisältää lisäksi ainutlaatuisia fosfolipidejä, joita tarvitaan terveiden soluseinämien muodostumiseen.
Krillin on osoitettu optimoivan aivotoimintoja ja olevan tehokasta masennusta vastaan, ja tutkimukset osoittavat sen positiivisia vaikutuksia nivelissä sekä sydän- ja verisuonijärjestelmässä. 

Omat krilliöljyni hankin rapakon takaa. Tällä hetkellä varastossani on krilliöljy-purkkeja sen verran useita, että olen valmis arpomaan niistä yhden blogini vakituisten lukijoiden kesken. Kannustan näin jokaista askeleen verran terveemmän elämän suuntaan.


Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset:

1. Arvontaan voit osallistua vain, jos olet rekisteröitynyt blogini lukijaksi. 
Haluan antaa nimenomaan Teille ansaitun etuoikeuden;)

2. Osallistut arvontaan jättämällä jonkun kivan kommentin. Voit kertoa vaikkapa omista terveellisen elämän aakkosistasi. Olisi mukava saada kenties uusia vinkkejä ja tietenkin jakaa niitä muille lukijoille!

3. Aikaa rekisteröitymiselle ja kommentin jättämiselle on viikko. 
Arvonta päättyy siis keskiviikkona 1.2 klo 21.00 
Voittajan julkistan blogissani mahdollisimman pian arvonnan päättymisen jälkeen.

Onnea arvontaan!

20 kommenttia:

 1. Johannan vinkistä meillä on nyt luomuporkkanoita tarjolla olkkarin pöydällä ja hyvin tuntuvat kauppaansa tekevän. Omega-kapseleita syödään myös, samoin koirat. Liikuntaa harrastan viitisen kertaa viikossa + päälle koiralenkitykset kerrasta kolmeen päivässä. Kesäaikaan syön paljon salaatteja, kun niitä saa edullisesti :). Pilatespalloja ja piikkimattoa olen käyttänyt selkäni hoidossa, samoin Relain-magnettiterapialaitetta, fysioterapeutilla käyn kerran kuussa, joko riittää :D

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy myöntää, että meidän taloudessa kissat syö enemmän omega kolmosia kuin ihmisväki. Oma kalan syönti on aika pientä eikä pillereinäkään tule syötyä.

  Tällä hetkellä yksi terveellinen tapa, josta olen pystynyt jo pidempään pitämään kiinni on väh. yksi hedelmä päivässä. Yleensä päivä alkaakin banaanilla.

  VastaaPoista
 3. Terveellisen elämän aakkoset..olen tässä neljänkympin rajapyykin jälkeen huomannut varsinkin liikunnan merkityksen jaksamiseen. Yritän harrastaa monipuolista liikuntaa istumatyön vastapainoksi ainakin pari kertaa viikossa. Toisinaan verenmaku suussa ja toisinaan vain nautiskellen hyvästä musiikista, liikkeestä ja hyvästä fiiliksestä. Välillä on aikoja, kun ei ehdi töiden takia liikkua niin paljon kuin haluaisi ja vaikutukset tuntuvat aika nopeasti.
  Ruoka tietysti. Siinä itselläni on kyllä eniten petrattavaa. Tulee syötyä kiireessä liikaa "nopeita" ruokia, liikaa sokeria (irtokarkit ovat heikkouteni, ups) ja liian vähän hedelmiä.
  Omasta olosta huomaan myös, jos en ole nukkunut tarpeeksi. Eli lisäisin listaan vielä riittävän unen.
  Vitamiineja sitten tarpeen tullen, monivitamiinia, rautaa ja Omega-kolmosta.

  Kiva kun järjestit arvonnan :)

  VastaaPoista
 4. Itse koen tärkeimpinä asioina, että saan nukkua riittävästi sekä saan kunnon ruokaa.Liikuntaa voisi lisätä, tai oikeammin säännöllistää:)
  Olen kyllä huono syömään hedelmiä,siinäkin olisi toivomisen varaa.Ravintolisiä tarpeen mukaan.
  Stressiä pyrin välttämään ja jätän turhat hermoilut pois, olen armollisempi itseäni kohtaan.
  Suurin muutos elämässäni on ollut tähän asti tupakoinnin lopettaminen! Siitä olen tosi ylpeä, 30 vuotta tupruttelua ja nyt jo yli vuosi savuttomana.

  VastaaPoista
 5. Voi kun kiva arvonta! Meillä Omega kolmosta ja kutosta ja tietysti EPAa sekä DHAta löytyy jo appelsiinimehuista, maidosta... melkein mistä vaan. Se alkaa olla suosittu lisäaine elintarvikkeessa kuin elintarvikkeessa. Jännityksellä odotan, milloin tulevat ensimmäiset tutkimukset liikakäytöstä ja sen seurauksista.

  Minulle myös liikunta ja terveelliset elintavat ovat kodin perua. Jos jää päivittäinen kävelylenkki väliin niin jo alkaa tuntua kurjalta. Ruuan suhteen olen myös tarkka. Valmisruokia emme juurikaan harrasta ja yritän ostaa kaupasta niitä elintarvikkeita, joita isoäiti olisi voinut aikanaan ostaa. Siinä jää aika paljon high fructose syrap -tuotteita kärryihin laittamatta. Nykyisin ei maita oikein edes makea, tumma suklaa alkaa olla ainoa herkku. Joulunajan konvehdit ovat poikkeus. Yksinkertaista, hyvää ja kohtuullisesti :) Niin ja vihreää teetä vähintään kolme kupillista päivässä.

  VastaaPoista
 6. Olen käyttänyt omega 3 jo vuosia ja olisi mielenkiintoista kokeilla tuota uutta krilliöljytuotetta. Lisäksi tapanani on ottaa yksi sinkkitabletti päivässä, se pitää flunssan loitolla ja kynnet vahvoina. Kuten Pauskalla, myös minulla on piikkimatto uskollisena ystävänäni helpottamassa selkäjumeja ja antamassa syvän ja levollisen yöunen. Makoilen siis matolla ennen nukkumaan menoa ;-)

  VastaaPoista
 7. Syön tosi paljon hedelmiä :) Omegoitakin voisi syödä jos vain muistaisi... :D

  Saanhan osallistua arvontaan, olen uusi lukijasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voit osallistua! Rekisteröityneet lukijat saavat kaikki osallistua, kunhan liittyvät ennen ensi keskiviikkoa.
   Mukava tutustua<3!

   Poista
 8. MURU - siinä lyhyesti minun elämänohjeeni. Niitä kun saa tarpeeksi, eipä sitä lopulta muuta tarvitse. (Mielihyvä - Uni - Ravinto - Ulkoilu)

  VastaaPoista
 9. Erittäin tärkeä terveellisen elämän aakkonen on positiivinen ajattelu. Auttaa lähes joka vaivaan - nimim. Toimii vaikka ei uskoisikaan

  VastaaPoista
 10. Mulla todettiin perinnöllinen korkea kolesteroli jo 18-vuotiaana ja sen seurauksena ruokavalio ja liikunta ovat saaneet uuden merkityksen.

  Ihana tuo muru-termi!:)

  VastaaPoista
 11. Minäkin osallistun :) Kalaa tulee syötyä häpeällisen harvoin. Samoin hedelmiä ja vihanneksia. Yritän kyllä syödä terveellisesti mutta mutta... :D

  VastaaPoista
 12. Ihan ykkönen on positiivinen elämänasenne. Sitten tulee riittävä uni, säännöllinen liikunta ja ravitseva ruoka. Omegoita olen syönyt jo monta vuotta, mutta nyt kyllä kiinnostuin näistä krilliöljyistä. Kiitos ideasta:)

  VastaaPoista
 13. Moikka,

  paras ohje on olla onnellinen ja kaikkea kohtuudella =) Helppo todeta, mutta toteuttaminen hieman haastellisempaa.

  Meillä oli työpaikalla hemmottelupäivä ja siellä n.60 naiset saivat kehuja ihon kunnosta ja kimmoisuudesta, heidän salaisuus on että he ovat useita vuosia syöneet omega kapseleita. Voitte arvata että marssin kauppaan ostamaan omegoita.

  Pirtsakkaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
 14. Minulla on korkea verenpaine jatkuvasti riesana, jonka jo senkin takia terveellinen ruokavalio ja liikunta saisi olla päivittäistä. :) Omegoita en ole vielä syönyt, voisin kyllä ottaakin päivittäiseksi tavaksi.

  VastaaPoista
 15. Stressin välttäminen on ihan ehdoton terveellisen elämän perusta. Sillä, terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla pysyy verenpaineetkin kurissa. :) Omegoita en ole syönyt, mutta harkintaan laitan niiden ottamisen päivittäiseksi tavaksi.

  VastaaPoista
 16. Krilliöljy onkin minulle uusi tuttavuus. Kiva palkinto! Terveyspillerit otan Möllerin tuplan muodossa ja nukun tarpeeksi siinä minun aakkoseni :)

  VastaaPoista
 17. olen teini-iästä alkaen syönyt jos minkäkinlaisia luontaistuotteita.
  omega kapseleita olen kokeillut joskus.
  tämä krilli on minulle ihan uusi tuttavuus,jota haluaisin kokeilla.

  VastaaPoista
 18. Itse havahduin muutama vuosi sitten siihen, että keho ja jaksaminen ei ole samaa kuin 17-vuotiaana, joten jotain oli tehtävä. Niinpä se oli ruokavalio remonttiin ja ulkoilua lisää viikkoihin. Nyt voin paremmin kuin vielä vuosi sitten eikä tämä minusta nyt niin paljon vaatinut. Olen hiljalleen opetellut syömään kunnolla (jopa laittamaan suurimman osan ruuistani itse) ja välttänyt mussutusta mahdollisuuksien mukaan. Säännölliseen liikuntaan on vielä matkaa, mutta sentään kävelyreissuja olen saanut lisättyä jo viikkoihini.

  Ravintolisistä syön aamulla omega3:n ja monivitamiinin lisäksi vielä D-vitamiininkin. Näillä on ollut huomattava ero siihen, että en sairastu flunssaan yhtä herkästi enää kuin ennen. Tiedä sitten onko joku yksittäinen noista vai kaikki, mutta ainakin olo on ollut parempi ja jaksaminen noussut huomattavasti.

  VastaaPoista
 19. Olen hirvittävän huono syömään mitään lisäravinteita. D-vitamiinia otan tripla-annoksen (Suomessa mielestäni liian pieni suositus). Muuten yritän sitten syödä mahdollisimman terveellisesti ja liikkua paljon. :)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.